Prima pagină » Culinar » Câtă sare se pune la saramura pentru brânză. Sfaturile celor mai pricepute gospodine de la țară
Câtă sare se pune la saramura pentru brânză. Sfaturile celor mai pricepute gospodine de la țară

Câtă sare se pune la saramura pentru brânză. Sfaturile celor mai pricepute gospodine de la țară

28 nov. 2023, 15:42,
în Culinar

Brânza este un aliment frecvent consumat în România, dar devine impropriu consumului în doar câteva zile fără condiții adecvate de depozitare. Prin urmare, dacă doriți să mențineți prospețimea brânzei pentru o perioadă mai lungă, iată câtă sare se pune la saramura pentru brânză.

În unele regiuni ale țării, oamenii conservă brânza pentru iarnă în borcane sau bidoane, dat fiind că acesta este un preparat apreciat în mod deosebit iarna, atunci când temperaturile scăzute afectează producția de lapte. Secretul unei rețete reușite de conservă de brânză constă într-un detaliu dezvăluit cu generozitate de către gospodinele pricepute.

Câtă sare se pune la saramura pentru brânză

Brânza este delicioasă și poate fi savurată la orice oră. Cu toate acestea, fie că este proaspătă sau maturată, rezistența sa este limitată la câteva zile. Așadar, experții recomandă depozitarea brânzei în saramură pentru a-i păstra toate calitățile. Există câteva trucuri esențiale atunci când pregătiți brânza în saramură. Indiferent dacă o așezați în borcane sau butoaie de lemn, brânza în saramură își va menține aroma și gustul timp îndelungat. Este important să țineți cont de câteva aspecte esențiale în procesul de sărare.

Cea mai potrivită saramură pentru brânză se realizează cu 200 de grame de sare la un litru de apă. Apa trebuie fiartă înainte de a conserva brânza. După fierbere, saramura se toarnă peste bucățile de brânză, iar recipientul se închide ermetic cu un capac și se depozitează la rece pentru a evita înmuierea. În cazul în care nu optați pentru saramură, brânza de burduf sau variantele mai grase pot fi păstrate cu succes în congelator timp de luni întregi. Brânza de burduf poate fi așezată într-un borcan și acoperită cu untură pentru o conservare optimă.

Pentru a pregăti saramura ideală pentru brânză, unele gospodine preferă să adauge și un ou proaspăt de găină. În primul rând, se adaugă sare de murături (neiodată) în apă, iar apoi se introduce un ou proaspăt. Dacă oul plutește la suprafață, saramura este gata. După aceea, saramura trebuie fiartă și apoi răcită pentru a evita înmuierea.

Cum se desărează corect brânza

Brânza de oaie sau vacă, tăiată în felii generoase, este pregătită separat. Se presară cu sare de mare și se lasă câteva ore pentru a absorbi sarea și a se scurge de zer. După ce saramura este pregătită, bucățile de brânză sunt plasate în borcane sau bidoane. Se toarnă saramura rece peste brânză, suficient cât să o acopere bine și să o depășească cu aproximativ doi degete. În plus, se pot adăuga bucăți de lemn pentru a menține brânza sub nivelul saramurii.

Pentru o păstrare eficientă a saramurii peste iarnă, este crucial ca brânza să fie bine scursă înainte, astfel încât să nu mai conțină zer. De asemenea, feliile de brânză nu ar trebui să se lipească între ele. Înainte de consum, brânza poate fi desărată în apă rece, apa caldă este de evitat dacă dorim să prevenim înmuierea.

Adăugarea unei mici cantități de sare în apa rece facilitează procesul de desărare al brânzei, asigurându-ne astfel că aceasta devine potrivit de sărată, nu excesiv. Aceasta este una dintre metodele folosite de gospodinele pricepute care știu câtă sare se pune la saramura pentru brânză pentru a o păstra bună pe tot parcursul iernii.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Diseară, discuții aprinse între jurați la muletă. În audiții, un concurent care a fost Chef în restaurante cu stele Michelin
Playtech.ro
Cea mai ieftină ţară din lume. Plăteşti mai puţin de 9 lei pe o porţie uriaşă de mâncare. Turiştii încă nu ştiu de ea
observatornews.ro
Reacția unui elev ieșit de la simularea la română, întrebat despre Camil Petrescu: "E la noi în liceu?"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vreme caldă, dar cu o mare problemă. Anunț de ultimă oră de la ANM
SportpeSurse
Moartea fratelui lui Gică Hagi a zguduit familia „Regelui”. Tragedia a fost ținută secret de către tot neamul
Playtech.ro
De ce se mănâncă peşte de Buna Vestire? Obiceiul de care credincioşii ţin cont în fiecare an pe 25 martie
Dailybusiness.ro
Îngrijirea mușcatelor primăvară. Când le poți scoate în balcon sau în grădină
RomaniaTV
SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2025 EDU.RO. Subiectul care a dat bătăi de cap elevilor. Doi profesori corectează fiecare lucrare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Carmen Șerban, total schimbată în urma operațiilor estetice. Arată cu 20 de ani mai tânără / GALERIE FOTO
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`