Prima pagină » Culinar » Câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină: Secretele unei pâini de casă 

Câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină: Secretele unei pâini de casă 

11 ian. 2022, 10:53,
în Culinar

Pâinea de casă este preferată de toată lumea, mai ales când este aburindă, gata scoasă din cuptor. Câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină ca aluatul să fie fraged și pufos, secretele pe care orice gospodină vrea să le știe. 

Pâinea pufoasă cu coajă rumenă și crocantă și aluat moale și pufos este rețeta unei mese complete. 

paine de casa prezentata pe un prosop

În evul mediu, în culturile slave printre care și cea română, pâinea și sarea sunt simboluri ale bunăstării materiale

Iată secretele unei pâini de casă și câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină

Pentru a coace o pâine în casă, rapid și simplu, sfatul specialiștilor este cântărirea ingredientelor și atenția la detalii. Pentru a răspunde la întrebarea câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină, am pregătit cea mai ușoară rețetă care este ajută orice gospodină. Avem nevoie de 1 kg de făină, 625 ml de apă călduță, 21 g de drojdie uscată sau 30 g de drojdie proaspătă, 2 linguri de zahăr, 1 lingură de sare.

Se pune făina într-un vas și se face o mică adâncitură în mijloc, se adaugă în centru drojdia frecată cu sare, zahăr și puțină apă. Mâinile se spală bine și se curăță pentru a se pregăti de frământarea aluatului cu o putere mică, dar continuă.

După ce toate ingredientele s-au omogenizat, aluatul se lasă la dospit într-un loc cald, cu o folie alimentară deasupra sau un prosop aproximativ 30 minute. Când volumul aluatului s-a dublat, se mai frământă odată pentru a scoate aerul, se modelează pâinea și se mai lasă la dospit încă 20 minute. Se așază în tava dorită, bine unsă cu ulei și făină și se lasă la coacere timp de 25 -30 minute la 180°C. 

paine rumenita

Pâinea este cel mai des întâlnit produs alimentar, pe rafturile magazinelor, în bucătăriile tuturor gospodinelor, dar și în religii și credințe populare

Când devine rumenie, pâinea se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Rețeta prezentată anterior este răspuns al întrebării „câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină?” pentru un gust și o savoare desăvârșită. 

Sfaturi din bucătărie pentru o pâine de casă care îți lasă gura apă 

Când se pregătește aluatul de coacere, se crestează cu ajutorul unui cuțit partea de sus pentru a da o formă și o textură unicat. Se preîncalzeste cuptorul la 160°C și odată cu introducerea aluatului în cuptor, se pune și o oală plină cu apă. Aburul va pătrunde în coca lăsată la copt, va frăgezi și îi va da savoarea pe care toată lumea o așteaptă. 

maine coapta si rumenita

Pâinea pufoasă cu coajă rumenă și crocantă și aluat moale și pufos este rețeta unei mese complete

Pâinea este cel mai des întâlnit produs alimentar, pe rafturile magazinelor, în bucătăriile tuturor gospodinelor, dar și în religii și credințe populare. Făina, ca și produs finit, s-a descoperit din neolitic și este recunoscută ca un ingredient ce se amesteca cu apă și alte mirodenii pentru a forma aluatul de pâine care este considerat cel mai timpuriu aliment din istorie.

În Orient, pâinea era simbol al necesităților, ca de exemplu, în India, oamenii au nevoie de pâine, haine și casă, după cum spun legendele și folosită pentru a exprima simbolul banilor. În Evul Mediu, în culturile slave printre care și cea română, pâinea și sarea sunt simboluri ale bunăstării materiale, legătura dintre troc și tocmeală, înțelegeri, jurăminte sau înfrățiri. Populația jura pe pâine ca și simbol al adevărului, un aluat bine copt și bun la gust. Poporul român este considerat ca fiind primul popor din Europa consumator de pâine.

maine coapta in oala

Când devine rumenie, pâinea se scoate din cuptor și se lasă la răcit

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Paștele Blajinilor: sfaturi ale preoților pentru o pomenire adevărată – rugăciune, nu mese festive la cimitir
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`