Prima pagină » Stiri si curiozitati » Câtă cofeină are de fapt cafeaua decofeinizată. Puțini știu răspunsul

Câtă cofeină are de fapt cafeaua decofeinizată. Puțini știu răspunsul

09 mai 2024, 12:59,
în Stiri si curiozitati

În ultimii ani a crescut foarte mult consumul de cafea decofeinizată, românii sperând că are mai multe beneficii și afectează mai puțin organismul decât cafeaua normală.

Câtă cofeină are cafeaua decofeinizată

În principiu, vorbim despre o acțiune benefică pentru organismul uman, dar părerile specialiștilor sunt împărțite. Ca oricare altă acțiune, și consumul de cafea decofeinizată are avantaje și dezavantaje.

Reprezentanții Uniunii Europene au impus o directivă prin care o cafea nu poate fi considerată decofeinizată dacă conține mai mult de 0,1% cofeină. Directiva respectivă a fost implementată și în România, așadar o cafea decofeinizată nu poate conține mai mult de 0,1% cofeină.

Pe de altă parte, specialiștii spun că o cafea poate fi considerată decofeinizată și dacă i s-a înlăturat cel puțin 97% din cofeina pe care o conține în mod normal.

Beneficiile acestui tip de cafea

După cum spuneam în incipitul articolului, consumul de cafea decofeinizată prezintă atât avantaje cât și dezavantaje. Printre principalele beneficii regăsim posibilitatea de prevenire sau încetinire a unor boli precum Alzheimer sau Parkinson.

De asemenea, cafeaua decofeinizată ar ajuta în lupta cu diabetul și încetinirea degradării funcțiilor cerebrale. Nu în ultimul rând, cafeaua decofeinizată poate avea un efect protector asupra ficatului. Consumul de cafea fără cofeină ar putea avea un efect benefic și asupra celor care se confruntă cu probleme cardiace, dar specialiștii susțin că impactul nu este atât de pozitiv pe cât ar fi fost de dorit. În principiu este vorba despre o reducere minoră a pericolului de a înregistra un deces prematur cauzat de accidente vasculare cerebrale sau de boli de inimă.

Cafeaua decofeinizată este o opțiune foarte bună pentru cei care doresc să savureze gustul unei cafele de calitate, fără să fie afectați de cofeină. Procesul de decofeinizare a devenit tot mai rafinat de-a lungul anilor, astfel încât să ofere o experiență gustativă plăcută și autentică. Așadar, dacă doriți să vă bucurați de o ceașcă de cafea în timpul serii sau dacă sunteți sensibili la cofeină, cafeaua decofeinizată este alegerea perfectă pentru a vă satisface pofta de cafea, în orice moment al zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025