Prima pagină » Culinar » Cât zahăr se pune la vinul fiert? Rețetă aromată de vin fiert cu scorțișoară

Cât zahăr se pune la vinul fiert? Rețetă aromată de vin fiert cu scorțișoară

29 iul. 2022, 15:32,
în Culinar

Te întrebi cât zahăr se pune la vinul fiert, pentru a fi suficient de dulce, cât să îți încălzească sufletul? Ei bine, în rândurile care urmează, îți vom dezvălui toate secretele unui vin deosebit de aromat și cu un gust îmbietor.

Vinul fiert este una dintre băuturile preferate ale oamenilor în serile friguroase de iarnă. Fie că este consumat în compania unui membru drag al familiei, fie că este savurat în compania unei cărți interesante, vinul fiert este nelipsit în perioada sărbătorilor de iarnă. Preparat ca la carte, vinul fiert este o adevărată încântare pentru papilele gustative ale tuturor adulților.

Iată cât zahăr se pune la vinul fiert și de ce ingrediente ai nevoie pentru a-i conferi o aromă irezistibilă.

două căni cu vin fiert roșu

Vinul fiert este una dintre băuturile preferate ale oamenilor în serile friguroase de iarnă.

Cât zahăr se pune la vinul fiert?

Pentru un vin fiert preparat corespunzător, ai nevoie de: un litru de vin roșu, opt linguri de zahăr, două batoane de scorțișoară, patru sau cinci steluțe de anason (în funcție de cât de intensă vrei să fie aroma) și o portocală. Poți să adaugi și câteva felii de măr, pentru un gust mai dulceag. Rețeta este gata în doar zece minute!

Trece vinul printr-o sită deasă, pentru a evita formarea spumei din belșug. Apoi, adaugă zahărul, pune steluțele de anason și scorțișoara și lasă totul să fiarbă, la foc mic. Când zahărul s-a dizolvat, mai lasă vinul puțin pe foc, până când începe să facă spumă.

Curăță, apoi, portocala de coajă, taie-o feliuțe și adaugă-le în cană sau în pahar. Coaja o poți folosi pentru decor.

o oală cu vin fiert și felii de portocală

Pentru un vin fiert preparat corespunzător, ai nevoie de : un litru de vin roșu, opt linguri de zahăr, două batoane de scorțișoară, patru sau cinci steluțe de anason (în funcție de cât de intensă vrei să fie aroma) și o portocală.

Cât zahăr se pune la vinul de casă și de ce?

Potrivit specialiștilor Jidvei, la un litru de must se pun 180 de grame de zahăr, pentru a obține un vin cu aproximativ 11 volume de alcool. Mai mult, pentru iubitorii vinurilor mai alcoolizate, se recomandă adăugarea a 17 grame de zahăr la litru pentru fiecare volum de alcool dorit.

„Mustul pe care îl vindem pornește de la 180 grame de zahăr pe litru, ceea ce ar conduce la aproximativ 11 volume alcool. Totul depinde de gustul cumpărătorului: dacă vrea să aibă mai mult alcool sau dacă vrea să-l păstreze un timp îndelungat poate adăuga și zahăr. Zahărul este un conservant natural, iar un volum mai mare de alcool permite păstrarea vinului obținut pe o perioadă îndelungată. Pentru fiecare volum de alcool dorit în plus se adaugă 17 grame de zahăr pe litru, în plus față de ce are deja mustul.”, explică specialistul pe mustjidvei.ro.

În cazul vinului realizat în gospodărie, este necesar ca zahărul să fie adăugat la 2-3 zile după ce mustul a intrat în procesul de fermentație.

„Dacă se adaugă zahărul imediat după ce mustul a fost pus în butoi sau în damigeană, pot apărea situații în care fermentația să fie mai greoaie sau chiar să nu pornească deloc. Cu cât cantitatea de zahăr este mai mare, cu atât mustul pornește mai greu în fermentație. Subliniez că la noi, la Crama Jidvei, nu se adaugă zahăr în must pentru că este interzis în Uniunea Europeană. Se folosesc instalații speciale – două tipuri de instalații concentratoare, cu care putem concentra mustul cu până la 800 grame de zahăr. Se elimină apa din must și se concentrează în zahăr. Tocmai de aceea, este de preferat ca în gospodărie să se adauge zahărul după ce începe procesul de fermentare”, dezvăluie tehnologul Jidvei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`