Prima pagină » National » Cât vor plăti românii pentru o vacanță în acest an. Iată lista celor mai apreciate destinații
Cât vor plăti românii pentru o vacanță în acest an. Iată lista celor mai apreciate destinații

Cât vor plăti românii pentru o vacanță în acest an. Iată lista celor mai apreciate destinații

14 mai 2024, 09:30,
BZI.ro, în National

Iată cât vor plăti românii pentru o vacanță în acest an. Românii care doresc să călătorească în afara țării, în această vară, vor trebui să plătească mai mult pentru un sejur în Grecia, Bulgaria sau Turcia. Iată lista celor mai apreciate destinații.

Cât vor plăti românii pentru o vacanță în acest an

Reprezentanți agențiilor de voiaj au anunțat că pachetele de vacanță pentru destinațiile preferate de români, în țări precum Bulgaria, Grecia sau Turcia, costă cu câteva sute de euro mai mult decât în anii precedenți.

Majoritatea turiștilor și-au rezervat vacanțe pentru jumătatea lunii iunie. Pachetele de vacanță ale agențiilor de turism s-au scumpit încă din iarnă. Spre exemplu, dacă în urmă cu doi, trei ani o vacanță în Turcia, în plin sezon, costa 600 euro de persoană, acum doritorii plătesc cu cel puțin 200 euro mai mult. Cei mai norocoși sunt cei care își pot programa vacanțe din timp și călătoresc în extra-sezon.

„E mult mai avantajos acum să cumpere un pachet cu transport și cazare inclus, pentru că noi, că agenții, avem biletele emise de mult pentru acest sezon. Destinațiile preferate de români rămân cele clasice Grecia, Bulgaria și Turcia.”, a declarat un reprezentant al unei agenții de turism.

Destinația de vacanță preferată de mulți

În fruntea clasamentului se află Cipru, cunoscută drept insula cu 320 de zile de soare pe an. Potrivit unui studiu realizat recent, destinația adorată de români atunci când își planifică o vacanță este Cipru. Ciprul oferă turiștilor multiple oportunități și experiențe.

Prețul pentru o mini croazieră pe mare începe de la 25 de euro, iar o altă experiență inedită constă în posibilitatea de a-ți culege și păstra propriile fructe, direct din livezile de portocali, lămâi și grapefruit, unii agricultori oferind această activitate cu prețuri începând de la 5 euro. Specialiștii ciprioți în turism recomandă, pentru o vacanță reușită, pe lângă 2-3 zile doar în hotel, și închirierea unei mașini pentru o zi sau două și explorarea insulei.

„Românii pot găsi cu ușurință ceea ce au nevoie pentru o vacanță uimitoare în Cipru. Pentru că insula este o destinație accesibilă pe tot parcursul anului, cea mai bună perioadă pentru plajă și soare este sezonul de vară, ce începe la jumătatea lunii aprilie și durează până la sfârșitul lunii noiembrie, iar pentru a explora latura istorică și insula în detaliu, perioada indicată este cea de iarnă, atunci când nu este cald, iar temperaturile sunt undeva la 16-18 grade Celsius.

Cele mai căutate activități de către români sunt cele legate de sporturi acvatice, croaziere, arii naturale protejate și relaxare la soare și la cele mai curate ape din Marea Mediterană, la cele 77 de plaje din Cipru. a declarat Ivan Gorobets, ofițer de relații internaționale, vânzări și marketing al Ministerului de Turism din Cipru.

De anul acesta, se scumpesc și vacanțele în Grecia. Începând de la 1 martie 2024, Grecia a implementat o nouă taxă de cazare. Aceasta va fi în vigoare până la 1 octombrie 2024. Persoanele care optează pentru cazarea în apartamente sau hoteluri cu una sau două stele vor fi obligate să achite o taxă zilnică de 1,5 euro. De asemenea, cei care se cazează în hoteluri de trei stele vor fi supuși unei taxe zilnice de 3 euro. Pentru șederile în hoteluri de patru stele, va fi impus un supliment de 7 euro pe zi.

Pentru turiștii care aleg să se bucure de luxul hotelurilor de cinci stele, se va aplica o taxă zilnică de 10 euro. Introducerea acestor taxe noi va conduce la o dublare a bugetului Greciei pentru fondurile speciale destinate industriei turistice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *