Prima pagină » Local » Cât vor costa Sărbătorile Iașului în anul 2022. Activitățile se vor desfășura pe parcursul a 16 zile!

Cât vor costa Sărbătorile Iașului în anul 2022. Activitățile se vor desfășura pe parcursul a 16 zile!

28 sept. 2022, 02:00, 2 ,
Andreea Andrei, în Local

Consiliul Local Iași va aproba, în ședința ordinară din 28 septembrie 2022, bugetul alocat pentru Sărbătorile Iașului. Ca în fiecare an, punctul central va fi pelerinajul la Sfânta Parascheva. S-a anunțat cât vor costa Sărbătorile Iașului în anul 2022, în cele 16 zile de activități, și ce program artistic va fi pentru ieșeni

În anul 2022, municipalitatea ieșeană pregătește 16 zile pline de activități festive, religioase și artistice. S-a anunțat cât vor costa Sărbătorile Iașului 2022, iar suma depășește un milion de lei. Punctul central al festivităților va fi pelerinajul la Sfânta Parascheva. Pe lângă clasicele târguri, parcul de distracții și concertele din fața Palatului Culturii Iași, în acest an va avea loc lansarea filatelică a Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand.

Cât vor costa Sărbătorile Iașului în anul 2022

Iașul va fi inundat în sărbătoare, începând cu data de 5 octombrie 2022, când sunt programate evenimente religioase ce se vor încheia, conform programului, pe 16 octombrie 2022.

Pe 15 octombrie 2022, va avea loc concertul din fața Palatului Culturii ce poartă numele de „Iașul în sărbătoare” și are ca temă muzica populară românească.

„Municipiul Iași va organiza, în luna octombrie a anului 2022, cea de-a XXXI-a ediție a manifestărilor reunite sub genericul Sărbătorile Iașului. Cu acest prilej, celebrarea religioasă a Sfintei Parascheva este completată de o serie de manifestări cu caracter laic (conferințe, evenimente sportive, târguri, spectacole, evenimente artistice) care dau o notă de sărbătoare întregului oraș și care oferă pelerinilor aflați în Iași, în această perioadă, prilejul de a cunoaște mai bine tradițiile locale.

De asemenea, municipalitatea intenționează încheierea de parteneriate cu instituții de cultură ieșene pentru organizarea unor evenimente care se vor desfășura în luna octombrie 2022”, se arată în proiectul de hotărâre a Consiliului Local Iași.

Pe lângă activitățile tradiționale legate de pelerinajul la Sfânta Parascheva, în centrul orașului vor fi Târgul de Toamnă, Sărbătoarea vinului, activitatea Sport în Sărbătoare, Întâlnirea alianței de universități europene, Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand, Lansarea cărții „Cvartetul Voces-Destinul Excelenței”, Parcul de distracții de la Ștrandul Municipal, Conferința „Cybershare – Provocări în domeniul securității cibernetice” și Festivalul Muzicii Românești. Toate aceste activități au un buget de 1.193.000 de lei de la bugetul local.

Activități desfășurate în completarea Sărbătorilor Iașului

După data de 16 octombrie 2022, sărbătoarea continuă până la 21 octombrie 2022 cu Festivalul Folcloric Internațional „Trandafir de la Moldova”, care se va desfășura în perioada 7-9 octombrie, Festivalul Internațional de Literatură și Traducerii Iași (FILIT), desfășurat în perioada 19-23 octombrie 2022, și Conferința „NATO și războiul din Ucraina: reechilibrare geografică și consolidare instituțională”, care va fi pe 21 octombrie 2022. Pentru cele 3 evenimente, bugetul alocat este de 100.000 de lei.

„În data de 21 octombrie 2022 va fi organizată Conferinţa «NATO și războiul din Ucraina: reechilibrare geografică și consolidare instituțională». Municipiul Iași este cel mai estic oraș al Uniunii Europene, având o poziţie geo-strategică extrem de importantă la graniţe cu Republica Moldova și în proximitatea Ucrainei, aflată în conflict deschis cu Federaţia Rusă. Escaladarea conflictului din Ucraina care are implicații la nivel mondial este în atenţia permanentă a partenerilor României din NATO și Uniunea Europeană, Conferinţa «NATO şi războiul din Ucraina: reechilibrare geografică și consolidare Instituțională» fiind extrem de utilă în actualul context politic şi militar”, se arată în proiectul de hotărâre.

În acest an, Sărbătorile Iașului păstrează tradiția evenimentului, dar aduce noi evenimente pentru publicul larg. În proiectul de hotărâre a Consiliului Local Iași s-a comunicat cât vor costa evenimentele, dar și un program detaliat al acestora.

Comentarii
  • De zeci de ani ne blocati curtile si strazile d-le primar si sfinti parinti.

  • Din pacate activitatile religioase si culturale vor fi pe locul 2. Va prima un comert de de tip bazar, (nu este vina negustorilor, ci a Primariei ), gustari , bere si vinuri mai scumpe decat la Traian sau Unirea „.Succesul” va fi garantat de 30-40 baieti cu mana lunga, Artisti ai Poporului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *