Prima pagină » Economic Local » Cât vor costa mieii în acest an de Paște? Ciobanii spun că se fac deja comenzi
Cât vor costa mieii în acest an de Paște? Ciobanii spun că se fac deja comenzi

Cât vor costa mieii în acest an de Paște? Ciobanii spun că se fac deja comenzi

25 feb. 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Crescătorii de ovine din județ își fac deja planurile pentru Paștele din acest an, când pot să-și rotunjeacă veniturile. Oierii sunt mulțumiți de cum decurg lucrurile până în prezent și spun că au început să curgă comenzile.

„Și acum sunt întrebări pe piață despre preț și câți miei putem livra. Se fac comenzi deja. Avem clienți care vor 40 de miei sau 10-15. Vor să fie siguri că o să găsească și fac din timp comenzile”, susține Constantin Scarlat, crescător din zona Andrieșeni.

Acesta deține în jur de 600 de oi, iar în perioada Paștelui va vinde 350 de miei. „Prețul va fi de 12 lei kilogramul în viu, iar 24 de lei plus TVA cel la carcasă. Mieii au deja 25 de kilograme, iar până la Paște vor ajunge la 30 de kilograme”, mai spune fermierul.

Cumpără și străinii

Astfel, prețurile nu vor fi diferite față de cele de anul trecut. Dacă unii fermieri vând în țară, alții vor să obțină un preț mai bun de la străini.

„Sunt câțiva fermieri din Iași care au cerințe pe export și sacrifică mieii pentru acești clienți. Dar sunt și crescători care nu o să aibă mieii cu greutatea bună pentru vânzare pentru că Paștele e mai devreme anul acesta”, susțin reprezentanții crescătorilor de ovine din Iași.

Aceștia mai spun că înainte de Paște prețurile cresc puțin, astfel că ar putea fi vândut un kilogram de miel, în viu, cu 13 lei, iar unul la carcasă, cu 26 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *