Prima pagină » Local » Cât va costa deszăpezirea drumurilor județene în această iarnă 

Cât va costa deszăpezirea drumurilor județene în această iarnă 

28 oct. 2022, 02:00,
Gabriela Corbu în Local

Consiliul Județean Iași se pregătește pentru iarnă. A fost semnat contractul subsecvent pentru activitatea de deszăpezire a drumurilor județene. Valoarea contractului subsecvent este de 13.110.082,44 lei, întreaga activitate fiind gestionată de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași

Consiliul Județean Iași a anunțat că a fost semnat contractul subsecvent pentru activitatea de deszăpezire a drumurilor județene pentru perioada 01.11.2022 – 15.03.2023. Valoarea acestui contract prevede acoperirea serviciilor pe care le implică eficientizării condițiilor de deplasare ale ieșenilor.

deszapezire

Valoarea contractului subsecvent este de 13.110.082,44 lei, întreaga activitate fiind gestionată de  Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor

A fost semnat contractul pentru deszăpezirea drumurilor județene

masina dezapezita

Consiliul Județean Iași a anunțat că a fost semnat contractul subsecvent pentru activitatea de deszăpezire  a drumurilor județene pentru perioada 01.11.2022- 15.03.2023

Consiliul Județean (CJ) Iași se pregătește din timp pentru iarna care urmează să bată la ușă, și care, de fiecare dată, aduce probleme în desfășurarea firească a activităților ieșenilor.

CJ Iași a făcut publică valoarea contractului și firmele câștigătoare. SC Eky Route SRL și SC Enviro Construct SRL se vor ocupa în această iarnă de serviciile de deszăpezire, aflându-se sub supravegherea Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași.

Punctele de sprijin și bazele pentru funcționarea pe teren vor fi în următoarele puncte: baza Iași, subbaza Iași: Grajduri, Scânteia, Păun, Tomești/Țuțora; baza Tg. Frumos, subbaza Tg. Frumos: Cotnari, Gropnița, Podu Iloaiei și baza Pașcani/subbaza Pașcani: Lespezi, punct de sprijin zona Vlădeni, punct de sprijin zona Țibănești, punct de sprijin zona Răducăneni.

„În cazul unor atenționări meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie- Centrul Meteorologic Regional Moldova sau/și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași (ISU) ce impun intervenția utilajelor de deszăpezire pe drumurile județene, contractul se poate prelungi, în perioada sa de valabilitate, strict pe perioada necesară eliminării efectelor fenomenelor meteorologice”, spun reprezentanții CJ Iași.

tractor

Conducerea județului a făcut publică valoarea contractului și firmele câștigătoare

Asocierea SC Eky Route SRL și SC Enviro Construct SRL, deszăpezire pentru 2022-2026

ninsoare

Deszăpezirea drumurilor județene va fi  asigurată conform solicitărilor, astfel încât ieșenii să poată circula în condiții optime indiferent de vreme

Colaborarea dintre firmele SC Eky Route SRL și SC Enviro Construct SRL va acționa pentru serviciile de deszăpezire  ale județului până în 2026, timp la care se finalizează contractul pe care îl au cu DJADP Iași.

Valoarea contractului pentru cei 4 ani este de peste 44 de milioane de lei și prevede întreținerea și deszăpezirea rețelei de drumuri județene pe cele două niveluri de intervenție, în conformitate cu cerințele şi specificaţiile tehnice din documentația de atribuire.

În ceea ce privește solicitările din cadrul achiziție, autoritatea câștigătoarea a trebuit să întrunească  următoarele dotări: ATB 6×4 sau 8×4, dotate cu lamă (plug) şi răspânditor de material antiderapant (RSP), autogreder cu pal omologat→ 10 bucăți,  Autofreze → 6 bucăți, încărcător frontal→ 8 bucăți, automacara,  perie mecanică → 3 bucăți la cerere, autoutilitară – 3 bucăți la cerere.

De asemnea, o altă condiție este aceea ca

„prestatorul  să deţină sub orice formă (în proprietate, închiriere, comodat etc.) cel puţin câte o locaţie în zona: Iaşi, Grajduri/Scânteia, Paşcani, Târgu Frumos, Cotnari, Țibăneşti, Răducăneni, Vlădeni, necesare pentru asigurarea conditiilor de odihna a personalului deservent și pentru organizarea serviciilor aferente deszăpezirii (gararea utilajelor de deszăpezire și depozitarea materialului antiderapant)”, conform anunțului din SEAP.

Astfel, deszăpezirea drumurilor județene va fi  asigurată conform solicitărilor, astfel încât ieșenii să poată circula în condiții optime indiferent de vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *