Prima pagină » Local » Cât trebuie să bei ca să fii arestat? Răspunsul a fost dat de un tânăr care conducea pe o stradă din Iași. Polițiștii și-au pus mâinile în cap
Cât trebuie să bei ca să fii arestat? Răspunsul a fost dat de un tânăr care conducea pe o stradă din Iași. Polițiștii și-au pus mâinile în cap

Cât trebuie să bei ca să fii arestat? Răspunsul a fost dat de un tânăr care conducea pe o stradă din Iași. Polițiștii și-au pus mâinile în cap

09 ian. 2023, 02:00,
Dragos Savin în Local

Un bărbat din Iași a ajuns în spatele gratiilor după ce s-a urcat băut la volan. Acesta avea o alcoolemie uriașă când a fost tras pe dreapta de către polițiști. Nu a fost singurul șofer care s-a ales cu bătăi de cap

Marian Toma este un șofer care s-a urcat băut la volan și a ajuns dup gratii. Pe 5 ianuarie 2023, polițiștii Secţiei nr. 4 Poliţie Iași l-au oprit pe tânăr pentru că se deplasa cu un autoturism pe o stradă din Iași, având o deplasare sinuoasă.

„Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe și de conducere a unui auto fără permis de conducere. La data de 7 ianuarie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul a fost introdus în Arestul IPJ Iași”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Controale în trafic ul din municipiul Iași

Polițiștii Biroului Rutier Iași au acționat pe raza municipiului pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special a celor produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor. Au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.713 lei, dintre care șase pentru neacordare de prioritate pietonilor și restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, opt permise de conducere, dintre care șase pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar două pentru alte abateri, și au fost reținute patru certificate de înmatriculare. Astfel, la data de 7 ianuarie a.c., o femeie de 27 de ani, în timp ce conducea un vehicul pe raza municipiul Iași, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care traversa regulamentar partea carosabilă, pe trecerea pentru pietoni.

Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional și i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 zile.

Prins cu 117 km pe oră la Miroslava

Tot polițiștii Biroului Rutier Iași au acționat în Iași pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special a celor produse pe fondul abaterilor comise de pietoni. Au fost aplicate 195 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 69.135 de lei, dintre care 14 pentru neacordare de prioritate pietonilor, opt pentru neacordare de prioritate vehiculelor, 15 pentru viteză, șapte pentru abateri comise de bicicliști și restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 27 permise de conducere, 14 pentru neacordare de prioritate pietonilor, opt pentru neacordare de prioritate vehiculelor, două pentru viteză și restul pentru alte abateri, dar a fost reținut și un certificat de înmatriculare.

Astfel, la data de 5 ianuarie a.c., un bărbat de 40 de ani conducea un vehicul, cu viteza de 117 km/h, către comuna Miroslava, pe un sector de drum unde viteza legală este de 60 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional și i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu șoferul care a ajuns în spatele gratiilor după ce a fost prins băut la volan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024