Acest piept de pui la tigaie fraged și suculent, gata în 15 minute, rumenit și aromat este unul dintre cele mai bune rețete. Carnea de pui poate fi gătită în mai multe feluri, dar când nu ai timp mult la dispoziție prăjirea în tigaie sau la grătar poate fi una din cele mai bune soluții.
Carnea de pui poate fi preparată în diferite moduri, adică prăjită, coaptă sau fiartă. Cu toate acestea, dacă dorești să obții cel mai fraged și suculent fel de mâncare, atunci trebuie să știi câteva secrete.
Cât trebuie prăjit pieptul de pui la tigaie ca să nu iasă uscat
Carnea de pui poate fi gătită în multe feluri, dar când nu ai timp mult la dispoziție prăjirea în tigaie sau la grătar poate fi una din cele mai bune soluții. La gătit, carnea va rămâne suculentă și nu își va pierde proprietățile benefice. În plus, este foarte ușor să gătești pieptul de pui în acest fel.
Cu toții iubim friptura și cartofii prăjiți, iar noi le pregătim uneori în weekend sau când vrem să scăpăm rapid din bucătărie. Ei bine, această rețetă vă va cuceri instant. Înainte de toate, trebuie să țineți cont de niște pași importanți înainte să gătiți pieptul de pui la tigaie:
Este foarte important să scoateți pieptul de pui din frigider cu 30 de minute înainte, iar bucățile de carne trebuie să aibă aceeași grosime. Se condimentează cu piper, cimbru sau alte ierburi uscate și foarte puțină sare sau deloc, sarea scoate apa din carne. Cu toate acestea, dacă țineți post este la fel de gustoasă și o ciorbă de cartofi.
Se pune pieptul de pui în tigaie doar după ce s-a încins uleiul și se lasă să se prăjească fără să se întoarcă prea des. Nu se înțeapă cu furculița pentru a se întoarce carne și e important să se lase acoperit timp de 3 – 5 minute după gătire.
Indicații de preparare
Pentru început, tăiați pieptul de pui pe lungime, astfel încât să fie aproximativ de aceeași grosime, cam de 2 degete, dar puteți să faceți acest lucru folosind un sucitor sau un pahar, aplatizând partea mai groasă a acestuia. Nu folosiți ciocanul pentru șnițele, după ce ați aplatizat condimentați pieptul de pui pe ambele părți.
Puneți la încins puțin ulei, apoi adăugați pieptul de pui pentru 5 minute. Acesta se va prăji la un foc mediu, pentru a nu se arde. Când observați că se face o crustă aurie, întoarceți puiul și pe cealaltă parte.
Lăsați-l timp de 4-5 minute, apoi înainte cu vreo 2 minute de a lua puiul de pe foc, adăugați puțin unt în tigaie. După 2 minute scoateți puiul pe o farfurie. După 3-5 minute e numai bun de mâncat. Dacă vă doriți și ceva dulce după ce serviți acest piept de pui la tigaie, puteți încerca și o rețetă de cornulețe cu rahat.
De asemenea, pieptul de pui la tigaie pregătit în asemenea mod poate fi folosit în shaorma cu pui, salata italiană de paste cu pui sau pentru nachos cu brânză și pui la cuptor.