Din moment ce ai suferit un accident vascular cerebral cu siguranță te întrebi cât trăiești după infarct. Reabilitarea după un astfel incident extrem de grav durează o perioadă mai lungă. Persoanele care au probleme cu inima trebuie să fie extrem de atenți la modul său de viață.
După ce o persoană a suferit un infarct urmează o serie de tratamente specializate. De asemenea, se află permanent în vizorul unui specialist. Pentru a reuși să te restabilești rapid după un accident vascular trebuie să-ți verifici cu regularitatea pulsul și tensiunea. Foarte important este tratamentul pe care îl urmezi după infarct.
Cât trăiești după infarct: Ce te poate ajuta să scapi de anxietatea provocată de boală
De cele mai multe ori, după infarct persoanele se ciocnesc de unele bariere psihologice. Frica se instaurează în subconștientul pacientului, provocând o serie de temeri. Multe persoane consideră că din moment ce au suferit un infarct vor trăi foarte puțin. Cu siguranță aceste gânduri sunt eronate, durata vieții după infarct constă în modul de viață a pacientului.
Pentru a reuși să depășești această traumă psihologică legată de moartea după infarct trebuie să-ți construiești un regim echilibrat. În primul rând, este necesar să renunți la fumat. Din moment ce ai suferit un infarct, starea ta de sănătatea are nevoie de o atenție sporită. Cu siguranță, regimul alimentar este și el extrem de important.
Pentru a reuși să te asiguri că viața ta va fi lungă și va reveni la normalitate după infarct trebuie să eviți grăsimile. De asemenea, foarte important este să ocolești mâncarea prăjită. Aceste restricții de alimentație sunt necesare pentru a scădea colesterolul.
Valorile tensiunii trebuie să fie mereu verificate. În cazul în care tensiunea este mare trebuie să administrezi remedii pentru a o reduce. Cu siguranță, trucurile folosite din cele mai vechi timpuri sunt foarte utile pentru a păstra valorile tensiunii cât mai aproape de cele normale.
Cât durează recuperarea după infarct: Cele mai eficiente metode pentru a reveni la o viață normală
Cu siguranță, după trecerea printr-o astfel de afecțiune, persoanele sunt foarte îngrijorate de starea lor de sănătate. Pentru a te asigura că nu te afli în pericol trebuie să știi la câte bătăi pe minut riști să faci infarct. Foarte important este să verifici și pulsul, pentru a administra la timp medicamentul necesar.
După infarct, persoanele afectate rămân fără o parte de celule. Din acest motiv, inima rămâne cu traume. Pentru a reuși să te recuperezi într-un timp cât mai scurt este important să atragi o atenție sporită stării de sănătate.
De asemenea, dacă suferi de anxietate și depresie, iar frica de boală este tot mai accentuată trebuie să consulți un psiholog. Recuperarea după infarct este un proces dificil nu doar pentru starea fizică a pacientului, dar și pentru starea sa emoțională.
Pentru o recuperare mai rapidă trebuie evitate și dulciurile. Dacă consumi zahăr în exces acesta se depozitează în organism, depunându-se pe țesutul adipos sub formă de trigliceride. Pentru a înlocui zahărul din produsele de patiserie este recomandat consumul de fructe.
Atunci când te gândești cât trăiești după infarct trebuie să știi că termenul depinde doar de tine. Din moment ce respecți unele reguli și urmezi un regim alimentar echilibrat, cu siguranță vei reuși să ai o viață normală și după ce ai suferit un accident vascular.