Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cât trăiește un Bichon? Această rasă de câini are o speranță de viață de aproape 20 de ani!

Cât trăiește un Bichon? Această rasă de câini are o speranță de viață de aproape 20 de ani!

10 iun. 2024, 15:27,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Bichonul Maltez are o speranță de viață mult mai mare față de alte rase. În principal, acest lucru se datorează dimensiunii sale. Cât trăiește un Bichon? Depinde de mai mulți factori, dar unii cățeluși pot ajunge și la 20 de ani.

Bichonul Maltez este mai longeviv în comparație cu multe alte rase. Acest lucru se datorează în parte dimensiunii sale, deoarece rasele de câini mici trăiesc adesea mai mult decât omologii lor mai mari. În plus, durata de viață este afectată și de problemele de sănătate la care o rasă este predispusă. Pentru Maltezi, multe dintre afecțiunile de sănătate mai frecvent observate nu sunt fatale. Așadar, să vedem cât trăiește un Bichon Maltez.

Cât trăiește un Bichon?

Vestea bună este că Bichonul are o durată de viață relativ lungă pentru un câine de talie mică. În medie, un Bichon poate trăi între 12 și 15 ani. Cu toate acestea, ca și în cazul altor rase, există o variație naturală a duratei de viață, influențată de o serie de factori.

Speranța de viață a unui Bichon Maltez se încadrează în intervalul 12-15 ani. 13 ani și jumătate este vârsta medie pe care un Bichon Maltez o poate atinge dacă moartea survine din cauze naturale. Chiar dacă aceasta este vârsta medie, unii Bichoni Maltezi trăiesc mult mai mult. Nu este neobișnuit ca aceștia să atingă 15, 16 sau chiar 17 ani. Cel mai longeviv Maltez se pare că a trăit 20 de ani. Femelele tind să trăiască puțin mai mult decât masculii, cu un an mai mult în medie. Deoarece speranța de viață la câini este de aproximativ 10-13 ani, Bichonul Maltez tinde să trăiască puțin mai mult decât această medie canină. În mod evident, acest lucru se aplică doar câinilor care au murit din cauze naturale.

Factorii care influențează durata de viață

Este important să reținem că există mai mulți factori care stabilesc durata de viață a unui câine. Genetica joacă de regulă cel mai important rol. Câinii cu o istorie familială de boli cronice sau probleme de sănătate pot avea o durată de viață mai scurtă. De asemenea, îngrijirea adecvată, care include o alimentație sănătoasă, exerciții fizice regulate, îngrijire medicală veterinară preventivă și un mediu de viață sigur și iubitor, poate contribui semnificativ la creșterea duratei de viață a unui Bichon. Aici se încadrează și stilul de viață pe care îl are patrupedul dumneavoastră. Este întotdeauna de preferat un stil de viață activ, cu suficientă plimbare și joacă. Chiar dacă sunt considerați „cățeii de apartament,” ei, ca orice alt animal, au nevoie zilnic atât de activitate fizică, cât și de dragoste și grijă.

Însă câteva boli comune care se regăsesc la Bichoni vă pot afecta animăluțul. Cea mai des întâlnită este problema renală, această specie fiind mult mai predispusă să dezvolte insuficiență renală cronică. De asemenea, Bichonii pot suferi de diverse probleme cardiace, cum ar fi bolile valvelor cardiace sau cardiomiopatia, dar și de anumite probleme respiratorii. Anumite afecțiuni respiratorii, cum ar fi colapsul traheal, pot fi frecvente la Bichoni și pot afecta durata de viață.

Vestea bună este că Bichonul are o durată de viață relativ lungă pentru un câine de talie mică. În medie, un Bichon poate trăi între 12 și 15 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *