Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cât trăiește o cioară. Câte vieți omenești poate trăi această pasăre?

Cât trăiește o cioară. Câte vieți omenești poate trăi această pasăre?

13 apr. 2023, 09:30, 1 ,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Mulți oameni nu sunt familiarizați cu informația despre cât trăiește o cioară. Aceste păsări sunt foarte volitive. De regulă, ele sperie toate celelalte păsări atunci când zboară și stârnesc neliniște în mediul înconjurător. De asemenea, ciorile sunt una dintre cele mai interesante și misterioase păsări.

La întrebarea cât trăiește o cioară nu se poate răspunde fără echivoc. Longevitatea este influențată de mulți factori, inclusiv de calitate și de condițiile de viață. Există o diferență semnificativă în ceea ce privește longevitatea păsărilor care trăiesc în captivitate și trăiesc și se înmulțesc în spațiul deschis, departe de oameni și de orice civilizație. Dacă vorbim despre ciorile, care încearcă să trăiască în sălbăticie, acestea riscă mai mult decât ciorile care nu au practic niciun dușman în mediul urban.

Cât trăiește o cioară? De ce factori este influențată durata lor de viață?

Cu siguranță multe persoane nu știau că ciorile se îmbolnăvesc mai des și le este mai greu să găsească hrană. În același timp, dacă ciorile trăiesc într-o zonă industrială și respiră în mod constant fumuri nocive, longevitatea lor este, de asemenea, scurtă.

Când vine vorba despre cât de mult pot trăi ciorile, trebuie să știți că cele care trăiesc în oraș, uneori pot trăi până la 30 de ani, dar în condiții destul de favorabile. Mai des această cifră ajunge la 10 ani. Deci, intervalul numărului de ani pe care ciorile îl pot trăi este destul de larg.

Vorbind despre ciorile mari, care nu sunt păsări urbane, se poate observa că durata lor de viață este ceva mai lungă. Se pot întâlni multe înregistrări antice care afirmă că o cioară era capabilă să trăiască aproximativ 300 de ani.

Oamenii obișnuiau să spună că aceste păsări trăiesc nouă vieți omenești. Dacă cineva ar încerca să creeze astăzi condițiile de viață potrivite pentru o cioară, aceasta ar putea trăi până la 70 de ani. Vorbim despre cele care trăiesc în captivitate. Dacă o pasăre trăiește în sălbăticie, speranța sa medie de viață este cu un ordin de mărime mai mică, adică aproximativ 10-15 ani. La fel este și cu un cățeluș care locuiește pe stradă și nu are nimeni grijă de el.  Durata maximă de viață pe care această pasăre o poate trăi în sălbăticie este de 40 de ani. Aceasta este opinia ornitologilor moderni.

Părerile altor culturi vizavi de acest subiect. Ce curiozități ascunde cea mai misterioasă pasăre

Diferite popoare au propria lor viziune asupra acestei durata de viață a unei ciori. De exemplu, arabii spun că o cioară este o pasăre nemuritoare. Mai mult decât atât, unii chiar cred cu adevărat acest lucru.

Popoarele din Eurasia consideră corbul ca fiind o pasăre longevivă. În ciuda faptului că există atât de multe opinii diferite despre longevitatea corbilor, aceste păsări continuă să fie cele mai misterioase dintre toate cele existente. Multe națiuni cunosc o mulțime de legende și cred în prezicerile asociate cu aceste păsări uimitoare.

Din moment ce ai aflat cât trăiește o cioară, este bine să știi că ele atrag în mod constant multe priviri curioase atât din partea oamenilor de știință, cât și a iubitorilor obișnuiți de natură și de animale. Există multe alte curiozități pe care ornitologii încă nu le-au descoperit despre ele, cum le place să trăiască și care sunt particularitățile lor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *