Prima pagină » Actualitate » Cât timp vor rămâne plafonate prețurile la energie și gaze pentru români? Declarația ministrului
Cât timp vor rămâne plafonate prețurile la energie și gaze pentru români? Declarația ministrului

Cât timp vor rămâne plafonate prețurile la energie și gaze pentru români? Declarația ministrului

07 sept. 2024, 16:00,
în Actualitate

Până când vor plăti românii același preț la energie și gaze? Declarația ministrului

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat vineri seară că prețurile la energie electrică și gaze vor rămâne plafonate pentru români până la sfârșitul lunii martie. De asemenea, acesta a menționat că, în ultima perioadă, tarifele au scăzut cu 10-20% la electricitate și gaze.

În cadrul unei intervenții televizate, Burduja a explicat că românii vor plăti același preț pentru energie electrică și gaze pe durata iernii, cu facturile plafonate: „Ne asigurăm că românii sunt protejați, la fel cum am făcut până acum, atât pentru gaz, cât și pentru electricitate”.

Ministrul a mai adăugat că furnizorii oferă tarife mai mici decât plafonul reglementat datorită scăderii prețurilor de producție, ceea ce a condus la o ieftinire de 15-20% la gaze și de 10-15% la energie electrică, în special pentru cei care consumă peste 300 kWh/lună.

Începând de anul viitor, România va trebui să adopte măsuri similare altor state membre ale UE, protejând în special consumatorii vulnerabili – familii cu venituri reduse, persoane care depind de echipamente medicale cu consum ridicat de energie și familii numeroase. Pentru acești consumatori, ministrul a subliniat că facturile nu ar trebui să crească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`