Prima pagină » Sanatate » Cât timp trăiește scabia: Cum să ameliorezi rapid simptomele afecțiunii

Cât timp trăiește scabia: Cum să ameliorezi rapid simptomele afecțiunii

31 ian. 2022, 15:50,
în Sanatate

Persoanele care suferă de mâncărime se întreabă adesea cât timp trăiește scabia. Scabia este o boală parazitară foarte contagioasă cauzată de acarianul scabiei. Infecția apare în cazul contactului cu pielea unui bolnav. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă la grădinițe, cămine, secții de spital, cazărmi ale armatei și altele. De asemenea, riscul de infectare în familie este extrem de mare.

Majoritatea persoanelor se infectează din moment ce contactează cu o persoană infectată. De obicei, te poți îmbolnăvi în unele sporturi de la membrii echipei. Iar copiii în timp ce se joacă între ei în nisip sau în spații special amenajate. Boala poate apărea și în urma unei simple strângeri de mână.

persoana care sufera de scabie pe fata

Scabia se manifestă activ seara și noaptea

Cât timp trăiește scabia: Cum are loc procesul de infecție

Procesul de infecție este unul foarte simplu. Acesta constă în transferul larvelor de la o persoană bolnavă la una sănătoasă. Trebuie să știi că masculii nu sunt contagioși.

Mulți oameni sunt îngrijorați de întrebarea dacă este posibil să te infectezi de la animale de companie. Animalele sunt parazitate, însă odată ajunse la suprafața pielii umane, mor în curând. Însă, acestea pot provoca mâncărime și erupții cutanate. De cele mai multe ori, acestea se tratează aplicând un unguent ce conține antibiotice sau o cremă pentru mâncărimi.  Important este să tratezi și animăluțul bolnav, deoarece acesta poate muri dacă nu îi este administrat un ajutor imediat.

În timpul procesului de infecție, un acarian femel fertilizat, care ajunge pe piele începe să facă scabie. De asemenea, acestea încep să depun ouă. După 2-3 zile, larvele ies din ele. După 10-14 zile, indivizii cresc din larve.

persoana care sufera de scabie

Mulți oameni sunt îngrijorați de întrebarea dacă este posibil să te infectezi de la animale de companie

Scabia se manifestă activ seara și noaptea. Perioada de incubație a bolii poate fi diferită. În unele cazuri, sunt doar câteva ore, în altele, primele semne pot apărea după 2 săptămâni. Scabia este adesea confundată cu mușcăturile de ploșnițe, purici, căpușe sau cu manifestările de eczemă sau negi. Pentru a distinge scabia de alte patologii, trebuie să știi caracteristicile acesteia.

De cele mai multe ori apare mâncărimea seara și noaptea. Iar locurile tipice de erupții cutanate se află pe palmă, pe încheietura mâinii sau pe burtă.

Tratament pentru scabie: Reguli de urmat pentru a scăpa de disconfort

Pentru a scăpa de disconfort trebuie să tratezi persoana bolnavă și pe toți cei care au intrat în contact cu acesta. După urmarea tratamentului prescris de medic trebuie să înlocuiești toată lenjeria de pat și hainele. De asemenea, unguentele trebuie aplicate pentru 12 ore. Trebuie să știi că pentru tratamentul scabiei se folosesc preparate speciale.

persoana care sufera de scabie

Procesul de infecție este unul foarte simplu

Cele mai eficiente sunt unguentele cu sulf și vitamina A. Acestea au un efect are exfoliant. De asemenea, reușesc să elimine agentul care au cauzat scabia în decurs de o săptămână. Atunci când folosești unguentul trebuie să fii atent deoarece unguentul lasă urme grase pe haine. De asemenea, medicamentul are un miros neplăcut, fiind greu de absorbit în piele. Pentru a scăpa de scabie trebuie să  aplici unguentul timp de 5 zile.

Atunci când începi un tratament cu benzoatul de benzil trebuie să știi cât timp trăiește scabia. Medicamentul este disponibil sub formă de unguent de 20%  și de 10%, pentru copii. De asemenea, poți găsi și sub formă de emulsie. Aceasta are efecte antiparazitare, keratolitice și anestezice. Trebuie să știi că medicamentul se absoarbe rapid și complet, fără a lăsa reziduuri pe haine.

persoana care sufera de scabie

Majoritatea persoanelor se infectează din moment ce contactează cu o persoană infectată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024