Prima pagină » Sanatate » Cât timp se ia Milgamma N? În ce situații este indicat să administrezi medicamentul

Cât timp se ia Milgamma N? În ce situații este indicat să administrezi medicamentul

02 nov. 2022, 11:00,
BZI.ro, în Sanatate

După o intervenție chirurgicală pacienții se întreabă cât timp se ia Milgamma N. Tiamina și derivații săi fosforilați sunt larg răspândiți în viața vegetală și animală. Corpul uman adult conține aproximativ 30 mg de tiamină. Deficitul de tiamină este frecvent în cazul abuzului de alcool. La pacienții aflați în hemodializă, după intervenții chirurgicale gastrointestinale, după malnutriție prelungită, se recomandă administrarea de Milgamma N.

Pentru a preveni deficitul de vitamina B1, ar trebui să se adauge zilnic un supliment de milgamma n de 1,3 până la 1,5 mg la bărbați și de 1,1 până la 1,3 mg la femei. În timpul sarcinii este necesară o cantitate suplimentară de 0,3 mg de vitamina B1 pe zi, iar în timpul alăptării este necesară o cantitate suplimentară de 0,6 mg pe zi. Conținutul de vitamina B6 la om este de 40-150 mg. Excreția renală zilnică este de 1,7 – 2,6 mg. Cantitatea zilnică necesară de vitamina B6 depinde de intensitatea metabolismului proteic, deficitul acesteia este prevenit la bărbați printr-o doză zilnică de 2,3 mg pe zi și la femei de 2,0 mg. În timpul sarcinii este necesară o cantitate suplimentară de 1,0 mg de piridoxină pe zi, iar în timpul alăptării de 0,6 mg de piridoxină.

persoana care toarna mai multe pastile in palma sa

Supradozajul se manifestă prin neuropatie senzorială, uneori ataxie

Cât timp se ia Milgamma N. Doza recomandată de medicii specialiști pentru adulți

Vitaminele B6 și B1 se numără printre vitaminele esențiale ale complexului de vitamine B. Din cauza lipsei unor rezerve semnificative de aceste vitamine în corpul uman, aportul lor trebuie să fie zilnic. Piridoxina, piridoxalul și piridoxamina sunt disponibile pe scară largă în produsele vegetale și animale. Deficiențele de vitaminele B1 și B6 pot fi determinate prin metode biochimice.

Medicamentul Milgamma N este absorbită în intestinul subțire prin transportul activ la concentrații sub 2 mmol, prin difuzie la concentrații peste 2 mmol. Este bine să știi că tiamina este excretată în urină în faza alfa după 0,15 ore, în faza beta după 1 oră și în faza terminală în 2 zile.

barbat care tine in mana pastile si in alta un pahar cu apa

Administrarea orală de benfotiamină nu provoacă supradozaj

Doza obișnuită pentru adulți este de 1 comprimat pe zi. Dacă este necesar, doza poate fi crescută la 3 comprimate pe zi. După maximum 4 săptămâni, medicul trebuie să decidă dacă pacientul trebuie să ia 1 comprimat de 3 ori pe zi. Pentru a reduce riscul de neuropatie cauzată de vitamina B6 conținută în Milgamm, tratamentul poate fi continuat într-o doză de 1 comprimat pe zi. Astfel, medicamentul poate fi luat timp de o lună.

Interacțiunea cu alte medicamente. Ce să faci dacă ai provocat un supradozaj

Administrarea orală de benfotiamină nu provoacă supradozaj. Dozele mari de vitamina Bb, peste 1000 mg pe zi, pot provoca un efect neurotoxic. Utilizarea prelungită a piridoxinei la o doză de 100 mg pe zi, peste 6 luni, poate duce, de asemenea, la apariția neuropatiei și a uscării cavității bucale.

mai multe pastile pe palma unei femei

Doza obișnuită pentru adulți este de 1 comprimat pe zi

Supradozajul se manifestă prin neuropatie senzorială, uneori ataxie. Dozele excepțional de mari de piridoxină pot duce la convulsii și la creșterea nivelului de GT din organism. Nou-născuții și sugarii pot prezenta sedare, hipotensiune arterială și tulburări respiratorii.

În cazul clorhidratului de piridoxină peste 150 mg/kg de greutate este necesar să se inducă vărsături și să se administreze cărbune activat. Vărsăturile sunt mai eficiente în primele 30 min după administrarea medicamentului. Uneori poate fi necesară o terapie intensivă.

Din moment ce cunoști cât timp se ia Milgamma N este bine să știi și care este interacțiunea medicamentului cu alte pastile. Utilizarea pe termen lung a contraceptivelor orale care conțin estrogeni pot duce la insuficiență de vitamina B6. Astfel, este recomandat să nu administrezi milgamma n împreună cu pastilele contraceptive.

mai multe pastile cazute pe o masa dintr-un recipient

Medicamentul Milgamma N este absorbită în intestinul subțire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *