Cât timp se ia Betaserc? Ce efecte negative poate provoca o terapie cu acest medicament

16 nov. 2022, 11:00
BZI.ro, în Sanatate

Persoanele care urmează o terapie pentru vertij se întreabă cât timp se ia Betaserc? Mecanismul de acțiune al medicamentului este doar parțial înțeles. Există mai multe ipoteze valide, care sunt susținute de date din studii.

Eficacitatea medicamentului a fost demonstrată în studiile efectuate la pacienții cu vertij vestibular și boala Meniere, efectul acestuia a fost observat datorită reducerii severității și frecvenței atacurilor. Atunci când se administrează pe cale orală, medicamentul este rapid și aproape complet absorbit în toate părțile tractului gastrointestinal.

femeie care administreaza o pastila si tine in mana un pahar cu apa

Pentru a opri progresia pierderii auzului neurosenzorial, se recomandă cursuri repetate de tratament cu Betaserc

Cât timp se ia Betaserc? Pentru ce este bun remediul

Betaserc pentru ameliorarea vertijului poate fi administrat timp de până la câteva luni, în funcție de efect. Medicii spun că acest medicament poate fu luat cel puțin 2 luni. Tratamentul poate fi prelungit în funcție de evoluția bolii, în cure intermitente sau continue. Medicamentul nu este recomandat pentru copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani din cauza lipsei de date privind eficacitatea și siguranța acestuia.

Betaserc este un medicament care îmbunătățește microcirculația labirintului, utilizat pentru patologia sistemului vestibular. Acesta are un efect farmacologic. Betaserc este un analog sintetic al histaminei. Este un agonist al receptorilor de histamină H1 din vasele urechii interne și un antagonist al receptorilor de histamină H3 din nucleele vestibulare ale SNC.

persoana care tine in palma mai multe pastile si un pahar cu apa

Betaserc este un medicament care îmbunătățește microcirculația labirintului

Atunci când vrei să administrezi medicamentul, pastila poate fi împărțită în două părți egale, așa cum se arată și în prospect. Așezați pastila pe o suprafață tare, cu nervura în sus și apăsați-o cu degetul mare. Doza trebuie ajustată individual în funcție de răspunsul la tratament.

Medicamentul este absorbit rapid, concentrația maximă în sânge este atinsă la 3 ore după ingestie. Timpul de înjumătățire este de 3-4 ore, metaboliții sunt excretați în principal în urină. Este bine să știi că în cazul pierderii cronice a auzului neurosenzorial, Betaserc poate ajuta la stabilizarea procesului și la îmbunătățirea stării generale de bine.

Când începe să funcționeze Betaserc? Cine nu ar trebui să fie tratat cu acest tip de pastile

Pentru a opri progresia pierderii auzului neurosenzorial, se recomandă cursuri repetate de tratament cu Betaserc la o doză de 48 mg pe zi de 2-3 ori pe an. Pentru ca medicamentul să ofere efectele dorite este bine să știi cum acesta se administrează. Astfel, pastilele se iau pe cale orală, la mese. Doza pentru adulți este de 24 – 48 mg de Betaserc pe zi.

Se recomandă administrarea cu prudență a medicamentului pentru calmarea vertijului dacă există antecedente de ulcer gastric sau duodenal, feocromocitom sau dacă pacientul suferă de astm bronșic. De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează nu trebuie să administrezi aceste pastile.

medic care tine un recipient cu pastile in mana si un pahar cu apa

Betaserc pentru ameliorarea vertijului poate fi administrat timp de până la câteva luni

În cazul mai rare, medicamentul poate provoca unele efecte secundare. Cele mai frecvente sunt senzațiile de greață și dispepsie, precum și dureri de cap. Multe persoane suferă de reacții de hipersensibilitate, inclusiv reacție anafilactică, vărsături, dureri gastrointestinale, balonare abdominală, angioedem, urticarie, prurit și erupție cutanată.

Sunt cunoscute mai multe cazuri de supradozaj de Betaserc. La unii pacienți au fost observate grețuri ușoare până la moderate, somnolență, dureri abdominale după doze de până la 640 mg.

Pot apărea complicații mai grave dacă nu se respectă cât timp se ia Betaserc. Printre acestea se numără cconvulsii, complicații cardiopulmonare. Aceste simptome au fost observate la administrarea deliberată de medicament în doze mai mari, în special în combinație cu supradozaj de alte medicamente.

persoana care tine in palma mai multe pastile si un pahar cu apa

Eficacitatea medicamentului a fost demonstrată în studiile efectuate la pacienții cu vertij vestibular

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *