Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cât timp rezistă și cum se păstrează cașcavalul în frigider. Trebuie respectate anumite condiții

Cât timp rezistă și cum se păstrează cașcavalul în frigider. Trebuie respectate anumite condiții

24 iun. 2024, 10:44,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Este bine de știut cât timp rezistă și cum se păstrează cașcavalul în frigider, în condiții optime, pentru a fi consumat în siguranță. Fiind un preparat lactat, acesta are un termen de valabilitate limitat, însă mai puțin pretențios decât brânza. Nu în ultimul rând, cașcavalul trebuie ținut în frigider într-un loc răcoros, dar uscat.

Cașcavalul este unul dintre cele mai pretențioase alimente când vine vorba despre păstrarea în frigider. Și aceasta deoarece este preparat din unele ingrediente care necesită o atenție sporită. Din acest motiv, este bine să știi exact în cât timp poate fi consumat în siguranță, după ce l-ai cumpărat.

Cât timp rezistă și cum se păstrează cașcavalul în frigider

Cu toții știm cât de pretențioase sunt produsele lactate când vine vorba despre păstrarea lor în frigider. De la lapte și brânză, până la cașcaval, acestea au un termen de valabilitate foarte limitat, în condiții specifice. Deși este mai puțin pretențios decât brânză, oamenii trebuie să știe câteva detalii esențiale cu privire la păstrarea cașcavalului.

Cașcavalul este mai des consumat decât alte sortimente de brânză, astfel că se regăsește în bucătăriile și frigiderele oamenilor frecvent. Când vine vorba despre păstrarea lui, există câteva reguli importante care trebuie respectate. De obicei, el vine într-un ambalaj de plastic, iar pe acesta este înscripționat termenul de valabilitate.

Ei bine, acest termen este valabil în cazul în care ambalajul de plastic nu a fost desfăcut. Dacă ai început să mănânci din el, termenul limită se modifică semnificativ. Mai exact, acesta poate să reziste aproximativ trei săptămâni, fără să se strice, dacă este ambalat corespunzător. În caz contrar, acesta va face mucegai după doar câteva zile.

Trebuie știut faptul că acesta trebuie pus în frigider într-un loc răcoros, dar uscat. Cel mai important aspect este să fie ambalat într-o caserolă de plastic sau în folie alimentară care să îl acopere în întregime. Cașcavalul nu trebuie așezat direct pe raftul frigiderului, ci doar pe o farfurie.

Condiții de păstrare pentru brânzeturi la frigider

După cum știm cu toții, există o mulțime de tipuri de brânzeturi, iar toate au în comun același lucru: termenul de valabilitate. Fiind vorba despre o brânză mai moale decât cașcavalul, cu o textură total diferită, toate tipurile de brânză au un termen de valabilitate diferit decât acesta.

Mai exact, aceasta rezistă aproximativ două săptămâni în frigider, în condiții optime. La fel ca și cașcavalul, brânza trebuie acoperită în totalitate sau învelită într-o hârtie. Este ideal să o păstrezi într-o caserolă de plastic, protejată de umiditate.

De asemenea, dacă vrei să se bucuri de brânză mai mult timp, este recomandat să o îngheți. Această modalitate este utilă în cazul în care ai o cantitate prea mare, pe care nu poți să o consumi în timpul limită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *