Prima pagină » Sanatate » Cât slăbești cu Ozempic? Medicamentul pentru diabet, folosit în lupta contra kilogramelor

Cât slăbești cu Ozempic? Medicamentul pentru diabet, folosit în lupta contra kilogramelor

14 aug. 2024, 09:20,
în Sanatate

Cât slăbești cu Ozempic? Acest medicament a devenit tot mai popular în rândul persoanelor care se luptă cu kilogramele în plus, însă întrebarea de pe buzele multora este dacă chiar are efect.

Ozempic este un medicament folosit în tratarea diabetului de tip 2. Acesta, în mod normal, se eliberează doar pe bază de rețetă și la indicația medicului. Cu toate acestea, mulți fac rost de el pe alte căi pentru a-i ajuta în dietă. Cât slăbești cu Ozempic?

Cât slăbești cu Ozempic?

Realitatea este că acest medicament pentru diabet nu arde kilogramele în plus. Nu are niciun efect direct în procesul de slăbire, în schimb are anumite efecte ce îl facilitează. Ozempicul scade foamea, dependența de mâncare și pofta. Iar asta lucru, duce automat la slăbire.

Pentru diabetici, rolul acestuia este de a regla nivelul de insulină din corp. Acest medicament poate avea însă efecte adverse serioase atât pentru persoanele cu diabet, cât și pentru cele sănătoase. Printre reacții se numără greață, constipație, senzație de prea plin sau există niște efecte negative mai severe ca riscul de pancreatită.

Aceste medicamente nu trebuie luate după ureche. Scopul acesta nu este să te ajute cu kilogramele în plus. Ozempicul doar te ajută să ai o alimentație mai sănătoasă și să slăbești datorită noului stil de viață. Din acest motiv, multe persoane au redobândit kilogramele în plus după ce au oprit tratamentul.

Acest lucru se întâmplă pentru că, în momentul opririi medicamentației, pofta și foamea revin. Astfel mănânci mai mult și, automat, te îngrași. Acest medicament poate ușura slăbitul, dar nu este o soluție dacă nu vă schimbați și stilul de viață.

Criză de medicamente pentru tratarea diabetului

Din cauza popularizării ideii că acest medicament este benefic pentru slăbit, tot mai multă lume achiziționează Ozempic, nesuferind de diabet. Astfel, multe țări europene ajung să treacă printr-o lipsă a acestui medicament. Acest lucru este problematic din cauza faptului că diabeticii au nevoie în mod real de acest medicament.

Un exemplu este Germania unde ministrul sănătății a declarat că nu se mai exportă cantități mari de Ozempic în afara țării din cauza acestei crize. Ba chiar, s-a sugerat oprirea totală a exportului pe motiv că acest medicament este folosit pentru slăbit în loc de adevăratul său rol.

În același timp, se atrage atenția și a numărului mare de urgențe medicale survenite în urma administrării incorecte a acestui medicament. Multă lume, observând că dozele mici nu-i ajută, își fac singuri dozajul, fără sfatul medicului. Astfel aceste persoane ajung să aibă efecte adverse neplăcute.

Pentru a avea parte de același efect precum cele ale Ozempicului, poți încerca anumite alimente. Macronutrienți prezenți în alimentele bogate în grăsimi sau zaharuri, cu un conținut scăzut de apă, cum ar fi avocado, fructele oleaginoase și ouăle, au același efect de stopare a senzației de foame și de sațietate. Același efect îl au și alimentele bogate în fibre, cum ar fi legumele și cerealele integrale.

Prin urmare, Ozempicul este un medicamente ce trebuie luat doar la recomandarea medicului, atunci când consideră el că este necesar. Dacă doriți să slăbiți, e mai bine să vă bazați pe adoptarea unui stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată și exerciții fizice zilnice. Cât slăbești cu Ozempic este irelevant dacă nu îți vei schimba și stilul de viață încât kilogramele să nu se întoarcă în momentul opririi tratamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
14 august 2024
14 august 2024