Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cât se ține folia pe tatuaj. Sfaturile specialiștilor

Cât se ține folia pe tatuaj. Sfaturile specialiștilor

17 mai 2024, 21:20,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

În ultimul timp a crescut numărul de persoane care doresc să își facă tatuaje și de aceea se pune întrebarea evidentă cât se ține folia pe tatuaj. În continuare vă vom prezenta și câteva sfaturi din partea specialiștilor pentru a vă întreține tatuajul la început.

Cât se ține folia pe tatuaj

Cu mâinile proaspăt spălate, îndepărtați folia și spălați ușor cu mâna tatuajul cu apă călduță și săpun (ex: protex) pentru îndepărtarea în totalitate a unguentului și a scurgerilor apărute. Repetați spălarea de câte ori este necesar. Nu folosiți apă fierbinte pentru că tatuajul va sângera din nou, iar apa rece nu va curăța bine. Repetați spălarea de câte ori este necesar.

După terminarea execuției tatuajului păstrați folia de plastic pentru protecția tatuajului timp de 3 ore. După ce ați îndepărtat folia, uscați tatuajul prin tamponare cu un servețel curat (fără creme, parfum, etc) circa 3 minute. Aplicați pe tatuaj un unguent în strat subțire, cât să lucească pielea.

Procesul de vindecare are 2 părti.  Prima perioadă, de 7 zile – în care se formează un strat protector de celule noi la suprafața pielii și se elimină excesul de pigment rămas superficial în piele. În această perioadă evitați apa: baie în cadă, baie în piscină, lac, ștrand mare.

Pentru întreținerea tatuajului și o vindecare corectă, aplicați și masați zona tatuată cu cremă de 6-7 ori pe zi sau când simtiți că pielea nu mai este elastică (având mâinile proaspăt spălate ).

Nu aplicați unguent în exces pentru că împiedicați respirația pielii și nu se vindecă bine. Nu lăsați tatuajul uscat deoarece coaja se poate rupe și veți sângera, eliminând astfel culoarea din piele. Nu rupeți cojile, nu vă scărpinați pe tatuaj și nu lăsați prietenii să pună mâna “să vadă cât de fină este coaja”.

A doua perioadă – începe după căderea completă a excesului de culoare (coaja). Veți avea o piele subțire ușor sticloasă, iar culorile vor părea șterse. În această perioadă de aproximativ 20-25 zile, aplicați pe tatuaj o cremă grasă cu vitamine (cremă de noapte) de 5 ori pe zi.

Nu mai este necesar să îl feriți de apă, dar trebuie ferit de lumina solară (este interzis solarul sau orice altă sursă de ultraviolete) cca 40 de zile. Tatuajele sunt afectate de razele ultraviolete, care provoacă decolorarea acestora, prin urmare este recomandată o cremă protectoare (50+) când expuneți tatuajul la soare, solar, etc.

Cum să ai grijă de tatuajul tău

Îngrijirea corespunzătoare a unui tatuaj este esențială pentru a asigura o vindecare corectă și pentru a păstra calitatea desenului pe termen lung. Iată câțiva pași pe care trebuie să îi urmezi. Tatuatorul va acoperi tatuajul cu un pansament steril. Menține-l pe loc timp de 2-4 ore pentru a proteja tatuajul de bacterii și pentru a permite pielii să respire. După ce îndepărtezi pansamentul, spală ușor zona cu apă caldă și săpun antibacterian fără parfum. Nu folosi apă foarte fierbinte și evită să freci zona. Tamponează ușor tatuajul cu un prosop curat sau lasă-l să se usuce în aer liber. Nu freca și nu utiliza un prosop murdar.

Continuă să hidratezi zona tatuată pentru a menține pielea sănătoasă. Utilizează cremă de protecție solară cu SPF mare pentru a proteja tatuajul de decolorare și deteriorare cauzate de soare. Păstrează zona curată și monitorizează orice semn de infecție, cum ar fi roșeață excesivă, durere, sau puroi. Dacă observi astfel de simptome, consultă un medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *