Cât se ține doliu după părinți? Doliul a modelat lumea modernă și în jurul lui s-au creat numeroase speculații și superstiții încât lumea nu mai știe ce să creadă. Citiți în continuare de ce și cât se ține doliu.
Cât se ține doliu după părinți
Mulți oameni care se confruntă pentru prima dată cu moartea unei persoane dragi descoperă că și-ar dori să existe un cadru pentru doliu în societatea noastră, o modalitate acceptată de a comunica faptul că plângi moartea unui soț, a unui frate, a unui părinte sau chiar a unui prieten apropiat.
Lipsa unui mod recunoscut în mod obișnuit de exprimare a durerii este nouă. Din punct de vedere istoric, societatea a avut linii directoare stricte cu privire la modul în care persoanele în doliu ar trebui să se îmbrace și să se comporte, în funcție de relația lor cu persoana decedată, precum și de clasa lor socială.
Biblia ne învață că doliul după părinți se ține aproximativ un an. În fiecare săptămână din primul an de la deces trebuie făcute niște slujbe de către preoți iar la trecerea a 40 de zile de la deces, preoții fac o slujbă specială pentru a-i fi iertate păcatele celui ce a decedat la judecata de la 40 de zile. De asemenea și la împlinirea a șapte ani de la deces, preoții fac o slujbă specială, pentru a-i fi iertate păcatele de la judecata de 7 ani.
Ce este doliul și de ce se ține
În epoca victoriană, exista un cod social strict în ceea ce privește doliul. Se aștepta ca membrii familiei să poarte negru după moartea unei persoane dragi – și mai mult decât negru, existau haine specifice și, pentru femei, seturi de bijuterii de doliu, pe care trebuiau să le poarte cei care jeleau pierderea unei persoane dragi.
Văduvele trebuiau să poarte negru complet timp de cel puțin doi ani și până la patru ani, în timp ce cei care plângeau pierderea unui frate sau a unei surori trebuiau să poarte negru timp de șase luni.
Nimeni, indiferent de sex, nu trebuia să participe la evenimente sociale, cum ar fi nunți sau botezuri, în timp ce era în doliu – în practică, acest lucru ar putea însemna că o văduvă sau un văduv ar putea avea interdicție de a participa la evenimente sociale timp de patru ani după moartea soțului sau soției sale.
Deși nu vei putea găsi un „costum de doliu” pentru bărbați la un magazin, nu este neobișnuit ca persoanele care suferă o pierdere să simtă că există reguli nerostite pentru doliu. Diferența astăzi, însă, este că, deoarece regulile sunt nespuse, fiecare persoană le poate interpreta diferit, lăsându-i pe cei în doliu vulnerabili la judecata din partea familiei, prietenilor și colegilor de serviciu.