Tot mai multe gospodine se întreabă cât se fierbe sucul de roșii? Această întrebare este atât de populară deoarece multe femei doresc să pregătească propriile sucuri naturale. Cu siguranță, majoritatea dintre noi au observat că este foarte greu să găsești sucuri naturale în magazine. Chiar dacă eticheta sau ambalajul se mândrește cu o inscripție care te asigură că în interior este 100% suc, nu este întotdeauna posibil să crezi acest lucru. Iar tot felul de conservanți, potențiatori de gust și arome nu aduc nimic bun acestor băuturi „reconstituite”.
Există o singură cale de ieșire, să faceți sucuri acasă sau să cumpărați de la vânzători de încredere de fructe și legume. Cea mai ieftină variantă este să faci suc de roșii. Această băutură este una dintre cele mai utile. Poate fi consumată pură sau amestecată cu alte sucuri de fructe și legume, dovleac, măr, lămâie. Acest „cocktail” nu este doar foarte gustos, ci și incredibil de util. Apropo, oamenii de știință au descoperit că sucul de roșii conține o substanță specială care îi poate face pe oameni să se relaxeze, și să uite de constrângeri. Deci, atunci când planificați o cină romantică, nu uitați să vă umpleți paharele cu această băutură minunată.
Cât se fierbe sucul de roșii? De câte kg de legume ai nevoie pentru un litru de suc
Pentru a face suc de roșii pentru iarnă, luați roșii coapte. Numărul de roșii este complet arbitrar, din 1,5 kg de roșii se obține aproximativ 1 litru de suc. Din moment ce ați pregătit legumele, se spală roșiile și se taie în 2-4 bucăți.
După care se îndepărtează tulpinile, apoi se trec prin storcător sau mașina de tocat cu o duză. Ulterior, se toarnă sucul rezultat într-o cratiță și se fierbe timp de 30 de minute, amestecând din când în când. Unele gospodine fierb sucul direct în borcane.
Pentru asta puneți un prosop pe fundul unei cratițe și turnați apă fierbinte până la nivelul sucului din borcan. Fierbeți la foc mic timp de 10 minute și, dacă se formează spumă, aveți grijă să o îndepărtați. Acoperiți borcanele cu capace, răciți-le și puneți-le deoparte pentru depozitare.
Câtă sare și zahăr trebuie să pui la 1 litru de suc de roșii? De ce factori depinde timpul de fierbere a roșiilor
Dacă doriți un suc de roșii dulce, puneți 1 lingură de sare și 2-3 linguri de zahăr la 3 litri de suc. Dacă vrei suc de roșii sărat, atunci la 1 litru de suc de roșii se pune 1 linguriță de zahăr și 2 lingurițe de sare.
Timpul de gătire depinde de tipul de mâncare pe care o vom găti. De exemplu, pentru borș se fierb roșiile timp de 12-15 minute, pentru pasta de roșii se fierb pe jumătate timp de 45 de minute, iar pentru sucul de roșii se fierb timp de 8-10 minute.
Din moment ce ai aflat cum se pregătește și cât se fierbe sucul de roșii trebuie să cunoști și cine nu ar trebui să bea sucul de roșii. Persoanele care suferă de pancreatita acută, sucul de roșii va crește inflamația și durerea, gastrita acută, în special cu hiperaciditate. Nu trebuie consumat sucul de persoanele care suferă de ulcerul gastric acut deoarece sucul crește producția de acid clorhidric. În plus acest produs nu trebuie administrat de persoanele care suferă de refluxul gastroesofagian și arsurile la stomac.