Dacă este gătit în mod corect, acest aliment poate fi foarte delicios, de aceea este important să știi cât se fierbe spanacul.
Spanacul are o mulțime de beneficii pentru organismul nostru, fiind unul dintre cele mai bune alimente. Acesta nu are nevoie de mult timp la fiert și poate fi servit și simplu, cu unt și sare sau asezonat cu alte alimente.
Iată cât se fierbe spanacul
Ca și alte legume, acesta trebuie să fie preparat după câteva reguli, astfel încât să își mențină proprietățile și să aibă un gust deosebit. Acesta se gătește foarte ușor și poate fi consumat în multiple moduri.
Pentru a fierbe spanacul proaspăt, pune o cratiță pe foc cu apă și cu sare la încălzit. Până când apa dă în clocot, se spală foarte bine frunzele de spanac, apoi se pun în cratiță, dacă a început apa să fiarbă. Se lasă pe foc pentru maxim 5 minute.
Spanacul congelat are timpul puțin mai lung de fierbere. Acesta poate fi gătit într-o cratiță, la tigaie sau în cuptorul cu microunde. Pentru a-l fierbe, pune o cratiță pe foc cu apă și sare, și așteaptă până când fierbe, la foc mediu. Se pun apoi frunzele de spanac pe foc și se lasă pentru aproximativ 7 minute, după ce apa a dat în clocot. După ce a fiert, îl poți condimenta după bunul tău plac, cu orice condimente dorești.
La microunde se pune într-un vas termorezistent cu capac împreună cu câteva linguri de apă la 850 W, pentru 4 minute. După acest timp, se amestecă spanacul, și se pune din nou pentru maxim 4 minute.
Acesta poate fi ținut în frigider pentru maxim 5 zile și se pot face o multitudine de rețete cu el, care îți vor aduce multe beneficii pentru organism.
Rețetă de piure de spanac
Pentru a face un piure delicios de spanac, vei avea nevoie de 500 grame de spanac, de 30 ml de ulei, de 25 grame de făină, de 150 ml lapte, de 40 grame unt, de 4 căței de usturoi și de condimente după bunul plac.
Se spală foarte bine spanacul și se pune la fiert conform instrucțiunilor anterioare. După ce s-a fiert, se scurge foarte bine de apă într-o sită, apoi se toacă cât de mărunt dorim, folosindu-ne de un cuțit.
Într-o cratiță se încinge uleiul și untul, iar când s-a topit, se ia de pe foc și se adaugă făina. Se amestecă totul foarte bine, astfel încât să nu se formeze cocoloașe, apoi se pune iar pe foc pentru maxim 3 minute. Se adaugă apoi spanacul și laptele și se ține totul la foc mic până când devine cremos. Se condimentează după gust cu sare, piper, usturoi și cu alte condimente, dacă este necesar.
Important este să folosiți spanac proaspăt, pentru că are o aromă mai intensă, iar laptele se poate înlocui și cu smântână dulce pentru gătit. Dacă folosiți spanac congelat, în această rețetă va fi necesar 350-400 grame, în loc de 500 de grame.
Cât se fierbe spanacul este foarte important ca preparatul să iasă delicios, așadar, este necesar să se respecte timpul de fierbere, ținând cont dacă este proaspăt sau congelat.