Prima pagină » Actualitate » Cât primește Nicolae Ciucă în plus la pensie! Mulți pensionari nici nu visează la o asemenea sumă
Cât primește Nicolae Ciucă în plus la pensie! Mulți pensionari nici nu visează la o asemenea sumă

Cât primește Nicolae Ciucă în plus la pensie! Mulți pensionari nici nu visează la o asemenea sumă

13 sept. 2024, 10:37,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Legea promulgată de Klaus Iohannis, care crește plafonul de impozitare a pensiilor la 3.000 de lei, va avea un impact direct asupra pensiilor din România. Și liderul liberal, Nicolae Ciucă, va primi bani în plus la pensie.

Cât primește Nicolae Ciucă în plus la pensie!

Pe 3 septembrie, Camera Deputaților a adoptat decizional Legea privind modificarea plafonului de impozitare a pensiilor, iar președintele Klaus Iohannis a promulgat-o.

Potrivit noii reglementări, începând cu 1 octombrie 2024, pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Această măsură va aduce o creștere semnificativă a pensiilor pentru mulți beneficiari.

În urma acestei modificări, pensia lui Nicolae Ciucă, ce a refuzat să spună ce medie a avut la Bacalaureat, va crește de la 19.410 lei la 19.510 lei, datorită faptului că primii 3.000 de lei din pensia sa nu vor mai fi impozitați.

În ceea ce îl privește pe președintele Klaus Iohannis, acesta a beneficiat deja de o majorare a pensiei de la 1 septembrie. Astfel, pensia sa brută a crescut de la 9.248 de lei la 10.102 lei, iar netă, de la 8.523 de lei la 9.292 de lei, ceea ce înseamnă o creștere de 769 de lei net.

Aproape 3,2 milioane de persoane vor beneficia de această măsură, care va avea un impact bugetar de 250 de milioane de lei. Această reformă va aduce un plus mediu de aproximativ 100 de lei pe lună pentru cei cu pensii sub noul plafon.

Ce trebuie să facă pensionarii care nu au primit nimic în plus după recalculare

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că majorările acordate în urma recalculării pensiilor nu vor fi tăiate. În plus, vârstnicii care nu au beneficiat de creșteri suplimentare vor primi ajustări mai mari începând cu 1 ianuarie 2025.

„Pentru cei 3,9 milioane de pensionari recalcularea reprezintă o reparare a nedreptăţii care li s-a făcut anterior, când primeau pensii mai mici decât alţi pensionari care au muncit şi au contribuit la fel. Odată ce s-a înfăptuit dreptatea, ea nu poate fi anulată. Nimeni nu poate interveni pentru a le diminua sumele primite în plus prin care li s-a făcut dreptate. Toate deciziile cu pensiile majorate rămân! Niciuna dintre deciziile cu pensii majorate nu va fi anulată”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul Muncii a precizat că pentru 13,8% se vor majora peste patru luni la 1 ianuarie 2025, când va avea loc prima indexare a valorii punctului de referinţă

„Din totalul de 4,6 milioane de pensii, aproximativ 82,5% au crescut la recalculare. 13,8% se vor majora peste patru luni la 1 ianuarie 2025, când va avea loc prima indexare a valorii punctului de referinţă, conform legii. Tot de la 1 ianuarie 2025 se vor indexa şi cele 3,8 milioane de pensii care au crescut la recalculare” a mai spus Simona Bucura Oprescu.

Primele pensii recalculate au început să fie distribuite de Poșta Română. Instituția a transmis că vrea să încheie procesul până la jumătatea lunii. Pensionarii care au optat pentru plata pensiei prin cont bancar au primit de joi, 12 septembrie 2024,pensiile recalculate, după ce miercuri, 11 septembrie 2024, drepturile bănești au fost virate către instituțiile bancare.

Aproximativ 3,8 milioane de pensionari, potrivit Ministerului Muncii, vor avea pensia mărită din această lună. În ceea ce-l privește pe liderul liberal, Nicolae, Ciucă, și acesta va primi bani în plus la pensie.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`