Prima pagină » International » Cât poate trăi un om cu două capete? Iată povestea gemenelor siameze Abigail și Brittany Hensel

Cât poate trăi un om cu două capete? Iată povestea gemenelor siameze Abigail și Brittany Hensel

21 ian. 2022, 14:10,
în International

Un om cu două capete nu are mari șanse de supraviețuire, spun medicii. Însă, surorile Abby și Brittany Hensel au demonstrat contrariul.

Pe gemenele siameze Abby și Brittany Hensel le cunoaște toată lumea. Ele au devenit faimoase la vârsta de șase ani, după ce au apărut la Oprah Winfrey Show, în anul 1996. Chiar dacă depind una de cealaltă în ceea ce privește trunchiul, fiecare își poate controla o parte diferită a corpului. Atunci când s-au născut, medicii credeau că nu vor supraviețui nici măcar o noapte. Întâmplarea face că fetele trăiesc în continuare, au 31 de ani și sunt profesoare de matematică. Ele sunt unul dintre puţinele cazuri de siamezi dicefali (cu două capete), care au supravieţuit atât de mult.

Cele două fete au apărut și în propriul reality show, numit „Abby și Brittany”. Astfel, publicul a putut să le vadă crescând și transformându-se în adevărate domnișioare. Cu toate că împart același trup, gemenele susțin că au două suflete diferite.

Abby și Brittany Hensel pe bicicletă

Cele două fete au apărut și în propriul reality show, numit „Abby și Brittany”.

Oameni cu două capete renumiți: Abby și Brittany Hensel. Care este povestea lor

Mike Hensel și Patty Hensel se așteptau să aibă o fetiță. Mare le-a fost mirarea când au aflat că vor avea, de fapt, gemene siameze. Astfel că, în data de 7 martie 1990, când cele două fete s-au născut, părinții au fost puși în fața unei grele încercări. Au acceptat situația și au mers mai departe, opunându-se vehement separării lor.

În ciuda condiției lor speciale, cele două fete au crescut și au mers la universitate, obținând rezultate educaționale remarcabile. De-a lungul timpului, acestea au avut mai multe probleme de sănătate, suferind multiple intervenții chirurgicale. Au avut scolioză, probleme cu respirația, iar la vârsta de 12 ani, Abby a încetat să mai crească. Organele lor sunt separate, fiecare putând să folosească o parte a corpului (Abby partea stângă a corpului, iar Brittany cea dreaptă).

„Nu ne-am fi dorit niciodată să fim separate pentru că nu am putea face niciodată toate lucrurile pe care le facem acum, cum ar fi să jucăm softball, să alergăm și să facem sport” a spus Abby, potrivit Mirror.

La vârsta de 16 ani și-au obținut chiar și permisul de conducere.

„Abby are grijă cu pedalele şi cu schimbătorul de viteze. Eu semnalizez şi aprind luminile. Dar ei îi place într-adevăr să conducă cu mai multă viteză, eu sunt mai prudentă”, a completat Brittany.

Abby și Brittany Hensel în mașină

La vârsta de 16 ani și-au obținut chiar și permisul de conducere.

În show-ul „Abby și Brittany”, fetele au dezvăluit că vor să se căsătorească și să aibă fiecare câte un copil.

„Oamenii nu au nevoie să ştie cu cine ne vedem, ce facem, când vom face anumite lucruri, dar credeţi-ne că suntem diferite” a spus Britanny, urmată de Abby care a menţionat în acelaşi interviu:„Da, vom fi mămici într-o zi, dar nu vrem să vorbim încă despre cum va funcționa”.

Abigail și Brittany Hensel sunt profesoare de matematică

Gemenele au absolvit Universitatea Bethel, având fiecare câte o diplomă. Lucrează ca profesoare de matematică în SUA, dar primesc un singur salariu.

„Evident, ştiam de la bun început că vom obține un salariu comun pentru că facem treaba unei singure persoane. Odată cu dobândirea experienţei ne-ar plăcea să negociem puţin, având în vedere că avem două diplome şi suntem capabile să oferim două perspective diferite, predând în două moduri diferite. Una din noi poate preda, în timp ce cealaltă poate monitoriza şi răspunde la întrebări. Deci, ina cest sens, putem face mai mult decât poate face o persoană” a spus Brittany.

Abby și Brittany Hensel se plimbă

Gemenele au absolvit Universitatea Bethel, având fiecare câte o diplomă.

În ciuda tuturor provocărilor, Abby și Brittany au reușit să ducă o viață normală.

„Nu cred că există ceva pe care să nu-l încerce sau ceva care să nu poată face în cazul în care şi-ar dori cu adevărat. Este foarte important pentru că demonstrează inclusiv copiilor că dacă îşi doresc ceva, indiferent de greutăţi pot reuşi. Sunt un exemplu” a spus directorul şcolii unde cele două predau, Paul Good.

Specialiştii declară că în întreaga lume există doar 12 perechi adulte de oameni cu două capete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`