Prima pagină » Sanatate » Cât poate întârzia menstruația. Când trebuie să te adresezi la un ginecolog 

Cât poate întârzia menstruația. Când trebuie să te adresezi la un ginecolog 

03 iun. 2022, 15:58,
în Sanatate

Tot mai multe femei se întreabă cât poate întârzia menstruația. Menstruația întârziată este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care fetele și femeile merg la un ginecolog. Pentru mulți, această vizită se încheie cu veștile despre sarcină. Cu toate acestea, neregulile menstruale pot indica și probleme grave cu sănătatea femeilor.

La o femeie sănătoasă, ciclul durează de la 21 la 35 de zile, în timp ce întârzierea menstruației nu este un motiv de îngrijorare dacă nu este mai mult de 7 zile. Fiecare fată are caracteristici individuale ce țin de durată, abundența menstruației și altele. Dacă observați că menstruația a devenit neregulată, durata și natura lor s-au schimbat, acesta este un motiv pentru a contacta un medic ginecolog.

femeie care tine in mana un calendar si se gandeste

Ciclul poate fi influențat de un tratament

Cât poate întârzia menstruația. Cele mai frecvente cauze ale acestui fenomen

De cele mai multe ori întârzierea menstruației este provocată de factori fiziologici. Acestea sunt asociate cu schimbările climatice, stresul cronic, respectarea diferitelor diete stricte. De asemenea, fenomenul poate fi patologic, acestea includ diverse boli inflamatorii și infecțioase ale organelor genitale, probleme hormonale, alte boli care afectează negativ funcționarea organelor sistemului reproducător.

femeie care tine in mana un calendar si un ceas si este speriata

De cele mai multe ori întârzierea menstruației este provocată de factori fiziologici

Ciclul poate fi influențat de un tratament. Astfel, fenomenul este asociat cu consumul de diferite medicamente, în special medicamente hormonale, glucocorticosteroizi, anticoagulante și altele. Problemele cu menstruația nu sunt întotdeauna asociate cu boala. Deci, neregulile menstruale după vârsta de 40 de ani pot indica debutul menopauzei sau insuficiența de oxigen.

În această perioadă, frecvența ciclurilor anovulatorii crește, cele în care nu a avut loc ovulația. Acest lucru este cauzat de epuizarea naturală a rezervelor foliculare ale ovarelor. Dar problemele cu menstruația la această vârstă pot însemna și probleme grave de sănătate a reproducerii sau cu inima. Pentru a înțelege motivele apariției întârzierilor sau a perioadelor atipice, consultați-vă cu medicul dumneavoastră.

Reținerea ciclului menstrual la adolescente. Un fenomen comun sau un semn de alarmă?

O întârziere a menstruației la o adolescentă este, de asemenea, un eveniment comun. În primul rând, trebuie înțeles că în primii 1-2 ani de la debutul menstruației are loc o restructurare hormonală a întregului organism, iar menstruația nu are întotdeauna loc în mod regulat, sau chiar dispar complet timp de câteva luni. În plus, problemele cu menstruația în unele cazuri sunt cauzate de patologii congenitale.

femeie care tine in mana un calendar si se gandeste

La o femeie sănătoasă, ciclul durează de la 21 la 35 de zile, în timp ce întârzierea menstruației nu este un motiv de îngrijorare dacă nu este mai mult de 7 zile

După ce a stabilit cauza problemei, specialistul vă va prescrie un protocol de tratament. Amintiți-vă că boala care provoacă eșecul menstruației trebuie tratată, deoarece în sine este doar o consecință și nu o boală independentă. Doar un specialist poate determina exact ce a cauzat reținerea ciclului. Pentru a face acest lucru, va trebui să efectueze nu numai o inspecție vizuală, ci și să studieze rezultatele unor studii suplimentare, inclusiv analize, deoarece uneori cauza este un volum mediu trombocitar crescut.

Bolile care provoacă tulburări de ciclu la femei sunt tratate în următoarele moduri. Tratamentul medicamentos este folosit pentru a trata infecțiile cu transmitere sexuală, precum și focarele inflamatorii. Terapia hormonală este folosită pentru corectarea dezechilibrelor hormonale. Intervenție operațională este decizia de a efectua operația se aplică în cazul neoplasmelor. Complexe de vitamine, exerciții de fizioterapie, corectarea dietei sunt folosite în caz de slăbiciune generală a organismului.

Păstrează un calendar menstrual pentru a observa cât poate întârzia menstruația.  Astăzi, acest lucru se poate face pe un smartphone folosind aplicații speciale, unde puteți înregistra și intensitatea menstruației pe zi și puteți nota simptomele însoțitoare. Nu uitați să vizitați medicul ginecolog o dată pe an în scop preventiv. Patologiile depistate la timp pot fi tratate cu succes fără riscul de complicații. În clinica noastră veți primi sfaturi profesionale de la un specialist cu experiență la un moment convenabil pentru dvs.

o femeie care se tine de burta si in alta mana tine un calendar si un absorbant

După ce a stabilit cauza problemei, specialistul vă va prescrie un protocol de tratament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *