Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Cât pește ai voie să mănânci dacă suferi de diabet
Cât pește ai voie să mănânci dacă suferi de diabet

Cât pește ai voie să mănânci dacă suferi de diabet

15 iun. 2021, 17:51,
BZI.ro, în WoW!

Peştele este cea mai bună sursă atunci când vine vorba de acizii graşi omega-3. Acizii graşi omega 3 sunt esenţiali pentru creier şi corp. În cazul în care aveţi diabet de tip 2, ştiţi deja că trebuie să faceţi câteva schimbări ale stilului de viaţă, dar aceasta poate fi o provocare.

Trebuie să fiţi mai activ şi să vă monitorizaţi nivelul zahărului din sânge, să luaţi medicamente şi să aveţi mare grijă la ce mâncaţi. Dacă aveţi diabet zaharat de tip 2, puteţi consuma peste zilnic. Potrivit Asociaţiei americane a Inimii, toată lumea ar trebui să consume 2 porţii de peşte pe săptămână. Dar diabeticii în special.

Ce tip de peşte este indicat diabeticilor?

Cu precădere, cel cu carnea albă. Ideal este cel preparat la abur, la cuptor, fiert sau la grătar. Peştele prăjit nu este o idee bună, nici pentru diabetici, nici pentru persoanele fără probleme de sănătate. Şi peştele cu carnea roz este indicat. Somonul şi macroul conţin mai mulţi acizi graşi Omega 3.

Diabeticii pot consuma orice tip de peşte. Cei bogaţi în acizi graşi sunt indicaţi şi persoanelor cu afecţiuni ale inimii, scad tensiunea arterială. Peştele cu carnea albă nu are atâtea grăsimi şi ajuta mult la păstrarea unei greutăţi optime. Medicii recomanda călduros consumul de peşte, întrucât nu conţine grăsimi saturate sau trans, iar pentru diabetici, aceasta este o veste bună, potrivit diabeteshealthpage.com.

O inimă sănătoasă şi un nivel bun al colesterolului, precum şi lipsa unui exces ponderal sunt aspectele esenţiale în viaţa unui diabetic. În felul acesta, sunt reduse complicaţiile. Peştele are grăsimi, dar grăsimi bune, nesaturate şi acizi graşi. Insulina este un hormon care ajuta celulele să transforme zahărul în energie. Oamenii dezvoltă diabet zaharat de tip 2 atunci când corpul lor are probleme de procesare a insulinei. Atunci când zahărul nu poate fi folosit în mod corespunzător, acesta începe să se acumuleze în sânge. Acest lucru poate duce la consecinţe grave pe termen lung, cum ar fi leziuni neurologice, boli de inimă şi boli de rinichi.

Cum se mănâncă

Orice nu are zaharuri este bun pentru un diabetic. El trebuie să se axeze pe alimente sărace în carbohidraţi, de aceea peştele este o alegere excelentă. Când este consumat, nu creşte nivelul zahărului din sânge. Acizii graşi lupta împotriva hipertensiunii arteriale, a bolilor de inimă şi a colesterolului. Prin urmare, peştele este perfect pentru persoanele care încearcă să-şi gestioneze diabetul şi pentru cei care vor să îl prevină.

Conform studiilor, persoanele care nu mănâncă peste sunt mai predispuse la a face diabet de tip 2. Diabetul este în strânsă legătură cu obezitatea, aşadar este destul de logic. Peştele nu e pe lista alimentelor care îngraşă. Preparatele din peste sunt o idee bună, orice afecţiune aţi avea. Evident, cu mare grijă cum este preparat şi cu restricţiile aferente legate de sare. Condimentaţi-l mai bine cu lămâie şi ierburi şi acompaniaţi-l întotdeauna cu o salată de legume proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024