Prima pagină » Sanatate » Cât lapte de măgăriță se bea pe zi? Află ce beneficii aduce sănătății

Cât lapte de măgăriță se bea pe zi? Află ce beneficii aduce sănătății

29 iun. 2022, 15:37,
în Sanatate

Cât lapte de măgăriță se bea pe zi și ce beneficii aduce sănătății? Află, în rândurile care urmează, tot ce trebuie să știi despre laptele de măgăriță.

Laptele de măgăriță este similar laptelui matern și are o lungă istorie de utilizări medicinale și cosmetice. Este eficient în cazul tusei productive, în ameliorarea astmului, contribuie la fixarea calciului în oase și este bogat în vitamine și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Se spune, chiar, că Hipocrate folosea laptele de măgăriță ca tratament pentru artrită, tuse și răni, iar Cleopatra îl utiliza pentru a-și menține pielea moale și netedă.

Laptele de măgăriță conține patru tipuri de antibiotice și bactericizi naturali: lizozima, lactoperoxidaza, lactoferina și imunoglobine. Lizozima este o enzimă cu rol antibiotic, regăsită atât în laptele matern, cât și în salivă. Lactoperoxidaza este un bactericid natural, care contribuie la eliminarea bacteriilor cauzatoare de acnee. Lactoferina reprezintă o proteină antimicrobiană, care ajută la înmulțirea bacteriilor probiotice la nivelul intestinului, favorizând astfel echilibrul florei intestinale. Imunoglobinele, și anume IgG, IgM și IgA, sunt anticorpi majori, care neutralizează toxinele bacteriene.

patru măgari

Laptele de măgăriță conține patru tipuri de antibiotice și bactericizi naturali: lizozima, lactoperoxidaza, lactoferina și imunoglobine.

Cât lapte de măgăriță se bea pe zi?

Specialiștii sunt de părere că doza recomandată este de 100-150 de mililitri de lapte de măgăriță pe zi. Se consumă în cure de 30 de zile, o dată sau de două ori pe an.

Acest lapte are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind preferat de mulți pentru că este un aliment prietenos cu alergenii și ajută la întărirea imunității. Spre deosebire de proteina din laptele de vacă, care este de aproximativ cinci ori mai bogată în cazeină, cea din laptele de măgăriță are părți egale de cazeină și zer. Astfel, există posibilitatea ca laptele de măgăriță să fie mai bine tolerat de persoanele care se confruntă cu alergie la proteinele din lapte.

În orice caz, oamenii care au o alergie cunoscută, ar fi bine să consulte medicul, înainte de a începe cura cu acest tip de lapte. Chiar și o cantitate mică de cazeină poate declanșa anafilaxie.

Pe lângă cazeină, laptele de măgăriță mai conține și lactoză. Aceasta este o componentă importantă, deoarece contribuie la absorbiția mai ușoară a calciului, un element esențial pentru oase puternice.

De asemenea, laptele de măgăriță întărește sistemul imunitar. Potrivit unui studiu recent, acest tip de lapte are capacitatea de a stimula eliberarea de citokine, proteine indispensabile unui sistem de apărare puternic. Mai mult, s-a demonstrat că acest tip de lapte stimulează organismul să producă oxid nitric, un compus care ajută la dilatarea vaselor de sânge. Oxidul nitric poate, totodată, să îmbunătățească fluxul de sânge către vase, ceea ce duce la reducerea tensiunii arteriale.

lapte turnat într-un pahar

Specialiștii sunt de părere că doza recomandată este de 100-150 de mililitri de lapte de măgăriță pe zi.

Utilizări ale laptelui de măgăriță

Laptele de măgăriță nu este numai un produs alimentar. Acesta este folosit pentru realizarea produselor cosmetice, cum sunt cremele hidratante și săpunurile pentru piele.

Laptele conține proteine, care au rol antioxidant și care contribuie la protejarea celulelor de daune oxidative, inclusiv cele generate de soare. În același timp, oferă beneficii anti-îmbătrânire.

Produsele cosmetice, care pot avea lapte de măgăriță ca ingredient principal, includ cremele pentru piele, măștile de față, săpunurile și șampoanele.

doi măgari

Laptele de măgăriță nu este numai un produs alimentar. Acesta este folosit pentru realizarea produselor cosmetice, cum sunt cremele hidratante și săpunurile pentru piele.

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
Un copil de doi ani a supravieţuit miraculos după ce a căzut de la etajul 15 al unui zgârie-nori
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
Playtech.ro
Renunțarea la moștenire este sau nu definitivă? Legea de care mulţi nu au habar
observatornews.ro
O tânără din Bacău a pierdut 160.000 de euro, crezând în promisiunile unei ghicitoare de pe TikTok
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Furia românilor aduce o schimbare majoră în sistem. Se aplică de acum!
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
CUTREMUR în România! A murit cu o zi înainte de alegeri, iar țara e în doliu
Playtech.ro
Imagini rare cu Mirabela Grădinaru. Cum arăta partenera lui Nicușor Dan în urmă cu câţiva ani
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
GAFĂ uriașă făcută de Ilinca. Soția lui Simion, prinsă cu o minciună foarte gravă. S-a făcut de rușine în fața unei țări întregi!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţul care bulversează TOTAL alegerile prezidenţiale. Răsturnare incredibilă de situaţie
redactia.ro
George Simion, gafe după gafe la limba franceză în direct la TV. Momentul a devenit viral. Nous voulons… o încetare a focului
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`