Prima pagină » Actualitate » Cât îi costă pe români să trăiască în Italia. O familie a dezvăluit la ce sume ajunge lunar: ,,Ne permitem cam…”
Cât îi costă pe români să trăiască în Italia. O familie a dezvăluit la ce sume ajunge lunar: ,,Ne permitem cam...”

Cât îi costă pe români să trăiască în Italia. O familie a dezvăluit la ce sume ajunge lunar: ,,Ne permitem cam…”

29 oct. 2022, 21:20,
în Actualitate

România a pierdut mulți oameni plecați peste hotare, cu gândul că vor găsi un trai mai bun. Printre alegerile din Europa ale oamenilor se numără cel mai des Germania sau Italia, iar cei care au plecat, nu ezită să le împărtășească celorlalți un punct de vedere obiectiv, a ceea ce înseamnă viața într-o țară străină. Acest lucru s-a întâmplat și cu o familie de români, care a dezvăluit la ce lume ajunge lunar, în Italia.

Traiul în România a devenit din ce în ce mai costisitor, după ce prețurile au crescut alarmant, chiar și în cazul produselor de bază, pentru care oamenii cheltuie sume consistente de bani. Din acest motiv, gândul de a pleca într-o altă țară i-a cuprins pe din ce în ce mai mulți oameni. Ca să îi ajute în acest sens, tot mai mulți români din diaspora își împărtășesc experiențele ca locuitori într-o țară străină, dar și sumele la care ajung lunar pentru o viață decentă.

La ce sume ajung lunar românii care trăiesc în Italia

România trece printr-o perioadă delicată din cauza creșterii alarmante ale prețurilor, iar traiul devine din ce în ce mai dificil. Din acest motiv, oamenii se gândesc serios să plece în alte țări, pentru a-și permite mai multe lucruri. Ca să le vină în ajutor, tot mai mulți oameni din diaspora își împărtășsesc experiențele în cele mai des alese țări din Europa.

Astfel, o familie de români din Italia a dezvăluit ce înseamnă viața în această țară, mai ales ca locuitor străin. Ion și Izaura s-au acolo în urmă cu câțiva ani, când Ion a venit cu doar 100 euro în buzunar, sperând să ducă viața pe care și-o dorește. La început, lucrurile nu au fost ușoare pentru acesta, deoarece a interacționat cu patroni care nu au fost corecți cu el, așa cum a declarat chiar el, pentru Observatornews.

”Bani în buzunar 100 de euro cred dacă aveam. Se zicea că umblă câini cu covrigi în coadă și nu prea au umblat, în special la mine, pentru că oriunde am mers toți m-au înșelat, peste tot. Românii care sunt patroni m-au înșelat foarte mult dar asta e, am mers în față”, a spus Ion.

Viața lui și a familiei s-a îmbunătățit radical

Chiar dacă la început viața în Italia nu a părut mai bună decât în România, acum el și Izaura duc o viață decentă. Ion a dezvăluit că lucrează pentru un patron italian, unde asamblează mobilă, iar câștigurile lui lunare se ridică la 2.200 euro pe lună, din care 200 euro reprezintă indemnizația pentru copil.

Pe lângă acești bani, Ion și Izaura sunt susținuți financiar și de statul din Italia, deoarece veniturile lor sunt mici, în raport cu media din țara respectivă. Astfel, aceștia primesc suma de 1.000 euro anual, care reprezintă chiria lor pe trei luni. Mai mult, statul italian le returnează vara banii pe care îi cheltuie pentru taxele școlare ale copiilor.

Ion și Izaura reușesc să își împartă banii astfel încât să acopere toate cheltuielile pe care le au. Așadar, cei doi plătesc 25 euro/ lună pentru energia electrică, 100 euro/ lună pentru gaz, 200 euro/ lună pentru rate, 900 euro/ lună cheltuie pentru cumpărături și 300 euro/ lună pentru chirie.

”Nu pot să zic că mă îmbrac de la Giorgio Armani, dar ne permitem cam tot”, a adăugat Ion.

Comentarii
  • Bulshit ! , baliverne scrise pe genunchi ! , 300euro chirie poate la un garaj !, 25 euro factura la curent ? dați-le dreacului de minciuni ca mai avem și noi neamuri acolo și știm ca sunt muritori de foame și romanii și mulți italieni, majoritatea lor nu ajung sa pună 50 de euro deoparte pe luna

  • Isal, Mare dreptate ai! Este un articol mincinos, aceasta familie nu știu dacă asa au declarat. Chiria la o garsoniera este de 450 de euro, lumina 100 de euro, gaz 90 euro, telef +tv+net 100 euro, întreținerea 80 euro, mâncarea și toate cele sau scumpit Ffff mult. 🤣🤣🤣🤣🤣Nu știu unde trăieste aceasta familie? 🤣🤣🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *