Prima pagină » National » Cât e gramul de aur la amanet. La ce cote a ajuns metalul prețios
Cât e gramul de aur la amanet. La ce cote a ajuns metalul prețios

Cât e gramul de aur la amanet. La ce cote a ajuns metalul prețios

24 feb. 2021, 11:43, 1 ,
în National

Cât e gramul de aur la amanet în aceste zile? În ultima perioadă interesul pentru celebrul metal prețios a ajuns la cote foarte înalte. Aurul a fost dintotdeauna unul din cele mai faimoase metale prețioase în rândul bijuteriilor. Oamenii de știință de la Universitatea din Granada, Spania alături de mai mulți omologi de-ai lor au ajuns la concluzia că minereurile de aur provin din mantaua Pământului.

Puritatea aurului se măsoară în karate. Aceasta denumire indica procentajul de aur pur dintr-un anumit aliaj de aur.

Cât e gramul de aur la amanet

În aceste zile, la casele de amanet prețurile pentru gramul de aur variază astfel:

Aurul de 14k – prețul acestuia începe de la 128 de RON și poate ajunge până la 135 de RON

Aurul de 18k – prețul acestuia începe de la 166 de RON și poate ajunge până la 170 de RON

Aurul de 20k – prețul acestuia este de 180 de RON la majoritatea caselor de amanet

Aurul de 21k – prețul este de 195 de RON la majoritatea caselor de amanet

Aurul de 22k – prețul acestuia variază intre 195 de RON și poate ajunge până la 205 RON

Aurul de 24k – prețul pentru un gram de aur este regăsit la majoritatea caselor de amanet este de 225 RON

Atenție! Prețurile afișate sunt pur informative. Fiecare casa de amanet are dreptul de a-și modifica preturile de vânzare sau cumpărare a gramului de aur.

Ce trebuie să știi despre aur

Înainte de a cumpără o bijuterie din aur trebuie ținut cont de anumite aspecte. Înșelătoriile au loc la orice pas și cel mai bine, înainte de a face o investiție, ar trebui să cunosteti o serie de lucruri elementare.

Aurul cel mai des întâlnit pe piață este cel de 18k și 14k. Pe bijuterii o să vedem mereu aplicat un marcaj, care în unele situații este format doar din cifre, care ne va ajuta să diferențiem puritatea aurului. Mai concret pe bijuterii putem gasi inscripţionat 14 K sau 18 K, în alte situaţii sunt înscrise doar nişte cifre: pe cel de 14 K – marcaj 585, pe aurul de 18 K – marcaj 750, iar pe cel de 24 K – 1000.

În forma cea mai pură 1000 la sută aur înseamnă 24 karate fiind mai valoros. Acesta însă, are o duritate mai scăzută, fiind mai moale și este mai puțin durabil decât cel de 18k, care conține 750 la sută aur fin sau decât cel de 14 Karate, ce conține 585 la sută. În cazul bijuteriilor, indiferent că este vorba de aur alb sau aur galben, bugetul de care dispune fiecare va sta la baza alegerii. Este bine de știut faptul că, în cazul în care doriți să achiziționați o bijuterie cu diamant de culoare mai scăzută, ar trebui să optați către aurul galben. Pentru aurul alb ar trebui să vă îndreptăţi către o bijuterie a cărui diamant are o culoare albă.

Înainte de a cumpăra orice bijuterie ar trebui să aflați cât e gramul de aur la amanet, dar și la bănci. Aveți mereu grijă să nu fiți trași în piept si să căutați mereu varianta cea mai buna de pe piață pentru a nu regreta mai târziu.

Comentarii
  • Ioan magdalena

    Bună as vrau sa știu ca am un lănțișor de 43 de grame și are stanta de 815 și dacă poată sa ma ajutați dacă ie de aur sau nu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`