Prima pagină » Sanatate » Cât durează un vertij. Remedii eficiente pentru a preveni acest dezechilibru

Cât durează un vertij. Remedii eficiente pentru a preveni acest dezechilibru

17 feb. 2023, 14:42,
în Sanatate

Multe persoane vor să afle cât durează un vertij. Vertijul este o afecțiune în sine și se manifestă printr-o serie de tulburări neurologice. Vertijul nu trebuie confundat cu amețeala deoarece o persoana care se confruntă cu stări de vertij are nu doar un dezechilibru în mișcare sau în poziție statică, dar trăiește și senzația că obiectele se învârt în jurul său. Dacă vertijul persistă mai mult timp, atunci este necesară vizita la un medic specialist. Iată câteva remedii eficiente pentru a preveni acest dezechilibru.

Cât durează un vertij

Vertijul sau stările de vertij pot fi de scurtă durată, până la câteva secunde, dar pot ține și câteva ore sau chiar zile. Dacă vertijul apare pe o perioadă lungă de timp, acesta poate semnala probleme grave de sănătate. Vertijul se manifestă prin senzație de ureche înfundată, țiut în urechi, senzație de amețeală și leșin, grețuri și vărsături, transpirație excesivă și puls mărit.

Cele mai frecvente cauze ale apariției stărilor de vertij sunt infecțiile la nivelul urechii interne, tumori ale nervului vestibular, afecțiuni cardiace. De asemenea, vertijul poate fi declanșat sau favorizat și de unele medicamente precum antidepresive, antihipertensive, antibiotice, dar și de consumuul excesiv de cafea, alcool și tutun.

Dacă stările de vertij apar asociate cu tulburări de vorbire, dureri puternice în piept, dificultate în respirație, modificări musculare și senzație de amorțeală este necesar consultul de urgență la un medic specialist. Vertijul este asociat adesea cu stările de leșin și tremurat, iar de cele mai multe ori acest dezechilibru semnalează de fapt probleme de sănătate subiacente.

Cum să previi sau să tratezi acest dezechilibru

Tot mai multe persoane se confruntă cu stările de vertij. Dacă aceste stări persistă mai mult timp, este necesar consultul de urgență la un medic specialist. Pentru a preveni sau scurta durata episoadelor de vertij putem ține cont de câteva remedii și măsuri eficiente.

Se recomandă să nu facem mișcări bruște sau de aplecare cu capul în jos. De asemenea, este bine să ne relaxăm mușchii imediat după ce a avut loc un episod de vertij. După relaxarea mușchilor este recomandat să facem câteva exerciții de respirație. Totodată, medicii specialiști ne sfătuiesc să reducem consumul de alcool și cafea dacă ne confruntăm cu stările de vertij.

Pentru a trata corect această stare de dezechilibru a organismului este necesară identificarea cauzelor și a simptomelor. Astfel, medicul va stabili dacă pacientul se confruntă cu vertijul din cauza unor traumatisme din trecutul său, va realiza teste de coordonare pentru a analiza reacțiile la diverși stimuli, iar în urma unor investigații imagistice se va identifica dacă vertijul are o cauză cerebrală. De cele mai multe ori, specialistul recomandă reeducarea vestibulară, administrarea de medicamente și exerciții de echilibru și coordonare.

Tot mai multe persoane se plâng de faptul că se confruntă cu stări de vertij, însă dacă ținem cont de câteva recomandări putem preveni apariția acestui dezechilibru. Vertijul este declanșat de numeroși factori iar dacă persistă mult timp, acesta poate semnala de fapt probleme grave de sănătate. Frica, anxietatea și stresul sunt în ultima vreme surse ale stărilor de vertij.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`