Prima pagină » Informații utile » Cât durează un meci de fotbal? Ce record a fost consemnat în anul 1946?

Cât durează un meci de fotbal? Ce record a fost consemnat în anul 1946?

07 oct. 2024, 13:37,
Redacția BZI în Informații utile

Cât durează un meci de fotbal? Ei bine, durata acestui sport a fost stabilită în urmă cu mai bine de un secol și jumătate și are o poveste chiar interesantă dat fiind faptul că acest joc în echipă a evolutat din mai multe variante, adică acele jocuri care erau populare în Marea Britanie în secolul al XIX-lea.

În cazul în care v-ați întrebat cât durează un meci de fotbal, trebuie să știți că regulile acestui joc s-au standardizat în momentul în care dintre toate jocurile, acesta a devenit cel mai popular. Chiar dacă la început acesta putea varia în durată, cu timpul s-a simțit nevoia unei reguli clare.

Cât durează un meci de fotbal?

În lumea sporturilor, fotbalul a cucerit inima oamenilor cu o istorie bogată și reguli clare. Un aspect esențial al acestui joc este durata unui meci, care este fixată la 90 de minute.

În 1863 a fost fondată Asociația de Fotbal din Anglia, „The Football Association”, cea care a și introdus primele reguli oficiale ale fotbalului. Una dintre aceste reguli a fixat durata unui meci la 90 de minute, cu o pauză de 15 minute la mijloc.

De ce tocmai 90 de minute? Ei bine, fotbalul este un sport care necesită atât abilități tehnice, cât și rezistență fizică. De aceea, această durată de 90 de minute a fost considerată adecvată pentru a testa abilitățile și rezistența jucătorilor la alergat fără a-i suprasolicita fizic. Mai mult, o durată de 90 de minute oferă oportunitatea pentru echipe să-și etaleze talentul și strategia.

În plus, pauza de 15 minute de la jumătatea meciului, numită adesea pauza de la jumătatea meciului sau half-time break, permite jucătorilor să se odihnească, să se hidrateze și să primească instrucțiuni din partea antrenorilor pentru repriza a doua.

Cele 90 de minute pot fi ușor extinse în anumite situații, de exemplu, dacă un meci se încheie la egalitate și trebuie decis un câștigător, regulamentul fotbalului prevede extinderea timpului de joc.

Acest timp suplimentar constă, de obicei, în două reprize a câte 15 minute fiecare. Dacă scorul rămâne egal și după această perioadă, se pot organiza lovituri de departajare pentru a determina echipa câștigătoare.

Ce record a fost consemnat în anul 1946

Cel mai lung meci de fotbal din istoria înregistrată a fotbalului profesionist a fost confruntarea dintre cluburile engleze Stockport County și Doncaster Rovers. Evenimentul s-a consemnat pe arena Edgeley Park, pe data de 30 martie 1946.

Durata meciului a fost absolut remarcabilă de 3 ore și 23 de minute. Acest record mondial încă nu a fost depășit și cel mai probabil nu va mai fi depășit vreodată, după cum arată regulile actuale ale fotbalului.

Primul meci dintre Stockport County și Doncaster Rovers, din turul 2 al Cupei de Nord, rezervată formațiilor din Liga a 3-a engleză, s-a terminat cu scor egal, 2 – 2.
Noua partidă a ajuns la același punct 2 – 2 după cele 90 de minute regulamentare.

Au urmat cele 30 de minute de prelungiri, fără a se mai marca vreun gol. Pentru că practica loviturilor de departajare nu exista, se aplica o variantă de „gol de aur”. Practic, se juca până când una dintre cele două echipe înscria, probabil la fel se întâmpla și la meciurile de handbal.

În minutul 173, Les Cocker a marcat pentru Stockport, însă golul a fost anulat de arbitru. S-a continuat să se joace până când s-a înserat. Fiind prea întuneric pentru fotbal, nu exista instalație de nocturnă, meciul a trebui să fie oprit, chiar dacă scorul era încă egal.

Ulterior, Doncaster a câștigat dreptul de a găzdui a doua reluare și s-a impus cu 4 – 0, astfel că s-a făcut o regulă în ceea ce privește răspunsul la întrebarea cât durează un meci de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`