Pacienții se întreabă adesea cât durează sângerarea la hemoroizi. Hemoroizii sunt una dintre cele mai frecvente boli. Apare la aproximativ 10-15% din populația adultă. Aceasta reduce calitatea vieții și poate duce la complicații. Principalul semn al bolii este sângerarea rectală, sângerare din rect.
În unele cazuri, sângerarea este mică. În alte cazuri, acestea sunt mai frecvente și mai abundente. Fără tratament, sângerarea rectală poate duce la anemie, în timp ce sângerarea abundentă și prelungită este o afecțiune care pune viața în pericol și necesită asistență medicală de urgență.
Cât durează sângerarea la hemoroizi? Manifestările clinice cauzate de progresarea afecțiunii
Sângerarea din cauza hemoroizilor poate varia în intensitate, de la câteva picături în timpul defecației până la o sângerare persistentă. De obicei, o exacerbare severă durează aproximativ 10-15 zile. Sângerarea face ca presiunea din sistemul venos să scadă, iar ganglionii să se micșoreze.
Mai mult de 75% dintre pacienții cu hemoroizi sângerează atunci când merg la toaletă. În stadiile incipiente ale bolii, când ganglionii nu au căzut încă, acesta este singurul simptom al bolii. Pe măsură ce hemoroizii progresează, apar mai multe manifestări clinice. De asemenea, se poate manifesta scaunul negru.
Sângerarea hemoroidală apare, de obicei, în timpul defecației. Sângele evacuat din canalul anal este de culoare stacojie strălucitoare. Se identifică prin picături sau striații. De asemenea, sângerarea poate fi văzută și pe fecale. Este extrem de rar să vedeți sânge roșu închis sau sub formă de cheaguri. Acest lucru se datorează congestiei sângelui în rect.
Sângerarea în hemoroizi este de obicei episodică, dar în unele cazuri poate fi persistentă. Intensitatea și volumul hemoragiei variază, de asemenea, în funcție de tipul de sângerare. Sângele poate fi abia vizibil pe hârtia igienică, iar în unele cazuri poate să stropească toaleta. Uneori există sângerări abundente care nu se opresc de la sine.
Cât de serios este acest simptom? Când trebuie să mergi la medic pentru un consult
Sângerarea persistentă nu poate dispărea și este o cauză majoră a complicațiilor hemoroizilor. În timp, pacienții dezvoltă o anemie cronică de severitate variabilă. Acesta poate fi asimptomatic sau poate prezenta mai multe simptome.
Printre cele mai frecvente simptome se numără starea generală de rău și slăbiciune, eficiență redusă și oboseală rapidă, afectarea concentrării și a capacității de concentrare și dificultăți de respirație chiar și la efort obișnuit. De asemenea, multe persoane suferă de amețeli și tinitus sau chiar de palpitații.
Anemia cronică ușoară este adesea fără manifestări clinice. De multe ori, devine o constatare diagnostică întâmplătoare în timpul examinării unui pacient. O complicație gravă a hemoroizilor este hemoragia abundentă. Se caracterizează prin pierderea rapidă a unor cantități mari de sânge. Sângerarea acută este însoțită de o deteriorare accentuată a stării persoanei.
Din moment ce te întrebi cât durează sângerarea la hemoroizi, singurul lucru care trebuie făcut în cazul acesta este să apelați imediat la un medic. Fără ajutor calificat în timp util, se va dezvolta rapid o stare de șoc. Funcțiile organelor vitale sunt afectate, iar persoana este în pericol. Toate opțiunile de tratament pentru hemoroizi pot fi împărțite în trei grupe mari. Astfel, pentru a scăpa de disconfort va trebui să urmezi măsuri de regim, tratament conservator sau să suporți o intervenție chirurgicală. Măsurile de regim au ca scop normalizarea dietei și evitarea obiceiurilor nesănătoase.