Prima pagină » Sanatate » Cât durează operația de hernie inghinală: Află totul despre cele mai folosite metode

Cât durează operația de hernie inghinală: Află totul despre cele mai folosite metode

09 mart. 2022, 14:35,
în Sanatate

Vrei să știi cât durează operația de hernie inghinală? Află, în acest articol, în ce constă și care este durata intervenției chirurgicale.

Hernia inghinală apare în momentul în care o bucată de țesut gras sau o parte din intestin ori vezică pătrunde în canalul inghinal, printr-un orificiu format în peretele abdominal.

Important de precizat este că hernia inghinală este de două tipuri, în funcție de modul în care apare. Astfel, hernia inghinală poate fi directă sau indirectă. Hernia inghinală directă este provocată de slăbirea musculaturii, cauzată de cele mai multe ori de îmbătrânire, de o leziune sau de o operație la nivelul abdomenului. Pe de altă parte, hernia inghinală indirectă constă într-un defect congenital, care poate fi tratat la scurt timp după naștere. Pe canalul inghinal, care ar trebui să se închidă înainte de naștere, rămâne o deschizătură prin care pătrund țesuturile.

un abdomen de bărbat

Hernia inghinală poate fi directă sau indirectă.

Cât durează operația de hernie inghinală?

Operația de hernie inghinală durează în funcție de metoda aleasă. În acest fel, tratamentul chirurgical poate fi clasic sau laparascopic. Scopul acestui tratament este de rezolva hernia și de a întări peretele abdominal, pentru a preveni riscul de recidivă, potrivit stefantuca.ro.

Metoda clasică

Această metodă vizează o incizie în regiunea inghinală, de 5-6 centimetri și se realizează prin două tehnici: Shouldice și Lichtenstein.

Tehnica Shouldice este indicată pacienților tineri sau celor care nu doresc montarea unei plase. Constă în rezolvarea herniei și în întărirea peretelui abdominal, prin sutura realizata la nivel muscular și aponevrotic în trei planuri. Operația durează 60-40 de minute și procentul de recidivă este de aproximativ 1.5-2 %.

În schimb, tehnica Lichtenstein se referă la întărirea peretelui posterior al canalului inghinal cu plasa de polipropilenă (o țesătură sintetică, bine tolerată de organism). Această plasă se fixează prin sutură la structurile fibroase adiacente sau se lipește cu o substanță gelatinoasă, pe baza de colagen Tissucol, sau adeziv biocompatibil Hystoacril. Această tehnică este recomandă tuturor pacienților cu hernie inghinală și durează între 50 și 60 de minute. De obicei, nu necesită drenaj, iar procesul de recidivă este sub 1%.

ustensile folosite de medici pentru operatie

Tehnica Lichtenstein se referă la întărirea peretelui posterior al canalului inghinal cu plasa de polipropilenă (o țesătură sintetică, bine tolerată de organism).

Calea laparascopică

Spre deosebire de procedeele clasice, laparascopia în hernia inghinală prezintă avantaje deosebite. De la cele de ordin cosmetic, la cele legate de recuperarea postoperatorie, laparascopia este preferată de tot mai mulți pacienți. Se începe cu o anestezie generală, iar totul se desfășoară sub supravegherea unei camere video, introdusă în abdomen, printr-o incizie la nivel ombilical și cu ajutorul unor instrumente lungi, introduse prin alte două incizii.

Plasa se montează, după ce incizia și decolarea peritoneului în zona interesată au fost făcute. Astfel, se acoperă orificiile slabe ale peretelui abdominal, iar plasa se fixează prin intermediul unor agrafe metalice (TAPP-transabdomino properitoneal), agrafe resorbabile, sau lipici biologic. Plasa este perfect tolerată de pacienți, iar riscul de recidivă este de aproximativ 1-2%.

medici in timpul unei operatii de hernie inghinală

Se începe cu o anestezie generală, iar totul se desfășoară sub supravegherea unei camere video, introdusă în abdomen, printr-o incizie la nivel ombilicalși cu ajutorul unor instrumente lungi, introduse prin alte două incizii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`