Prima pagină » Sanatate » Cât durează febra în viroze la copii? Care este cea mai periculoasă temperatură?  

Cât durează febra în viroze la copii? Care este cea mai periculoasă temperatură?  

05 mai 2023, 09:20,
în Sanatate

Toate mămicile trebuie să știe cât durează febra în viroze la copii. Primele simptome că un bebeluș este bolnav includ cel mai adesea o temperatură corporală crescută. În acest caz, principala întrebare la care se gândesc majoritatea părinților este următoarea: „Cât timp durează febra copilului?”. Pentru a răspunde corect la această întrebare, primul lucru care trebuie făcut este să aflăm ce anume cauzează febra.

Un copil sănătos are o temperatură corporală de aproximativ 36-37 °C. La nivelul rectului este cu 0,5 sau 1 punct mai mare. La vârste diferite, temperatura copiilor reacționează diferit la boli cum ar fi durerile de gât, bronșita, gripa și alte boli. Pe măsură ce cresc, capacitatea lor de a transmite sau de a reține căldura se modifică. La nou-născuți, de exemplu, temperatura corpului se poate modifica de mai multe ori pe zi. În cele mai multe cazuri, astfel de modificări de scurtă durată sunt asociate cu o infecție. Dacă un copil are o febră semnificativ mai mare decât cea normală timp de 6 zile sau mai mult, trebuie să luați măsuri.

Cât durează febra în viroze la copii? Cum reacționează organismul copilului în timpul manifestării simptomului

Experții clasifică febra copiilor în următoarele grade. Subfebrilă (37-38 ° C), febril (38-39 °C) și pirică (39-41 °C). Cea mai periculoasă este hiperpiretică (≥41 °C)2. Dacă observați că copilul dumneavoastră are o temperatură semnificativ mai mare decât în mod normal, este indicat să apelați imediat la un medic sau la o ambulanță.

Atunci când temperatura corpului crește până la 38 °C, organismul copilului începe să producă interferon, care este o substanță specială ce afectează susceptibilitatea organismului la infecțiile virale. Bacteriile, infecțiile și virușii mor la temperaturi corporale ridicate. Întrebarea despre cât timp durează febra la copiii însoțită de dureri de gât, pneumonie, bronșită, otită medie purulentă și alte boli este de 6 zile sau mai mult .

Copiii mici nu sunt întotdeauna capabili să își dea seama când ceva nu este în regulă cu corpul lor. De exemplu, în caz de febră, nu este neobișnuit ca bebelușii să își continue comportamentul normal, să alerge și să se joace.

Acest comportament este caracteristic stadiilor incipiente ale infecției. Același lucru este valabil și în cazul bolilor virale. Primul semn că un copil a contractat o infecție virală sau bacteriană este o temperatură corporală de ≥38 °C1,2. Aceasta durează mai mult de 6 zile.

Când trebuie să interveniți pentru a scădea temperatura?

Atunci când temperatura corpului este mai mică de 38 °C, nu se recomandă scăderea acesteia, deoarece medicul pediatru poate identifica mai ușor cauza bolii. În situația în care temperatura este mai mare de 38°C, se recomandă să îi dați copilului dumneavoastră un antipiretic, conform recomandării medicului.

Vom încerca acum să răspundem la întrebarea despre cât durează febra la copiii cu infecții respiratorii acute și alte boli și să aflăm ce determină durata de recuperare. Durata unei boli în care un copil are febră mai mult de 6 zile se poate datora mai multor factori.

Simptomatologia și forma bolii. De exemplu, durerea de gât purulentă este mai severă decât durerea de gât catarală și este însoțită de febră. Chiar și în cazul unei infecții virale puternice, sistemul imunitar se va stabiliza după aproximativ 3-4 zile.

Din moment ce ați aflat cât durează febra în viroze la copii trebuie să știți și cum să-l calmați pe acesta. Cu cât un copil este mai mic, cu atât mai mult va dura recuperarea după o infecție respiratorie acută. Rețineți că numai un medic poate diagnostica cauza febrei la un copil și poate prescrie tratamentul necesar. Înainte de sosirea medicului, dați-i copilului dvs. multe lichide, liniștiți-l și puneți-l la culcare.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Imagini de coșmar! Un tânăr grav rănit la Beach Please după ce a fost împins în public chiar de artistul lui preferat
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
În ce stare se află tânărul de 15 ani care a sărit de pe scena „Beach, Please”, la îndemnul unui rapper! Mesajul lui Selly
Playtech.ro
Anunţ de ultimă oră despre Ion Iliescu! Medicii au recunoscut, situaţia nu este cum se aşteptau
observatornews.ro
Un furnizor a pierdut 42.000 de clienţi, înainte de expirarea plafonării. 75.000 s-au dus la Hidroelectrica
Playsport.ro
Zăcământul uitat care transforma România într-o superputere. Poate salva Europa de criza...
Evz.ro
Război declarat de PSD. Sunt vizați bugetarii de lux
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Simona Halep a încălcat regulile familiei și a trecut un prag interzis în cultura machedonilor
Playtech.ro
Diferența dintre un medic primar și un medic specialist. Cu ce se ocupă fiecare, la cine să te programezi în funcție de probleme
Dailybusiness.ro
Andreea Bostănică a primit un cadou de lux de 300.000 de euro. Influenceriţa are doar 20 de ani FOTO
RomaniaTV
BOMBA BOMBELOR în showbiz! David Măruță se iubește cu fiica lui Nicolai Tand. Fiul Andrei, sărut pătimaș cu Ilona Tand, la mare / VIDEO
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Anamaria Prodan, anunţ de ultimă oră despre căsătoria cu Ronald Gavril. Party pe lux și opulență cu 50 de invitaţi, mese bogate, proţap şi lăutari / VIDEO
redactia.ro
Ilie Bolojan a fost întrebat dacă renunță la o parte din salariu! Ce a răspuns
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 iulie 2025
14 iulie 2025