Prima pagină » Sanatate » Cât durează durerea după extracție măsea de minte: Cum îți sunt afectați dinții

Cât durează durerea după extracție măsea de minte: Cum îți sunt afectați dinții

13 dec. 2021, 14:32,
BZI.ro, în Sanatate

Pentru a evita unele complicații, medicii recomandă extragerea măselei de minte pentru a proteja întreaga dantură. Mulți evită extragerea lor deoarece nu știu cât durează durerea după extracție măsea de minte. De asemenea, pentru a acorda o atenție cuvenită acestei probleme trebuie să știi ce presupune o operație de extracție.

În cazul în care crezi că extracția măselei de minte nu este necesară deoarece nu-ți provoacă un disconfort, să știi că greșești. Dacă această măsea nu este extrasă la timp pot apărea complicații, provocând probleme, sângerări masive și dinți rupți. Acestea înrăutățesc starea de sănătate a altor dinți deoarece măselele de minte sunt poziționate în așa fel încât sunt greu de curățat.

femeie care simte o durere a maselei si tine mana pe obraz

Există posibilitatea ca în urma operației să apară răni, umflături și durere

Ce riști dacă nu extragi la timp măseaua de minte: Afecțiuni care îți pot pune sănătatea în pericol

În cazul în care doctorul îți recomandă să extragi măseaua de minte, trebuie neapărat să îi asculți sfatul. Evitarea extragerii acesteia poate duce la o serie întreagă de probleme precum infecția gingiilor din jurul măselei de minte, carii, boala periodontală sau formarea chisturilor. Toate din aceste afecțiuni sunt foarte grave ce-ți pot afecta sănătatea dinților și a măselelor.

Una dintre cele mai periculoase afecțiuni este infecția gingiilor din jurul molarilor care mai poartă denumirea de pericoronarită, aceasta fiind și una dintre principalele cauze pentru care măselele de minte trebuie extrase. Această afecțiune poate deveni gravă, provocând durere și umflături.

grafica maseaua de minte care impinge alti dinti

Extracția măselelor de minte este o operație destul de comună efectuată de stomatologi

De asemenea, cariile pot apărea pe morarul de minte sau pe dintele de lângă el. Cariile pot să nu reprezinte la început un deranj, însă la un moment dat ajung să afecteze nervul dintelui. Una dintre cele mai rare afecțiuni este reprezentată de chisturi, acestea pot apărea pe gingie, atunci când molarul nu a străpuns gingia, ca să erupă. Cu timpul acesta se poate mări, necesitând îndepărtarea acestuia.

Cât durează durerea după extracție măsea de minte: Îngrijirea postoperatorie

Extracția măselelor de minte este o operație destul de comună efectuată de stomatologi. De cele mai multe ori, recuperarea după această intervenție chirurgicală dentară poate dura până la două săptămâni. De asemenea, pentru revenirea mai repede este foarte importantă îngrijirea postoperatorie.

Există cazuri în care este nevoie și de cusătură, pentru ca rana să reușească să se închidă mai repede. De regulă, firele de ață sunt îndepărtate la o săptămână de la intervenție. De asemenea, există posibilitatea ca în urma operației să apară răni, umflături și durere. Este bine să știi că timpul de recuperare variază de la persoană la persoană.

grafica masea de minte care erupe

Una dintre cele mai periculoase afecțiuni este infecția gingiilor din jurul molarilor

Cele mai dureroase sunt primele 24 de ore, atunci când se formează cheagurile de sânge. În următoarele 2-3 zile o să observi că umflături la nivelul gurii și al obrajilor încep să se amelioreze. După 7 zile de intervenție, dentistul va scoate firele de ață, rana fiind aproape strânsă. Durerea de la nivelul gingiei ar trebui să dispară deja în a 7 zi. În cazul în care au apărut și unele vânătăi la nivelul feței, acestea ar trebui să dispară peste 2 săptămâni de la operație.

Din moment ce știi cât durează durerea după extracție măsea de minte trebuie să fii atent și la îngrijirea postoperatorie pentru a evita sângerările, durerea și umflăturile. De asemenea, trebuie să fii foarte atent la ce bei și ce mănânci după o intervenție chirurgicală.

barbat care tine un prosop pe obraz din cauza durerii de masea

În cazul în care doctorul îți recomandă să extragi măseaua de minte, trebuie neapărat să îi asculți sfatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *