Prima pagină » Sanatate » Cât durează durerea de apendicită? Iată cum o deosebești de alte afecțiuni

Cât durează durerea de apendicită? Iată cum o deosebești de alte afecțiuni

23 oct. 2024, 13:45,
Redacția BZI în Sanatate

Durerea de apendicită este cauzată de obstrucția apendicelui din cauza materiilor fecale, a paraziților intestinali sau a resturilor alimentare nedigerate. Această afecțiune este cea mai frecventă în rândul bărbaților adulți și a adolescenților.

Dacă vă întrebați ce este apendicele, ei bine, nu este complet clar ce rol joacă apendicele în organism. Mult timp s-a crezut că este un organ care nu are utilitate, însă cercetările mai noi sugerează că ar putea avea o anumită funcție imunitară, ajutând sistemul să se reechilibreze după apariția bolilor gastrointestinale.

Cât durează durerea de apendicită

Pentru un organ care nu are un rol cunoscut, apendicele poate provoca adevărate probleme de sănătate. Apendicita reprezintă cea mai frecventă cauză a unei intervenții chirurgicale de urgență, astfel că, simptomele apendicitei trebuie luate în serios. Atât copiii, cât și adulții necesită asistență medicală de urgență.

Nu orice durere abdominală are legatură cu apendicita. Simptomele rămân principalul element pentru un diagnostic corect. Durerea abdominală are la început un caracter difuz, imprecis delimitat, mai ales în capul pieptului și periombilical pentru ca în câteva ore să se localizeze în partea dreaptă, jos, a abdomenului.

Pe lângă durere, alte semne sunt: starea de balonare, de greață, de refuz al alimentației. Febra este un semn valoros, dar nu apare întotdeauna. Operația nu necesită donare de sânge, dar asta nu înseamnă că nu poți face transfuzii la spital pentru a ajuta alte persoane.

Apendicita cronică, întâlnită mai rar, provoacă o durere mai puțin severă, continuă, care durează mai mult decât perioada obișnuită de 1-2 zile. Durerea poate dura săptămâni, luni sau chiar ani.

Un medic specialist este în măsură să pună un diagnostic corect asupra apendicitei întrucât simptomele sale pot fi confundate cu ușurință cu cele ale infecțiilor urinare, cu infecțiile intestinale ori cu problemele la nivelul ovarelor.

Excluderea altor condiții este, de asemenea, parte din proces. Femeile pot fi uneori mai dificil de diagnosticat, deoarece apendicita are simptome similare cu chisturile ovariene și cu alte afecțiuni ginecologice.

De asemenea, chiar dacă apendicita nu poate fi prevenită, este important să avem grijă de digestie și de sănătate. Specialiștii susțin că apendicita este mai rar întâlnită la persoanele care se alimentează cu o dietă bogată în fibre de calitate superioară – fructe de pădure, mere, broccoli, linte, fasole verde, pere.

La ce trebuie să fim atenți după operație?

Tratamentul apendicitei se realizează de obicei prin îndepărtarea chirurgicală a apendicelui inflamat. Dacă operația este efectuată prin metoda deschisă, se fac incizii de 5 până la 10 centimetri.

Dacă operația de îndepărtare a apendicelui se va efectua prin metoda laparoscopică, adică metoda închisă, operația se realizează folosind incizii mult mai mici. În ambele metode, chirurgii îndepărtează apendicele inflamat. În chirurgia închisă, o cameră este introdusă în cavitatea abdominală prin mici incizii.

Cu această metodă, organul inflamat este îndepărtat. Timpul de recuperare este mult mai mic dacă operația de apendicită este efectuată cu o metodă laparoscopica . Intervențiile chirurgicale deschise, operația clasică, au perioadă de recuperare mai mare iar durerile pot fi mai accentuate.

Apendicectomia este o operație foarte ușoară și durează aproximativ 40 de minute. Pacienții pot prezenta dureri ușoare după operație. Timpul necesar pacientului pentru a se ridica variază în funcție de metoda de operare, închisă sau deschisă.

Recuperarea după intervenția chirurgicală este scurtă, simțindu-se doar o durere de apendicită ușoară, iar atât timp cât acordați atenție dietei chiar și la alimentele cu histamină, totul va fi bine.

Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
redactia.ro
Gestul neașteptat făcut de Gigi Becali în miez de noapte pentru George Simion.
Bugetul.ro
Moștenitorul lui Cristian Popescu Piedone nu se joacă. Primarul sectorului 5 vrea să-l facă uitat pe tatăl său și demarează un proiect care i-ar putea aduce și alte mandate
a1.ro
Gestul făcut de George Simion, imediat după ce a pierdut alegerile. Cum a fost surprins pe Aeroportul Otopeni în această dimineață
Playtech.ro
Ce i-a șoptit la ureche Mirabela Grădinaru lui Nicușor Dan după ce a câștigat alegerile prezidențiale. I-a spus un singur cuvânt
observatornews.ro
Cea mai mare bancă din SUA, reacţie după alegerile din România. Predicţie asupra leului
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Momente de panică pentru Oana Roman. Fata ei s-a îmbolnăvit
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Vizită surpriză pentru George Simion în toiul nopții. A dat cu el de pământ!
Playtech.ro
Top 4 plante pe care să nu le ţii în dormitor. Îţi fac mai mult rău, sigur le ai şi tu
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
Anunţul BNR după rezultatele alegerilor prezidenţiale. Veste fabuloasă pentru români
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2025, turul 2! E TSUNAMI de la prima oră! Surprize mari după primele cifre!
redactia.ro
Cum a apărut Ilinca Simion la secția de vot din Mogoșoaia? Ce rochie a ales să poarte
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 mai 2025
19 mai 2025