Prima pagină » Sanatate » Cât durează durerea de apendicită? Iată cum o deosebești de alte afecțiuni

Cât durează durerea de apendicită? Iată cum o deosebești de alte afecțiuni

23 oct. 2024, 13:45,
Redacția BZI în Sanatate

Durerea de apendicită este cauzată de obstrucția apendicelui din cauza materiilor fecale, a paraziților intestinali sau a resturilor alimentare nedigerate. Această afecțiune este cea mai frecventă în rândul bărbaților adulți și a adolescenților.

Dacă vă întrebați ce este apendicele, ei bine, nu este complet clar ce rol joacă apendicele în organism. Mult timp s-a crezut că este un organ care nu are utilitate, însă cercetările mai noi sugerează că ar putea avea o anumită funcție imunitară, ajutând sistemul să se reechilibreze după apariția bolilor gastrointestinale.

Cât durează durerea de apendicită

Pentru un organ care nu are un rol cunoscut, apendicele poate provoca adevărate probleme de sănătate. Apendicita reprezintă cea mai frecventă cauză a unei intervenții chirurgicale de urgență, astfel că, simptomele apendicitei trebuie luate în serios. Atât copiii, cât și adulții necesită asistență medicală de urgență.

Nu orice durere abdominală are legatură cu apendicita. Simptomele rămân principalul element pentru un diagnostic corect. Durerea abdominală are la început un caracter difuz, imprecis delimitat, mai ales în capul pieptului și periombilical pentru ca în câteva ore să se localizeze în partea dreaptă, jos, a abdomenului.

Pe lângă durere, alte semne sunt: starea de balonare, de greață, de refuz al alimentației. Febra este un semn valoros, dar nu apare întotdeauna. Operația nu necesită donare de sânge, dar asta nu înseamnă că nu poți face transfuzii la spital pentru a ajuta alte persoane.

Apendicita cronică, întâlnită mai rar, provoacă o durere mai puțin severă, continuă, care durează mai mult decât perioada obișnuită de 1-2 zile. Durerea poate dura săptămâni, luni sau chiar ani.

Un medic specialist este în măsură să pună un diagnostic corect asupra apendicitei întrucât simptomele sale pot fi confundate cu ușurință cu cele ale infecțiilor urinare, cu infecțiile intestinale ori cu problemele la nivelul ovarelor.

Excluderea altor condiții este, de asemenea, parte din proces. Femeile pot fi uneori mai dificil de diagnosticat, deoarece apendicita are simptome similare cu chisturile ovariene și cu alte afecțiuni ginecologice.

De asemenea, chiar dacă apendicita nu poate fi prevenită, este important să avem grijă de digestie și de sănătate. Specialiștii susțin că apendicita este mai rar întâlnită la persoanele care se alimentează cu o dietă bogată în fibre de calitate superioară – fructe de pădure, mere, broccoli, linte, fasole verde, pere.

La ce trebuie să fim atenți după operație?

Tratamentul apendicitei se realizează de obicei prin îndepărtarea chirurgicală a apendicelui inflamat. Dacă operația este efectuată prin metoda deschisă, se fac incizii de 5 până la 10 centimetri.

Dacă operația de îndepărtare a apendicelui se va efectua prin metoda laparoscopică, adică metoda închisă, operația se realizează folosind incizii mult mai mici. În ambele metode, chirurgii îndepărtează apendicele inflamat. În chirurgia închisă, o cameră este introdusă în cavitatea abdominală prin mici incizii.

Cu această metodă, organul inflamat este îndepărtat. Timpul de recuperare este mult mai mic dacă operația de apendicită este efectuată cu o metodă laparoscopica . Intervențiile chirurgicale deschise, operația clasică, au perioadă de recuperare mai mare iar durerile pot fi mai accentuate.

Apendicectomia este o operație foarte ușoară și durează aproximativ 40 de minute. Pacienții pot prezenta dureri ușoare după operație. Timpul necesar pacientului pentru a se ridica variază în funcție de metoda de operare, închisă sau deschisă.

Recuperarea după intervenția chirurgicală este scurtă, simțindu-se doar o durere de apendicită ușoară, iar atât timp cât acordați atenție dietei chiar și la alimentele cu histamină, totul va fi bine.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025 se anunță pe 31 martie. Unde pot elevii să-și vadă notele
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Aprilie de vis pentru aceste zodii. Vor avea luna perfectă
SportpeSurse
Imaginile video cu Mario Iorgulescu, care petrecea cu femei, au înnebunit-o de furie pe Melek Minca. Soția șoferului omorât susține că a luat o decizie radicală
Playtech.ro
Cum trebuie să dormi în funcție de vârstă. Ce trebuie să faci la 20, 30, 40 și 50 de ani ca să te odihnești cu adevărat
Dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`