Prima pagină » Sanatate » Cât de nociv este stafilococul auriu în gât? Află totul despre infecția stafilococică

Cât de nociv este stafilococul auriu în gât? Află totul despre infecția stafilococică

05 mai 2022, 16:32,
în Sanatate

Cât de periculoasă este prezența stafilococului auriu în gât și care sunt persoanele vizate? Află, din rândurile de mai jos, totul despre infecția stafilococică.

Stafilococul auriu (Staphylococcus aureus) este o bacterie patogenă. Aceasta este prezentă în corpul uman, dar nu provoacă probleme dacă sistemul imunitar este unul puternic și dacă persoana în cauză nu prezintă simptome specifice.

De reținut este faptul că această bacterie poate reprezenta un risc pentru persoanele din preajma noastră, fără a fi în cunoștință de cauză.

stafilococul auriu în laborator

Stafilococul auriu (Staphylococcus aureus) este o bacterie patogenă.

Cauzele infecției cu stafilococ auriu în gât

Printre cauzele infecției cu stafilococ auriu se numără: sistemul imunitar slăbit, igiena personală deficitară, îmbolnăvirile frecvente și netratate, bolile cronice.

Infecția cu stafilococul auriu determină apariția a numeroase boli, cum ar fi: amigdalita stafilococică, faringita stafilococică și laringita stafilococică. Mai mult decât atât, dacă infecția ajunge în sânge, poate produce decesul persoanei.

Simptomele amigdalitei stafilococice, care apar cel mai frecvent în rândul oamenilor, sunt reprezentate de: creșterea temperaturii până la 40°C, întinderea amigdalelor cu suprafețe purulente depozitate, hiperemie ascuțită localizată la nivelul amigdalelor și a mucoasei faringiene ș.a. Faringita stafilococică se manifestă destul de rar, însă unele persoane se pot confrunta cu: temperatura corpului ridicată, disconfort în gât reprezentat de o tuse seacă, iritația membranei mucoasei a gâtului vizând hiperemia acesteia. Laringita stafilococică este reprezentată de durerea în laringe, disconfortul creat simțindu-se, în special, la înghițire, schimbarea vocii, iar în cel mai rău caz, absența în totalitate a vocii.

un copil care se află la control la medic alături de mama sa

Printre cauzele infecției cu stafilococ se amintesc următoarele: sistem imunitar slăbit, igienă personală deficitară, îmbolnăviri frecvente și netratate, boli cronice.

Cum pătrunde bacteria în organism?

Principala modalitate prin care stafilococul auriu poate pătrunde în gât este prin contactul cu suprafețe contaminate. Persoanele care interacționează și care ating diferite suprafețe sau materiale, iar ulterior nu prezintă o igienă corespunzătoare, riscă să se contamineze. O altă metodă prin care această bacterie poate pătrunde în organism este reprezentată de persoanele care prezintă simptome ale răcelii/gripei, cum ar fi: tuse, strănut și care nu respectă măsurile de prevenire. Aerul contaminat cu bacterii stafilococice poate reprezenta, de asemenea, un pericol pentru oricine intră în contact cu acesta.

Sfera alimentară este o altă ramură care poate determina dezvoltarea anumitor bacterii. Ustensilele, procedeele prin care se fabrică un anumit produs alimentar sau chiar aparatele de fabricare, care nu sunt conforme și dezinfectate standard, pot avea ca și consecință infectarea cu stafilococul auriu.

O femeie cu durere în gât

În cazul persoanelor cu imunitate scăzută, infecția cu stafilococul auriu poate determina consecințe grave.

Recomandări pentru evitarea contactului cu stafilococul auriu

În urma infectării cu această bacterie, se recomandă consumarea permanentă de lichide, terapia cu antibiotice care trebuie să fie completată de imunoterapie, dar și tratamentele locale, pe care pacientul trebuie să le administreze cu atenție. Unul dintre ele este reprezentat de gargară cu diferiți agenți antiseptici, de exemplu, Miramistin, Chlorfillipt, permanganat de potasiu, peroxid de hidrogen, sodă.

Lazarev Oleg Vladimirovich, care a primit o diplomă în specialitatea „Medicină generală” la Universitatea de Stat Petrozavodsk, recomandă ca pe toată perioada tratamentului să se înceteze consumul de alimente prăjite, picante, sărate, grase. Acestea subminează apărarea organismului și contribuie la iritarea mucoasei gâtului, care întârzie recuperarea. În plus, este esențial să fie incluse în dietă alimente bogate în vitamina C.

Deși această bacterie, Staphylococcus aureus, poate genera consecințe grave pentru organismul uman, pacienții care sunt infectați se pot trata prin administrarea dferitelor tratamente existente pe piață și prin luarea în considerare a tuturor sfaturilor date de medici.

Bugetul.ro
E jale la Raiffeisen Bank, BT, ING, BRD sau CEC Bank. ANAF a făcut anunțul despre ce se întâmplă cu clienții din România care au depozite bancare
redactia.ro
Doliu în lumea artistică din România. A murit unul dintre cei mai cunoscuți dansatori din țară
Bugetul.ro
Amenințare pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone de la Bruxelles. Comisia Europeană pare să-i fi pus gând rău instituției care se ocupă de protecția consumatorilor
a1.ro
Ce declarații a făcut tatăl lui Vlad Pascu, la procesul fiului său! Ce gest a făcut, când s-a întâlnit cu părinții victimelor
Playtech.ro
Ţara europeană care intră în faliment imobiliar, românii sunt afectaţi. Preţurile au scăzut
observatornews.ro
Despăgubirile primite de un român, lăsat fără permis 2 ani după un drugtest greşit. "Mi-a ieşit opiu"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
O nouă taxă pentru proprietarii de locuințe. Nimeni nu scapă
Playtech.ro
Ţara europeană care intră în faliment imobiliar, românii sunt afectaţi. Preţurile au scăzut
Dailybusiness.ro
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
RomaniaTV
Cum să slăbești 30 de kilograme în 6 luni. Mihaela Bilic spune că e garantat cu acest aliment: Stomacul nu știe să numere calorii, așa că l-am păcălit
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Ilie Bolojan a mai trimis la Monitorul Oficial o lege crucială, Se dau 2.250 de lei pentru românii cu vîrsta sub 45 de ani DOCUMENT
redactia.ro
Un rapper român și-a pierdut viața după ce a fost lovit de tren în Anglia: „Nu ne vine să credem”
ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`