Prima pagină » International » Cât de mult ne expune înălțimea riscului de infectare cu coronavirus
Cât de mult ne expune înălțimea riscului de infectare cu coronavirus

Cât de mult ne expune înălțimea riscului de infectare cu coronavirus

30 iul. 2020, 15:07,
în International

O echipă de cercetători de la Manchester University, şi Open University a realizat un studiu pe 2.000 de persoane din Marea Britanie şi SUA pentru a analiza dacă activitățile profesionale, obiceiurile și caracteristicile personale ar putea influenţa infectarea cu noul coronavirus, relatează Telegraph.

În cadrul cercetării s-a descoperit că persoanele mai înalte au un risc mai mare de a se îmbolnăvi. Acest aspect sugerează că virusul se transmite prin aer, pentru că dacă boala ar fi contractată doar prin picături de salivă, înălţimea nu ar trebui să fie un factor care face diferenţa în ceea ce priveşte riscul de infectare.

Cât de mult ne expune înălțimea riscului de infectare cu coronavirus

Aerosolii se pot acumula în zone slab ventilate şi sunt transportate de curenţii de aer. Totuşi, picăturile sunt mai mari decât aerosolii şi se crede că acestea călătoresc pe distanţe relativ scurte şi dispar rapid din aer.

”Rezultatele acestui sondaj în ceea ce priveşte asocierea dintre înălţime şi diagnostic sugerează că transmiterea bolii prin picături nu este singura modalitate prin care te poţi îmbolnăvi, iar transmiterea prin aer este posibilă.

Acest lucru a fost sugerat de alte studii, dar metoda noastră de confirmare este nouă.

Deși distanțarea socială este încă importantă, deoarece transmiterea prin picături este posibilă, purtarea măștii este esențială și în prevenire”, a declarat conducătorul studiului, Prof. Evan Kontopantelis, de la Universitatea din Manchester

Deși studiul este încă revizuit și încă nu a fost publicat, autorii spun că ar putea ajuta oamenii să ia măsuri de precauție mai mari.

Cum se manifestă infecţia COVID-19

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt: febră, tusea uscată şi oboseală. Alte simptome care sunt mai puţin frecvente şi care pot să apară la unele persoane sunt: durerile, congestia nazală, conjunctivită, cefaleea, durerile de gât, diareea, pierderea simţului gustului şi a mirosului, erupţiile cutanate şi înroşirea degetelor de la mâini şi picioare (apar ca şi cum ar fi degerate). Aceste simptome sunt de obicei uşoare şi se manifestă gradual. La alte persoane infectate, apar doar simptome foarte uşoare.

Majoritatea persoanelor (80%) afectate se recuperează fără a avea nevoie de tratament la spital. Aproximativ 1 din 5 persoane cu COVID-19 prezintă o formă gravă, cu probleme respiratorii. Persoanele în vârstă şi cele cu alte probleme de sănătate (hipertensiune arterială, afecţiuni cardiace, diabet, cancer) prezintă riscuri de complicaţii. Totuşi, oricine poate face o formă gravă a COVID-19. Indiferent de vârstă, persoanele care au febră şi/sau tuse asociate cu probleme respiratorii (dispnee), durere sau presiune în piept şi afectarea mişcării şi a vorbirii trebuie să ceară ajutor medical de specialitate.

Cum se transmite noul coronavirus

SARS-CoV-2 se transmite la fel ca şi celelalte virusuri care produc infecţii respiratorii:
• Pe cale respiratorie, prin picăturile de secreţie produse când persoana infectată strănuta sau tuşeşte
• Prin contactul apropiat cu persoana infectată (atingere, strângere de mâini)
• Prin atingerea suprafeţelor contaminate, după care mâinile neigienizate sunt duse la gură, nas sau ochi.
Odată pătruns în corp, virusul ajunge în partea din spate a pasajelor nazale şi se ataşează de celulele mucoaselor, se multiplică şi ajung la nivelul plămânilor. De aici, se răspândeşte şi la alte ţesuturi din organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`