Prima pagină » Sanatate » Cât de grav este să ai sângerări în sarcină? Soluții și tratament
Cât de grav este să ai sângerări în sarcină? Soluții și tratament

Cât de grav este să ai sângerări în sarcină? Soluții și tratament

14 sept. 2023, 12:21,
în Sanatate

Sunt femei care suferă unele sângerări în sarcină, iar acest lucru poate duce la anumite complicații. Înainte de a citi articolul trebuie să punctăm faptul că acesta este unul general și nu ţine sub nicio formă loc de părerea specialistului. Așadar, dacă suferi de sângerări în sarcină este absolut obligatoriu să apelezi la un ajutor de specialitate.

Deși poate părea un semn preocupant în evoluția unei sarcini, sângerarea vaginală în timpul sarcinii nu trebuie întotdeauna să fie motiv de îngrijorare. Aceasta apare frecvent și, în cea mai mare parte a cazurilor, nu are o semnificație patologică. Majoritatea femeilor care experimentează sângerări vaginale în timpul sarcinii, în special în primul trimestru, tind să aibă o evoluție normală a sarcinii și să nască copii sănătoși.

Sângerări în sarcină! Cauze și soluții

Dacă ai sângerări în sarcină este important să se acorde în continuare atenție adecvată sângerării vaginale în timpul sarcinii. În unele cazuri, aceasta poate indica un risc de avort sau o condiție care necesită tratament urgent. Cunoscând principalele cauze ale sângerării vaginale, acestea pot fi recunoscute rapid și aduse la cunoștința medicului obstetrician.

Sângerarea în primul trimestru al sarcinii – cauze

Primul trimestru al sarcinii este perioada care este cel mai probabil să prezinte sângerări vaginale ocazionale (denumite și spotting vaginal în timpul sarcinii). Aceasta se datorează numeroaselor modificări care au loc în corpul unei viitoare mame.

  • Sângerarea vaginală din primul trimestru poate avea mai multe cauze, majoritatea fiind inofensive, dar unele dintre ele sunt grave. Printre principalele situații responsabile de sângerări vaginale se numără:
  • Sarcină ectopică (extrauterină);
  • Sângerarea de implantare – apare aproximativ la 10-14 zile după fecundare, când ovulul se atașează de peretele interior al uterului; uneori poate să apară o sângerare de implantare abundentă;
  • Avort spontan;
  • Sarcina molară – o condiție rară în care, după fecundare, se formează în uter o masă anormală de celule în locul embrionului;
  • Anumite infecții la nivelul colului uterin;
  • Cancerul cervical.

Sarcină extrauterină

În unele situații, implantarea ovulului se poate produce în afara peretelui uterin, de obicei în trompele uterine, dar poate apărea și în alte părți ale corpului. Aceasta, împreună cu posibilitatea de a avea sângerări rozalii în timpul sarcinii (denumite și scurgeri rozalii în primul trimestru al sarcinii), poate avea consecințe semnificative asupra sănătății mamei, deoarece sarcina se dezvoltă în locuri neadecvate și poate duce la complicații reale.

Hematom (scurgeri maronii cu cheaguri în timpul sarcinii)

De multe ori, hematoamele sunt asimptomatice, ceea ce înseamnă că femeia însărcinată nu le va simți în corpul ei. În alte situații, ele pot cauza sângerări vaginale în primul trimestru al sarcinii.

Aspectul sângerării poate varia în cazul hematomului, uneori apărând sub formă de cheaguri de sânge în sarcină (denumite și sângerări cu cheaguri în timpul sarcinii sau scurgeri maronii cu cheaguri în timpul sarcinii), cauzate de desprinderea de peretele uterin. Alteori, aspectul poate fi diferit sau sângerarea poate fi ușor de trecut cu vederea.

Sângerarea de implantare

O altă cauză posibilă a sângerării în timpul sarcinii este sângerarea de implantare. Acest fenomen nu apare întotdeauna, dar atunci când se întâmplă, este una dintre cauzele inofensive ale sângerărilor în sarcină. În general, sângerarea de implantare apare la 10-14 zile după momentul concepției.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Cine e Albert NBN, trapperul cu 6 clase care a înjurat România la Beach, Please. Concertul său a scandalizat întreaga țară
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ce a putut să facă un bucureștean din Sectorul 5, fără pic de reținere, chiar în balcon! Un vecin nervos a dezvăluit totul
Playtech.ro
Brigitte Macron, divorţ de preşedintele Franţei, după întâlnirea cu Kate Middleton. Semnele care au prevăzut finalul
observatornews.ro
A lăsat mașina pe avarii pe prima bandă ca să scoată bani de la bancomat. Cum a rămas o femeie fără autoturism
Playsport.ro
Cine scapă de plata CASS de la 1 septembrie 2025. Lista completă a persoanelor scutite
Evz.ro
Nicușor Dan și Mirabela Grădinaru, relație atipică. Au plecat în vacanță separat
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Simona Halep a încălcat regulile familiei și a trecut un prag interzis în cultura machedonilor
Playtech.ro
Orele de liniște la bloc. Ce amendă riști dacă deranjezi vecinii de două ori în 24 de ore
Dailybusiness.ro
Cum să slăbești dacă ai peste 50 de ani. Ce este și cum funcționează dieta inversă
RomaniaTV
Imagini COLOSALE de la nunta anului în România. Cine sunt miliardarii care şi-au unit fastuos destinele
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Simona Gherghe e în culmea fericirii! Nu a mai avut răbdare și le-a dat marea VESTE fanilor! Yuhuuuu! Felicitări! ❤️
redactia.ro
Imagini de coșmar! Un tânăr grav rănit la Beach Please după ce a fost împins în public chiar de artistul lui preferat
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 iulie 2025
16 iulie 2025