Prima pagină » Sanatate » Cât de eficiente sunt antiinflamatoarele pentru hernia inghinală? Iată sfaturile medicilor

Cât de eficiente sunt antiinflamatoarele pentru hernia inghinală? Iată sfaturile medicilor

21 apr. 2022, 13:52,
în Sanatate

Vă întrebați cât de eficiente sunt antiiflamatoarele pentru hernia inghinală? Ei bine, acestea pot fi folosite în caz de dureri insuportabile, însă singurul tratament recomandat de medici este cel chirurgical.

Hernia inghinală reprezintă o afecțiune marcată de slăbiciunea țesutului conjunctiv, cu exteriorizarea organelor de la nivelul abdomenului inferior, prin orificiul format. Astfel că, prin orificiul canalului inghinal slăbit, pot pătrunde o parte din intestin sau chiar o parte din vezică.

Întâlnită mai des la bărbați decât la femei, hernia inghinală este cauzată de: îmbătrânire (prin slăbirea mușchilor abdominali), obezitate, anumite boli cronice (constipație cronică, tuse cronică, adenom de prostată, ciroză hepatică etc.), sedentarism ori de anumite mișcări repetitive din sporturi, precum tenis, hochei sau fotbal.

o pastilă albă în mâna unui bărbat

Dacă suferiți de hernie inghinală, puteți lua antiinflamatoare. Acestea ameliorează durerea și inflamația, dar nu tratează afecțiunea.

Cât de eficiente sunt antiinflamatoarele pentru hernia inghinală?

Dacă suferiți de hernie inghinală, puteți lua antiinflamatoare. Acestea ameliorează durerea și inflamația, dar nu tratează afecțiunea. Așa cum am menționat și la debutul acestui articol, tratamentul chirurgical este singurul tratament recomandat de medici pentru hernia inghinală.

Există două modalități de abordare chirurgicală, și anume cea clasică și cea laparoscopică, spune dr. Alin Popescu, pentru catenapascupas.ro.

Scopul ambelor tipuri de intervenții este de a repara defectul din zona inghinală și de a repoziționa organele implicate. În cazul chirurgiei deschise, este realizată o singură incizie la nivelul zonei inghinale. Intervenția este una sigură, utilizată de mult timp și este extrem de eficientă, însă prezintă o recuperare postoperatorie mai lentă, spre deosebire de operația laparoscopică. Aceasta din urmă se realizează printr-o mică incizie în buric sau imediat sub acesta, se insuflă aer în abdomen și se introduce laparoscopul, un instrument iluminat și subțire.

După intervenția chirurgicală, pacientul trebuie să țină cont de următoarele recomandări: să scadă în greutate prin respectarea unei diete echilibrate, să evite constipația prin încorporarea în dieta zilnică a fibrelor, să renunțe la fumat și să evite efortul fizic intens, inclusiv pe cel ce implică ridicarea de greutăţi.

În cazul în care pacienții ignoră simptomele herniei inghinale sau amână operația chirurgicală, pot suferi complicații serioase, și anume: necroză de perete intestinal, ocluzie intestinală sau peritonită.

mai mulți medici în cadrul unei chirurgii laparoscopice

Există două modalități de abordare chirurgicală, și anume cea clasică și cea laparoscopică.

Semne și simptome ale herniei inghinale

Hernia inghinală poate fi observată chiar de către pacient, deoarece se manifestă prin apariția unei umflături, care poate avea dimensiuni diverse, în zona inghinală. Această umflătură este sau nu însoțită de durere și se agravează la efortul fizic. Mai mult, simptomatologia se poate înrăutăți în timpul defecației, la urinare, din cauza tusei cronice sau în perioadele lungi de stat în picioare.

Alte semne și simptome care apar sunt: umflarea scrotului la bărbat şi durere la acest nivel, senzaţia de presiune inghinală, senzaţia de plenitudine, crampe abdominale, vărsături, senzaţia de mâncărime.

În cazul copiilor, hernia inghinală se manifestă sub forma unei umflături la nivelul scrotului sau în zona inghinală și este diagnosticată în primii ani de viață.

o femeie cu bluza alnastră care ține mâinile în dreptul abdomenului

Hernia inghinală poate fi observată chiar de către pacient, deoarece se manifestă prin apariția unei umflături, care poate avea dimensiuni diverse, în zona inghinală.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner. Concluzia medicilor după autopsie
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Cum și-a primit George „Jaguarul” de la Insula Iubirii porecla! Care este explicația pentru tatuajul cu Vlad Țepeș de pe abdomen
Playtech.ro
Moneda banală pe care se cer 8.000 de lei, în iulie 2025. E din anii ’90 şi o avea orice român
observatornews.ro
Un cuplu s-a căsătorit într-o biserică inundată. Momentul când spun "da" cu apa aproape până la genunchi
Playsport.ro
Ce au găsit procurorii DNA în curtea lui Piedone. A atras imediat...
Evz.ro
Coaliția sare în aer. Banii stau la mijloc
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
VIDEO | Creatura letală, de dimensiuni uriașe, a ieșit la lumină și a ajuns în mijlocul oamenilor
Playtech.ro
Toscana de România e la doar o oră de București. Drumul Vinului poate deveni perla turismului românesc
Dailybusiness.ro
Ilie Bolojan l-a demis pe Cristian Popescu Piedone din funcția de președinte al ANPC
RomaniaTV
Trupul lui Felix Baumgartner a fost ridicat și va fi repatriat în Austria. PRIMELE DECLARAȚII ale Mihaelei Rădulescu. Ți se rupe sufletul: Poate fi în sfârșit dus acasă
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
Cum arată casa de vacanță a Andreei Marin. Și-a făcut cabană la munte, într-un colț de Rai. Nicio altă vedetă nu mai are așa ceva / FOTO
redactia.ro
Care este motivul, de fapt,  pentru care italienii nu au eliberat trupul neînsuflețit a lui Felix Baumgartner. Familia austriacului se revoltă
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
23 iulie 2025
23 iulie 2025