Prima pagină » Sanatate » Cât de eficientă este lămâia în criza de fiere? Iată un tratament naturist cu efecte miraculoase

Cât de eficientă este lămâia în criza de fiere? Iată un tratament naturist cu efecte miraculoase

29 sept. 2021, 14:20, 1 ,
în Sanatate

În timpul unei crize de fiere nu se fac tratamente, deoarece pot accentua durerea. De aceea este bine să apelați la remedii naturiste, așa cum este lămâia, care poate face minuni în criza de fiere.

Criza de fiere, care poartă denumirea medicală de colică biliară, se manifestă prin prezența unei pietre în canalul cistic sau în canalul biliar comun al arborelui biliar. Cea mai frecventă cauză a colicilor biliare sunt calculii biliari (pietrele). În cazul în care o piatră biliară blochează oricare dintre cele două canale, fluxul normal de bilă în intestin este întrerupt. Pentru a încerca să mute piatra, celulele musculare din canalul biliar se contractă puternic și provoacă, astfel, durere.

Criza de fiere: Cauze și simptome

Cauzele îmbolnăvirii fierii pot fi obezitatea, scăderea rapidă în greutate, diabetul zaharat, colesterolul ridicat, consumul de alcool, alimentație bogată în zahăr, alimentație săracă în grăsimi sau bogată în grăsimi, care pot face ca fierea să devină „leneșă”, alimentație săracă în fibre, dar și ereditatea sau vârsta înaintată.

Criza de fiere se poate manifesta prin durere subcostală în zona dreaptă, după consumul unor alimente grase sau bogate în zahăr, greață, sensibilitate la anumite mâncăruri sau mirosuri, vărsături, febră și chiar icter.

Doar un medic de specialitate poate pune un diagnostic și poate recomanda un tratament adecvat. Important de menționat este că aceste probleme pot fi evitate prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

În continuare vă vom prezenta câteva remedii naturiste, pe care le puteți folosi în caz de criză de fiere.

Lămâia în criza de fiere: Un real ajutor dacă este asociată uleiului de măsline

Un remediu naturist extrem de eficient în criza de fiere este lămâia. Sucul de lămâie, amestecat cu uleiul de măsline, creează un tratament extrem de benefic.

„Este un ingredient ce facilitează eliminarea secretiei biliare şi dizolvă calculii biliari. În fiecare dimineaţă se iau două linguri de ulei de măsline amestecat cu suc de lămâie, pe stomacul gol. Stai apoi culcat pe partea dreapta timp de o jumătate de oră A astfel de cură durează o lună. Un alt remediu presupune un amestec în cantităţi egale, de miere de albine şi suc de lămâie. Se ia câte o linguriţă din acest preparat, înainte de mesele principale până când consumi întreaga cantitate (600 ml)”, explică specialistul în fitoterapie Elena Badea, potrivit adevarul.ro.

Plante cu efecte miraculoase în crizele de fiere: Măceșul, galbenelele și sunătoarea

Plantele folosite în tratarea crizelor de fiere au trei funcții principale: să curețe căile biliare, să stimuleze secreția bilei și să alunge durerea, prin combaterea spasmelor.

Măceșul

Măceșul ajută la formarea și eliminarea bilei. Astfel că, puteți prepara un vin de măceșe. Pentru el, veți avea nevoie de: 2 kilograme de măceșe la 7 litri de apă și 2 kilograme de zahăr. Se spală bine măceșele coapte, se dau prin mașina de tocat și se pun într-o damigeană mare. Apoi se lasă la foc mic într-un vas cu un litru de apă, după care se toarnă zahărul și se dizolvă. Nu uita să adaugi și zeama de la o lămâie. Lasă compoziția să fiarbă 10 minute, apoi adaugă restul de apă rece. Toarnă totul peste măceșele din damigeană.

Astupă recipientul cu un dop de plastic și lasă să fermenteze timp de 8 săptămâni, la o temperatură de 20 de garde Celsius. Se agită zilnic.

Vă veți da seama că fermentația s-a terminat, atunci când semințele și cojile s-au lăsat la fund. Filtrați vinul limpezit în tifon și puneți-l în sticle. Beți câte un păhărel în fiecare dimineață, iar secreția biliară va fi stimulată, eliminând în același timp șu toxinele din ficat.

măceș

Gălbenelele

Rolul gălbenelelor este unul antiinflamator, sedativ. El stimulează secreția bilei și ajută la evacuarea acesteia. Din gălbenele pregătiți o infuzie cu 2 lingurițe de plantă uscată și o cană de apă clocotită. Lăsați să infuzeze timp de 15 minute. Beți conținutul pe parcursul unei zile, înaintea meselor principale. Dacă sunteți în ultimul trimestru de sarcină, nu consumați acest ceai.

Sunătoarea

Sunătoarea are rolul de a stimula funcția hepatică. Din ea puteți realiza un ulei. Macerați în 20 de mililitri de alcool, timp de 12 ore, apoximativ 20 de grame de plantă mărunțită. Adăugați apoi 200 de mililitri de ulei de floarea soarelui și fierbeți amestecul pe baie de apă, timp de 3 ore, la foc mic. Lăsați compoziția 2-3 zile la macerat. Strecoară totul și lasă să se depună resturile solide, timp de 24 de ore. Lichidul rezultat se pune în sticluțe închise la culoare, astupate ermetic. Se ia câte o linguriță de ulei după mese.

Comentarii
  • Sunt scumpe aceste boxe,care sunt slabe, nu rezistă la volum mai mare. și nici nu au calitate, prețurile sunt cum sunt.Români nu au bani,iar vînzatorii,,, suflă și în borcanul cu iaurt ca să poată să vîndă,,, ceva.toate electronicele sunt made în ceaina.nu au calitate piesele,cu care sunt făcute.sunt multe boxe și mixere,stații de putere care nu se vînd de zeci de ani.dece nu sunt casate?sau vîndute la prețuri mici de 70-80%pentru că toții vînzatori mai speră că poate să vîndă,,, ceva din ciurucurile astea chinezești.va doresc vînzare și baftă multă.!💩🤑💸😭😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024