Prima pagină » Titlurile zilei » Cât costă viața unui puști din Iași? Octavian poate să moară dacă familia lui nu va avea timp de un an câte 2.000 de euro pe lună, pentru tratament! Micuțul a supraviețuit după ce au trecut prin el 27.000 de volți

Cât costă viața unui puști din Iași? Octavian poate să moară dacă familia lui nu va avea timp de un an câte 2.000 de euro pe lună, pentru tratament! Micuțul a supraviețuit după ce au trecut prin el 27.000 de volți

20 mai 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Un puști de 12 ani a trecut milimetric pe lângă moarte după ce s-a electrocutat. Micuțul are o misiune grea. Trebuie să reziste la tratamente complicate. Lunar, are nevoie de o sumă importantă de bani pentru a se vindeca și are nevoie de ajutor. Trebuie precizat că micuțul este în grija bunicii după ce mama lui s-a stins măcinată de cancer

Un puști din Iași a scăpat miraculos după ce s-a electrocutat. Octavian Roman, în vârstă de 12 ani, are nevoie de ajutor. În urmă cu trei săptămâni, băiatul s-a electrocutat pe vagonul unui tren din apropierea locuinței în timp ce se juca împreună cu trei prieteni. Octavian a ajuns la Spitalul „Sf. Maria” cu arsuri grave pe 50 la sută din corp. După trei săptămâni petrecute în spital și 5 operații, băiatul s-a întors acasă și este mai bine, dar are nevoie în continuare de recuperare, care este foarte costisitoare.

„Nici acum nu îmi pot da seama ce s-a întâmplat. Totul s-a petrecut în mai puțin de o oră. La vârsta lui este normal să facă prostii și știu că are multă energie, dar mereu l-am ținut din scurt. Îl sunam din oră în oră. La 5 a plecat de acasă și la 6 s-a petrecut nenorocirea. Era împreună cu doi prieteni și au făcut întrecere care ajunge primul pe vagon să vadă priveliștea de sus și el a ajuns primul. Au venit ceilalți doi copii și mi-au spus ce s-a întâmplat.

În momentul în care Octavian a ajuns pe vagon, ei erau încă pe scară și au auzit o bubuitură. Acela a fost momentul în care s-a electrocutat. Trei săptămâni am stat cu el în spital. Vreau să mulțumesc din tot sufletul tuturor medicilor de la Spitalul «Sf. Maria» pentru tot ce au făcut pentru el și fac în continuare. Dacă nu erau ei, nu știu ce s-ar fi putut întâmpla. Mergem la două zile și schimbăm pansamentele. După ce terminăm cu pansamentele, va avea nevoie de o folie specială pentru răni. Este foarte costisitoare. Recuperarea băiatului durează un an și costă 2.000 de euro pe lună”, a declarat Natalia Dăscăleanu, bunica băiatului electrocutat.

Mama lui Octavian a murit în urmă cu 6 ani, răpusă de cancer

De la 6 ani băiatul a rămas fără mamă. În urmă cu câțiva ani, mama lui Octavian a murit și de atunci băiatul a crescut alături de sora lui, la bunica lor. Natalia Dăscăleanu are 71 de ani și este bunica de pe mamă. Femeia l-a vegheat pe Octavian zi și noapte, cât timp a fost internat. Băiatul este elev la Colegiul Național Iași.

„Este un copil extraordinar de bun și plin de energie. Octavian este elev în clasa a 5-a și un dansator excelent. De la vârsta de 5 ani practică dansul sportiv și a obținut zeci de medalii și trofee. Performanța de vârf a fost calificarea, în 2019, la finala Campionatului Național de Dans Sportiv de la București. Octavian și sora lui, Ioana, locuiesc cu mine de când mama lor a murit. Din păcate, mama lor a murit în urmă cu 6 ani, după ce timp de trei ani a suferit de cancer. Boala a fost depistată prea târziu, i-a afectat și alte organe.

Împreună cu tatăl lor și întreaga familie am hotărât ca acești doi copii să rămână la mine, pentru a fi mai aproape de școală. Tatăl lor locuiește și muncește în localitatea Popricani. Ioana, sora lui Octavian, are 20 de ani și studiază la școala postliceală. Amândoi sunt niște copii deosebiți. I-am crescut cum am știut mai bine și nu le-a lipsit niciodată nimic. Eu am o pensie de 1.600 de lei, copiii au o pensie de urmaș de 1.600 de lei, iar colegii de la Tribunal ai mamei lor ne ajută în fiecare lună cu câte 1.000 de lei, plus alocații și bani de la tată. Acesta este venitul nostru lunar. Totul este pentru ei. Cât o să mai pot, o să le fiu alături”, a precizat Natalia Dăscăleanu, bunica băiatului electrocutat.

Tragicul accident s-a produs pe data de 22 aprilie 2021

Reamintim că Octavian s-a electrocutat joi, 22 aprilie 2021, după ce s-a urcat pe un vagon de tren sub pasarela pietonală care traversează calea ferată din zona Manta Roșie spre Bularga. Băiatul a fost electrocutat de 27.000 de volți și a suferit arsuri de gradul 2 și 3. La fața locului a fost trimis un echipaj de terapie intensivă mobilă. Copilul era conștient și a fost transportat la spital. La locul incidentului a ajuns și Poliția, iar potrivit unor martori, deasupra vagonului s-a produs o ardere electrică puternică. Aceștia au intervenit cu un stingător.

În edițiile anterioare „BZI” a fost prezentat și cazul unui alt băiat, de 14 ani, care s-a electrocutat, pe data de 10 mai 2021, în cătunul Juvăț, din Lunca Cetățuii, județul Iași. În momentul în care au ajuns medicii, băiatul era stabil hemodinamic. A fost preluat de medicii ieșeni și a fost transportat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Acesta a suferit arsuri doar la un membru.

Octavin își dorește să se întoarcă cât mai repede pe scenă, iar pentru asta are nevoie de ajutor

Întreaga familie, apropiați, colegi și profesori se luptă pentru a strânge bani pentru recuperarea lui Octavian. Vă rugăm pe toți cei care doriți, să îl ajutați pe Octavian să își revină și să se întoarcă la ce iubește el cel mai mult, dansul. Puteți dona în conturile deschise la BCR Iași pe numele Constantin Roman (tatăl și tutorele lui Octavian). Contul în lei – RO87 RNCB 0175 0333 3535 0001 și contul în euro – RO06 RNCB 0175 0333 3535 0004.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`