Prima pagină » Actualitate » Cât costă un șezlong în Thassos în 2024. O româncă a rămas uimită când a aflat suma pe care trebuie să o plătească
Cât costă un șezlong în Thassos în 2024. O româncă a rămas uimită când a aflat suma pe care trebuie să o plătească

Cât costă un șezlong în Thassos în 2024. O româncă a rămas uimită când a aflat suma pe care trebuie să o plătească

20 iun. 2024, 08:43,
BZI.ro, în Actualitate

Fără îndoială, Thassos este una dintre insulele grecești preferate de români atunci când vine vorba despre concediul de vară. Turiștii aleg Grecia datorită peisajelor de vis și prețurilor mai mici. O româncă care a fost în vacanță acolo a oferit toate detaliile. Aceasta a rămas uimită când a aflat cât costă un șezlong în Thassos în 2024.

Cât costă un șezlong în Thassos în 2024

Românii care își vor petrece vacanța de vară pe insula Thassos din Grecia trebuie să țină cont de câteva lucruri. Pe lângă toate taxele pe care trebuie să le plătiți dacă mergeți cu mașina, trebuie să cunoașteți și la ce prețuri să vă așteptați odată ajunși la destinație.

În primul rând, plajele sunt foarte aglomerate. Cel puțin așa a povestit o româncă pe rețelele de socializare. Un șezlong a costat 25 de euro pentru o singură persoană, iar după ce a plecat spre o plajă privată, a realizat că este mai scump, adică 30 de euro.

Cea mai bună ofertă pe care a găsit-o a fost pe plaja Porto Vathy Beach, acolo unde a scos din buzunar 40 de euro pentru două persoane. Pentru cei care nu doresc să scoată atâția bani din buzunar pentru un șezlong, pot sta și la prosop.

„A fost cea mai aglomerată plajă dintre toate cele pe care le-am vizitat până acum, îmi imaginez că în sezon nu ai loc să arunci un ac pe această plajă, dacă veniți în vârf de sezon încercați să ajungeți cât mai de dimineață, este un «must see». Dacă vreți să stați toată ziua la această plajă, un șezlong costă 25 euro / persoană“, a povestit românca.

Turista din România a adăugat că un șezlong poate să coste și 30 de euro, la fel ca Mamaia, unde costă 150 de lei.

„În a doua parte a zilei am vrut să mergem către Vathy Beach, dar acum este o plajă privată ce aparține de un hotel. Este permis accesul și celor care nu sunt cazați, dar închirierea unui șezlong costă 30 euro / persoană și nu este permis să stai la prosop. Am ales, în schimb, Porto Vathy Beach, o plajă cu apă la fel de turcoaz și curată ca și celelalte două. Aici setul de șezlonguri costă 40 euroc/cdouă persoane sau se poate sta la prosop”, a mai spus românca pe pagina ei de Facebook.

Destinații turistice din Grecia au fost închise din cauza căldurii

Mai multe situri arheologice din Grecia, printre care și Acropola din Atena, și-au închis săptămâna trecută porțile din cauza căldurii, potrivit Ministerului Culturii.

Acropola din Atena a avut, anul trecut, în jur de 4 milioane de vizitatori. A mai fost închisă în luna iulie 2023, în timpul unui episod de caniculă de două săptămâni. La acel moment, Grecia a fost afectată de incendii devastatoare. Peste 175.000 de hectare au fost distruse.

Meteorologii din Grecia au precizat că s-au înregistrat temperaturi de 41-42 de grade Celsius, joia trecută, în capitala Greciei. Mai mult de atât, autoritățile au precizat că riscul de incendii este foarte mari, din cauza caniculei.

Altfel, românii care aleg să meargă în vacanța de vară în Grecia pentru prețurile mai mici decât pe litoralul românesc trebuie să știe cât costă un șezlong în Thassos în 2024.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *