Prima pagină » Actualitate » Cât costă un prânz în Thassos: Când i-a venit nota de plată, era să cadă din picioare!
Cât costă un prânz în Thassos: Când i-a venit nota de plată, era să cadă din picioare!

Cât costă un prânz în Thassos: Când i-a venit nota de plată, era să cadă din picioare!

25 iul. 2024, 08:43,
în Actualitate

Grecia rămâne una dintre destinațiile preferate ale românilor atunci când vine vorba despre vacanțele peste hotare. În plin sezon estival, turiștii dau năvală în țara elenă, mai ales în Thassos. Tocmai de aceea, mulți turiști români sunt interesați cât costă un prânz în Thassos. Prețurile sunt accesibile, plajele sunt întinse și au nisip fin, iar apa este cristalină. Pentru un sejur de vis, mulți sunt cei care se îngrămădesc în această stațiune.

Cât costă un prânz în Thassos

Mulți turiști români aleg să meargă în vacanța de vară în insula grecească Thassos. La această destinație ete ușor de ajuns cu mașina și pe asta mizează majoritatea turiștilor. Prețurile sunt pentru orice buzunar, mai ales când vine vorba de mâncare.

Sunt multe taverne, unde turiștii pot servi deliciile din țara elenă. Un român le-a arătat altor conaționali cât l-a costat o masă copioasă la un restaurant din Thassos. Au mâncat două persoane și la final au avut o surpriză. Când a venit nota de plată, clientul a trebuit să scoată din buzunar 44 de euro.

„Am ieșit la un tur de insulă cu prietenul și colegul Ștefan. Pe la jumătatea drumului ne-a izbit foamea. Greu de ales unde să ne oprim, la cât de multe taverne foarte bune știm pe insulă. Soarta ne-a adus în Panagia și ne-am oprit într-un loc preferat: Sti FouFou. Un loc perfect pentru preparate gustoase la grătar – așa cum se vede în poze. Fiecare produs costă de pe la 2 euro în sus și mereu mă abțin cu greu să mă opresc din comandat.

Mai mereu e o surpriză ce vine efectiv la masă, că nu țin minte de la o vizită la alta. Și alt lucru care îmi place aici sunt cartofii prăjiți, de 4 feluri. Am luat doar 3 feluri azi. Toate astea ne-au costat 44.3 euro. Ne-am săturat amândoi – doi pufoși – și în ultima poză e ce am luat la pachet. Practic puteam mânca 3 și ne săturam. Nu vă pun și prețurile din meniu că o să spuneți că e photoshop, că n-are cum să fie așa ieftin”, se arată în postarea făcută de român, pe grupul de Facebook „Forum Thassos“.

Aproape 3.000 de euro pentru o vacanță de 9 zile

O familie de români, formată din 2 adulți și un copil, merge de 11 ani în Grecia în concediul de vară. Anul acesta, aceștia au rămas surprinși de prețurile foarte mari pe care au fost nevoiți să le plătească.

„Cred că vom lua o pauză. Prețurile au luat-o razna”, a spus unul dintre membrii familiei, pe un grup de Facebook destinat românilor din Grecia, referindu-se la vacanțele viitoare din statul elen, din următorii ani.

Familia de români este formată din doi adulți și un copil, minor în vârstă de 6 ani. Cu toții au plecat în Sithonia în vacanța de vară din acest an, folosind mașina personală și rezervând o cazare de 9 nopți, la 3 stele, cu mic dejun inclus.

Restul meselor, familia de români le-au luat la diferite taverne, iar la 4-5 dintre acestea a fost refuzată pe motiv că nu mai există locuri, deși ar fi fost locuri vizibile, disponibile și altor clienți. Alte cheltuieli, pe lângă drum, cazare și mâncare, au fost unele banale, mai spun românii în cauză.

Familia nu a fost încântată nici de atmosfera din acest an, din Grecia, și nici de ospitalitate. La finalul vacanței, în urma unor calcule totale, s-a ajuns la concluzia că s-a scos din portofel suma de 2.900 de euro pentru 9 zile de vacanță.

Acum, un turist român a povestit cât costă un prânz în Thassos.

Comentarii
  • 44euro ? asta e mult pt pranz 2 persoane?
    da cat vrei ? 2 lei ca la noi cu 2 mici ?

  • 220 lei pentru trei feluri de mâncare la doi oameni este pomană, doar ești în Thassos nu la grill la Kaufland.

  • Băi, doar ăia saraci mai merg in Grecia😂
    Ce dracu să vezi in „Tasos”?
    Mergeți in Egipt să vedeți piramide construite pe vremea când „dacii” stăteau în copaci și aruncau cu pietre unii în alții🐵
    Mergeți în Turcia să vedeți
    ” sabia lui Stefan” dar și orașul Istambul,locul unde erau decapitați boierii moldoveni si valahi. Mergeti la Budapesta si Viena in vacanță pt a vedea arhitectură barocă de un rafinament iesit din comun. Dacă aveti bani in pungă atunci mergeti in ASIA,AFRICA,etc.
    Dar nu mergeti in Grecia, e pt săraci(maxim femeile ar trebui să urce pe muntele Athos imbrăcate doar intr-un chilot tanga… ar aprinde imaginația călugărilor de acolo,etc.)😋

  • Abureli. 500 grame miel sau ied la proțap 19 euro,un platou fructe și pește de mare 21 euro în Thassos.In România un cotlet de miel 250g 160 lei , jumătate os.

  • Si, chiar a cazut din picioare personajul asta ???????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *