Prima pagină » Actualitate » Cât costă un prânz complet și delicios în Thassos. Turiștii spun că e mai ieftin decât pe litoralul românesc
Cât costă un prânz complet și delicios în Thassos. Turiștii spun că e mai ieftin decât pe litoralul românesc

Cât costă un prânz complet și delicios în Thassos. Turiștii spun că e mai ieftin decât pe litoralul românesc

17 iun. 2024, 10:09,
BZI.ro, în Actualitate

Românii care aleg să meargă în Grecia pentru vacanțele de vară susțin că prețurile sunt mai mici de pe litoralul românesc. Unul dintre turiștii români, care a fost deja în vacanță în Grecia, a arătat cât costă un prânz complet și delicios în Thassos.

Cât costă un prânz complet și delicios în Thassos

Grecia este, cel puțin în sezonul estival, ca a doua casă pentru români. Mulți dintre aceștia aleg pentru vacanță insula grecească Thassos. Condițiile sunt mai bune, mai multe locuri de vizitat și activități de făcut, dar și prețuri acceptabile, pentru toate buzunarele.

Ultima dovadă că pe litoralul românesc prețurile sunt un adevărat „red flag” pentru români este postarea unui conațional mutat pe insula Thassos ce descrie un prânz pentru două persoane, tradițional grecesc, pentru care a dat o sumă ce în România îți este insuficientă să te saturi și singur, dar minte alături de încă o persoană.

„Niște prieteni ne-au invitat la răcoare, la Neromilos, lângă Theologos. Și până au venit, am mâncat romantic niște miel la cuptor minunat, cu usturoi. Și un bougiourdi care nu arată ca în alte locuri însă este extrem de gustos și echilibrat. Apă, cartofi, bougiourdi, pâinea și mielul – 31 euro”, a postat Dan Adrian Drăgan, pe forumul Thassos.

Gastronomia locală din Thassos este bogată în preparate tradiționale grecești și fructe de mare proaspete, completează experiența de vacanță, făcând din Thassos o destinație de neuitat pentru turiștii din România și nu numai.

În 2023, românii nici că mai voiau să se întoarcă în țara de baștină, fiind convinși că, deși și inflația din Grecia a crescut, elenii știu cum să facă turism de calitate. Și aici s-au produs scumpiri, însă nici pe departe ca pe litoralul Mării Negre. Salatele s-au scumpit în medie cu 50 de eurocenți, în vreme ce o porție de caracatiță costă cu 3 euro mai mult. O altă schimbare este oferirea gratuită a uleiului de măsline. Unele taverne nu mai fac asta, ci adus salata gata asezonată, air dacă sunt clienți care doresc extra-ulei, trebuie să plătească între 0,5 și 1 euro.

Notă de plată de 116 euro pentru cinci persoane

Alți români au achitat pentru o masă de 5 persoane, cu tot cu băuturi, o notă de plată de 116 de euro.

„5 oameni ne-am săturat cu 116 euro, plus băuturi. Lipsește și ciorba de pui din poze. Am început așa pentru că întrebați foarte des ce prețuri sunt anul acesta. Nu atât de mari cum cred unii și aproximativ la fel peste tot.Doar gustul și experiența diferă”, au scris românii pe pagina de Facebook Forum Thassos.

Supermarketurile de pe insula Thassos sunt pline de români, care cumpără de toate, mai ales că stau mai mult de 3-4 zile aici. Unii conaționali recunosc că dacă ajung după ora 12 în magazine, nu mai găsesc pâine, același lucru fiind valabil și la brutăriile locale.

Astfel, românii nu pot să nu vină pe plajă cu lăzile frigorifice ticsite de bere adusă de acasă. Ce-i drept, și sârbii, dar și bulgarii mai fac asta, iar totul se datorează prețurilor care ajung până la 3-4 euro pentru o bere pe plajă.

Altfel, un român a postat pe un forum cât costă un prânz complet și delicios în Thassos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *