Românii au luat cu asalt litoralul românesc în aceste zile toride de vară, iar de acest lucru beneficiază cel mai mult comercianții din zonă. Cherhanalele cer sume tot mai mari pentru produsele din pește, iar turiștii vor să știe, spre exemplu, cât costă un pește pe plită, pe litoralul românesc 2024.
Prețurile de pe litoralul românesc îi sperie pe turiștii aflați în concediu la mare. Românii trebuie să știe la ce să se aștepte atunci când aleg să meargă la Marea Neagră.
Cât costă un pește pe plită, pe litoralul românesc 2024
Preţurile de pe litoralul românesc sunt în creștere galopantă, iar turiștii ajunși în stațiuni sunt de-a dreptul speriați de costuri. Cherhanalele cer sume din ce în ce mai mari pe produsele din pește, iar acestea nu sunt singurele scumpiri.
În cazul în care turiștii români sunt îndrăgostiți de carnea pește și își doresc un prânz sau o cină la un restaurant cu specific pescăresc, trebuie să fie pregătiți să scoată sute de lei din buzunar. Mulți români critică prețurile extrem de ridicate pe grupurile de pe rețelele de socializare, în timp ce alții trag un semnal de alarmă referitor la problemele din unitățile de servire.
Cu toate că pescarii abia își câștigă pâinea pentru munca depusă pe timpul verii, cherhanalele de pe litoraul românesc își vând produsele cu prețuri exagerate. Turiștii ajunși pe litoratul românesc se plâng că o masă normală la un restaurant cu specific pescăresc a ajuns să coste enorm. La o cherhana din Constanța, spre exemplu, un platou cu pește la plită pentru trei persoane costă 320 de lei. De asemenea, dacă vrei un file de crap de Dunăre, ești nevoit să scoți din portofel 55 de lei, iar dacă optezi pentru un lufăr din Marea Neagră, prețul este de 65 de lei.
100 de grame de biban de mare la plită a ajuns să coste 19 lei
Rapanele la plită sunt considerate de mulți români un deliciu, aşa că pentru a le mânca vei plăti în jur de 70 de lei pe 250 de grame, în timp ce pe tentacule de caracatiţă nu ai cum să dai mai puţin de 95 de lei.
În Vama Veche, situaţia e cam aceeaşi: 100 de grame de biban de mare la plită a ajuns să coste 19 lei, în timp ce pentru 100 de grame de chefal, românii scot din buzunar 16 lei. În restaurantele pescăreşti din Năvodari, porţia de calcan costă 105 lei, scrumbia la plită se vinde cu 65 de lei, preț valabil și pentru sturion.
Pe faleza din Eforie Nord, un român a remarcat cu surprindere cât de mari sunt prețurile în comparație cu Grecia. De exemplu, cartofii prăjiți sunt vânduți cu 10 lei la 100 de grame, la fel și inelele de calamari, iar 50 de grame de mămăligă costă 6 lei.
„Nu îmi vine să cred! Mămăliga… 50 de grame, 6 lei. Nu îmi revin! Adică, 100 de grame, 12 lei și un kilogram de mămăligă 120 de lei. Punga de mălai este 3-4 lei, din ea faci 2-3 kilograme de mămăligă. Prețurile au crescut pe faleză!”, a spus acesta pe canalul său de YouTube.
Altfel, cherhanalele cer sume tot mai mari pentru produsele din pește, iar turiștii vor să știe, spre exemplu, cât costă un pește pe plită, pe litoralul românesc 2024.
NU ESTE PROST CINE CERE !!!
La ce te mai duci pe litoralul romanesc ??
Cu mult mai ieftin si mai ok este in strainatate, garantat.
Pe litoralul romanesc este japca curata, la drumul mare.
Dar e alegerea fiecaruia daca vrea sa fie masochist in continuare.
Succes cu preturile pe litoral.