Prima pagină » Actualitate » Cât costă un miel de la familia Sterp: „Cerința e mare, iar oferta este mică!”

Cât costă un miel de la familia Sterp: „Cerința e mare, iar oferta este mică!”

10 apr. 2024, 10:49, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Nu mai este mult până la Sărbătorile Pascale pentru ortodocși, iar românii caută să vadă care sunt prețurile la carnea de miel pentru că tradiția spune că este important să consumăm carne de miel cu această ocazie. Mama Geta a spus cât costă un miel de la familia Sterp și a explicat de ce prețurile au sărit în aer în acest an, chiar dacă se folosesc cereale cumpărate la prețuri mici din Urcaina.

Cât costă un miel de la familia Sterp

Deoarece se apropie Sărbătorile Pascale, românii sunt deja interesați cam câți bani vor fi obligați să cheltuie cu pregătirile pentru masa festivă. E clar că din meniul pentru masa de Paște  carnea de miel este un element nelipsit. Totuși, mulți sunt îngrijorați de posibila creștere a prețurilor pentru acest tip de carne.

Mama lui Culiță Sterp este expertă în acest domeniu și spune că prețul cărnii de miel ar trebui să fie mai accesibil în acest an. Totuși, există îngrijorări persistente legate de preț, deoarece cererea este în creștere, în timp ce oferta este limitată.

Mama Geta, așa cum este cunoscută mama lui Culiță Sterp, se ocupă cu fermele familiei și se bucură de un real succes în Hațeg. În preajma Sărbătorilor Pascale, aceasta se ocupă intens de comenzile pentru carnea de miel.

Chiar dacă mulți români se tem că nu își vor putea permite să cumpere carne de miel de Paște în acest an, Mama Geta susține că prețurile pentru carnea de miel ar trebui să fie am mici deoarece s-a ieftinit porumbul.

Totuși, trendul general pe piață arată o creștere a prețurilor, spune Mama Geta, din cauza cererii ridicate și a ofertei limitate. Sunt puțini crescători de miei de vânzare care aleg să mențină prețurile ridicate. Mama Geta anunță că va vinde carnea de miel la un preț între 45 și 50 de lei pe kilogram în acest an.

„Noi avem câteva sute de oi, la stână, două turme. Carnea de miel se dă bine. Anul acesta carnea de miel nu trebuia să fie mai scumpă, pentru că porumbul s-a ieftin, a scăzut după ce a fost adus și din Ucraina. Dimpotrivă, carnea trebuia să scadă cu 10 lei kilogramul. Anul trecut un kilogram de porumb era vreo 1, 4 lei, în 2024 l-am luat cu 0,7 lei, la jumătate de preț. Carnea de miel s-a scumpit pentru că cerința e mare, iar oferta este mică, s-au împuținat în țară turmele de oi. Dacă, la piață, un kilogram de carne de miel costă cam 60 de lei, noi îl dăm, de acasă, cu 45-50 de lei kilogramul”, a spus Mama Geta.

Mama Geta va prepara ciorbă de miel, friptură de miel și drob

Legat de meniul pentru masa de Paște, Mama Geta a zis că le va pune pe masă câteva preparate simple și bune. Meniul familiei Sterp va conține ciorbă de miel, friptură de miel și drob.

„Nu fac 1.000 de feluri de mâncare, și pe care mai apoi să le arunc. Prepar ciorbă de miel, două-trei feluri de prăjituri, friptură de miel și drob, atât. Nu mă complic cu salată de vinete sau de beouf, ca să stau să muncesc, iar mai apoi să nu le mai mănânce nimeni. Nu fac cumpărăturile în avans, cu o zi înainte încep treaba prin bucătărie, apoi vin copiii, punem ce am pregătit pe masă și suntem foarte mulțumiți cu ce avem”, a mai spus Mama Geta, care a precizat cât costă un miel de la familia Sterp.

Comentarii
  • care oferta limitatA?
    e in supermarket miel sa ti pui in cap la 40lei
    cat de prost esti sa iei de la amalfabetii aia de tarani imbuibati care cresc animalele cu substante neverificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *