Prima pagină » National » Cât costă un kilogram de carne de urs? Prețul este unul uluitor

Cât costă un kilogram de carne de urs? Prețul este unul uluitor

11 iul. 2024, 12:57,
în National

Carnea de urs este un aliment destul de greu de găsit pe piața din România, iar un kilogram are un preț extrem de mare. Sunt puține magazine care vând acest vânat și care oferă prețuri care nu sunt pentru orice buzunar.

În afara țării, carnea de urs este un lux și se regăsește în meniurilor celor mai faimoase restaurante. În Japonia, în orașul Akita, au fost introduse tonomate cu carne de urs. Carnea de vânat este considerată în numeroase țări ca fiind o delicatesă.

Cât costă un kilogram de carne de urs? Prețul este unul uluitor

Pe un site specializat în vânzarea cărnii de vânat, 2 kilograme de carne de urs costă de la 472 de lei și ajunge chiar la peste 500 de lei pentru două kilograme, în funcție de partea din corp care este vândută.

Așadar, 2 kilograme de pulpă de urs costă aproximativ 470 de lei, ceea ce înseamnă că per kilogram prețul este de 235 de lei. Greutatea finală poate să difere ±10%, iar costul final va fi comunicat după plasarea comenzii.

În schimb, cotletul de urs este un pic mai scump, iar două kilograme de carne de urs costă peste 570 de lei, ceea ce înseamnă un preț de aproximativ 285 de lei. Site-ul arată faptul că prețul pentru pulpa, respectiv cotletul de urs este promoțional pentru că prețul inițial era de 543, respectiv 660 de lei pentru două kilograme.

Carnea de urs este bogată în proteine (25,6 g), are un conținut scăzut de grăsimi (3,1 g) și nu conține carbohidrați. Valoarea calorică este de aproximativ 130 kcal. Această carne este o sursă importantă de vitamine din grupul B și vitamina PP, precum și de minerale esențiale, cum ar fi:Magneziu, Mangan,Seleniu, Potasiu, Zinc Fier, Cupru sau Fosfor.

Deoarece urșii acumulează multe substanțe nutritive înainte de hibernare, consumul de carne de urs în toamnă poate fi extrem de benefic pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

Automate cu carne de urs vândute în Japonia

Carnea de urs disponibilă în automate. Locuitorii unei țări pot acum să achiziționeze carne proaspătă de urs din mai multe locații accesibile, deși prețurile sunt destul de ridicate. Această inițiativă a devenit extrem de populară în Japonia, mai exact în municipiul Akita, unde locuitorii pot cumpăra această delicatesă direct din automate amplasate în prefectură.

Un automat vinde porția de 250 de grame de carne de urs la prețul echivalent a 16,5 dolari, ceea ce înseamnă că un kilogram costă 66 de dolari, aproximativ 300,96 lei.

Carnea de urs este foarte căutată de călătorii care așteaptă trenul în gara din orașul Semboku. Firma care gestionează aceste automate a raportat că primește cereri chiar și pentru livrări în Tokyo, situat la 400 de kilometri distanță. Carnea provine de la urși sălbatici vânați în nordul Japoniei și constă într-un amestec de carne slabă și grăsime.

Urșii sunt vânați de membrii unei asociații locale de vânătoare. Consumul de carne de urs este predominant în nordul Japoniei, conform theguardian.com. Așadar, un kilogram de carne de urs costă destul de mult în România, iar alte țări vând acest produs la prețuri și mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *