Prima pagină » Actualitate » Cât costă Tortul Dubai, inspirat din ciocolata din Dubai: În plus are zmeură
Cât costă Tortul Dubai, inspirat din ciocolata din Dubai: În plus are zmeură

Cât costă Tortul Dubai, inspirat din ciocolata din Dubai: În plus are zmeură

15 oct. 2024, 11:01,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Multă lume a fost atrasă de noua fiță culinară, ciocolata din Dubai. Inspirați de acest desert, niște cofetari din Buzău au creat Tortul Dubai, iar oamenii vor să știe cât costă desertul care a devenit viral pe internet, chiar dacă prețul este destul de piperat. Mai mulți cofetari s-au inspirat din rețeta faimoasă și au creat torturi delicioase.

Cât costă Tortul Dubai, inspirat din ciocolată Dubai

Tortul Dubai este noul desert inspirat de rețeta celebrei ciocolate Dubai și care este ultima fiță într-o cofetărie din Buzău. Deși la început proprietarii erau sceptici privind faimoasa ciocolată, au început să facă desertul la cererea clientului. Nu au regretat această decizie deoarece vânzările au început imediat să crească.

Inspirați de faimoasa ciocolată Dubai, proprietarii unei cofetării din Buzău au dezvoltat o adevărată gamă de deserturi. Soții Cornovac spun că au îmbunătățit rețeta clasică cu zmeură și au creat tortul Dubai. Aceștia au declarat că desertul este atât de popular pe rețelele de socializare, iar asta a făcut ca rafturile să se golească imediat. La fel stau lucrurile și cu ciocoliva, inventată tot de români.

N-am vrut să fac, dar au cerut clienții! Eu am fost sceptică! Intrau clienți, special întrebau dacă avem Ciocolata Dubai! De două săptămâni facem ciocolata, avem foarte mulți clienți, de toate vârstele. Clienții vin special pentru acest sortiment de ciocolată. Eu sunt uimită, primul nostru Tort Dubai a ajuns la o doamnă octogenară. Eu am fost impresionată că a ales acest sortiment, zicea că îi place mult fisticul, dar auzise de acest trend. Cred că dacă nu era mediatizat, nu ar fi vrut neapărat Ciocolata Dubai”, a explicat Nicoleta Cornovac.

Cei care trec prin Buzău și vor să încerce acest desert delicios, trebuie să știe că 300 de grame costă 60 de lei, iar un kilogram de Tort Dubai costă 150 de lei.

Cum se prepară ciocolata din Dubai

Cei care vor să-și facă acasă ciocolată precum cea din Dubai au nevoie de următoarele ingrediente: 100 g ciocolată neagră, 300 g ciocolată cu lapte, 50 g ciocolată albă, 150 g aluat de kataif, 75 g cremă de fistic, 15 g fistic copt mărunțit, 1 linguriță unt de cocos și un praf de sare.

Pentru preparare, se taie mărunt aluatul de kataif, apoi se trage la tigaie până ce începe să devină auriu. Nu este nevoie de ulei și tot ce trebuie să faci este să îl pui în tigaie la foc mic, până ce începe să se coacă.

Aluatul mărunțit se pune într-un castron mai mare, iar peste acesta va trebui să adaugi crema de fistic. Dacă aceasta este mai tare, atunci trebuie să o încălzești puțin la cuptorul cu microunde, însă ai grijă să scoți capacul deoarece este metalic.

Ușor, crema va deveni moale, apoi se poate amesteca foarte ușor cu aluatul de kataif. Nu uita să adaugi și un praf de sare, apoi să amesteci foarte bine până la omogenizare.

Mai apoi trebuie să topești ciocolata. Mai întâi adaugă ciocolată neagră și ciocolată amăruie într-o cratiță și pune-o la foc mic până ce începe să se topească. Adaugă și untul de cocos, iar apoi amestecă până ce compoziția devine omogenă.

Dacă nu știai, ciocolata albă va trebui topită separat, pentru că este de decor și trebuie folosită înainte de a pune celălalt amestec de ciocolată în formă de silicon.

După ce ai gata toate ingredientele, mai trebuie doar să asamblezi cu grijă desertul. Mai întâi prepară fisticul mărunțit, apoi toarnă puțină ciocolată albă, după care las-o să se răcească. Peste ea pune un strat de ciocolate cu lapte amestecată cu ciocolată neagră.

Lasă totul să se răcească, apoi adaugă crema de fistic amestecată cu aluatul de kataif. La final trebuie să torni și restul de ciocolată, iar după ce s-a răcit puțin, desertul trebuie plasat în congelator pentru câteva minute.

Astfel, românii au fost interesați să știe cât costă Tortul Dubai, inspirat din ciocolata din Dubai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`